Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakupy przez internet 08:21, 25 kwi 2012

Do góry
To paczka otrzymana ze sklepu,,zielone-gospodarstwo.pl''
Trochę nieciekawie zabezpieczona,ale rośliny w środku były powiązane taśmą

Ogród Leny. 08:11, 25 kwi 2012

Do góry
Lena napisał(a)

Piękne te tulipanki (jak wszystkie). Czy to jest odmiana Casablanca? U Ciebie papuzie już kwitną, u mnie jeszcze niedojrzałe.
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 08:07, 25 kwi 2012

Do góry
Ewa napisał(a)

Młode listki trzmieliny

Ewo, czy to jest ta japońska trzmielina? Jeśli tak: jak z zimowaniem u Ciebie, bo u mnie wymarza.
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:02, 25 kwi 2012

Do góry
Ania też tak mam !

Milena ale teraz ta rabata wygląda tak - muszę ją przerobić na zielona cały rok i elegancką
najbardziej mi pasują gniazdowce świerkowe, cisowe kulki, może bukszpan

teraz jest jeszcze pełno hiacyntów ale już czas planować , polować na dobre nowe nasadzenia i zmieniać lokum pozostałym

a jest też tam skimia i ma sie dobrze - jeszcze mała, a pierisa bardzo lubię bo jak sie pozbiera po zimie to jest ładny

to jest ok 2x1,5 i bedzie metamorfoza ogrodowiskowa
tylko S.O.S
Dolina Tęczy 07:49, 25 kwi 2012

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Dziś mnie siły opuściły i na ogrodzie palcem nie tknęłam !
Ale za to nie mogłam się powstrzymać, żeby nie zrobić kilku zdjęć startującym tulipanom

Cudownie, tak wiosennie i kolorowo! Aż robi się weselej w duszy jak patrzy się na Twoje fotki.
Rajski ogród Ani 07:35, 25 kwi 2012

Do góry
an_tre napisał(a)

Aniu, cudowne sasanki i przepiękne zdjęcia. Muszę znaleźć dla nich miejsce w moim ogrodzie.
O....! 07:34, 25 kwi 2012

Do góry
marzena napisał(a)
no, to już nie pokazuję więcej 'sejfu' ( no, chyba, że ładnie zarośnie roślinami, sporo posadziłam w jego sąsiedztwie ...)

teraz już ładne widoki, tak myślę i cd moich zwierząt ...
kotka na murze - jej ulubione miejsce

i troche bliżej

oraz

UWIELBIAM!!

Brak mi słów jak oglądam takie zdjęcia taaakiego ogrodu - marzenie

Podoba mi się brak przeładowania który mógłby kolidować z otaczającym krajobrazem - idealnie A psiaki cudne
Ogród Sylwii od początku :) 07:17, 25 kwi 2012

Do góry
Ale masz super pojazd! Czy ma już swoje miejsce w garażu?
No i chciałam jeszcze raz podziękować za namiary: wczoraj odebrałam swoje duże kulki na pniu. Są CUDOWNE! Tulipanki dla Ciebie...
I ja potrzebuje pomocy ;) 07:13, 25 kwi 2012

Do góry
ewalm napisał(a)

Mnie też nie bardzo widzą się te dwa ślimaki (nadal jestem za wersją bezślimakową; bo o ile z bylin można uzyskać "rożek", to z krzewów chyba przez cięcie.

A może tak, w nawiązaniu do kształtu ślimaka w rogu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 06:25, 25 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Wstawiam zdj. bociana czarnego,który krążył dziś po naszym niebie. Tym razem nie mam wątpliwości co do ptaka, bo dał się poobserwować chwilę dłużej. Był cały czarny za wyjątkiem brzucha. Nogi podczas lotu wystawały mu za ogon, śmiesznie to wyglądało. Obserwacje przez lornetkę pozwalają na obejrzenie wielu szczegółów. Fajnie szybował.
Mam nadzieję, że te czarne boćki dziecioków nie podrzucają

Uważaj czarne bocki podrzucaja czarne dzieci.

Prawie wpadłam pod stół ze śmiechu
Mój kawałek raju 01:52, 25 kwi 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Messelka ma o połowę mniej kwiatów jak w zeszłym roku, jest wybiedzona mrozem ale zakwitła

Pięknie wszystko u Ciebie kwitnie ..... ciekawe zakupy..... a ta magnolia urocza Pozdrawiam

Dziękuję Agnieszko ja też ją bardzo lubię jest to krzyżówka magnolii Kobus i gwiaździstej Rosea
Mój 4 arowy azyl... 01:40, 25 kwi 2012

Do góry
Basiu gratuluję 200 -ki i życzę następnych ciekawych stronic, chętnie zawsze Ciebie odwiedzam

Ogród w lesie 01:31, 25 kwi 2012

Do góry
o dziękujemy, a ja przyszlam popytać się o warzywnik, na pewno już masz spore warzywka bo w lesie cieplej i o pomidorki jak rozsady pozdrawiam
Ogród Sylwii od początku :) 01:11, 25 kwi 2012

Do góry
Rasowa z niej "angielka" Sylwia tylko Ty mi do niej pasujesz
Kolorowe rabaty 01:07, 25 kwi 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dobrze Syla pokazała, zobacz jeszcze tylko czy da się coś podwiązać, nagiąć żeby jeszcze luki od razu wypełnić. Potem zarośnie. Ciachaj

Fotografowałam nie tylko magnolie

Piękny jest ten kwiat Danusiu dziękuję za wrzutkę
Dwie gałęzie ,które mam ciąć są mocno odstające od "kręgosłupa",ale dość gęste i silne.Właściwie na początku chyba się popłaczę jak je utnę ,ale jak obiecujesz Danusiu Ty i Barbara i Syla,że się ładnie odrodzi to tnę
Nie ma tam co już złapać do zagęszczenia.
Dziękuję Danusiu,że znalazłaś dla mnie chwilę
Kolorowe rabaty 01:01, 25 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)
Matuś .... ja będę u siebie również ciachać trzy cisy połączone w jeden stożek a Twojego to pewnie przycięłabym tak jak na rysunku (czarne kreski po skosach) ..... ale ja się mogę na tym nie znać .... U siebie wiązać nie będę ale może to racja , nie wiem ...

Mam nadzieję , że jak Danusia wróci z fotografowania magnolii to zerknie na te krechy ....
Cis wolno rośnie ale wiem , że po ciachaniu ładnie się zagęszcza ....

Syla dziękuję,że znalazłaś dla mnie czas.Widzę,że nie ma wyjścia trzeba ciachać
Różanecznik - Rhododendron - prezentacje roślin 00:36, 25 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Lachsgold tak jak na tych zdjęciach wygląda pod koniec kwitnienia. Na początku kwitnienia jest bardziej różowawy.

W końcu miałam czas sobie pooglądać... aż się spociłam z emocji

To mój faworyt - ale na zasadzie kto się czubi ten się lubi. Ale początkującym radzę omijać go wielkim łukiem, bo to chimeryczna odmiana.

A masz Bogdziu jakieś jakuszimańskie? - to moje ulubione.
Jeszcze wrócę bo może mi umknęły...
Rajski ogród Ani 00:28, 25 kwi 2012

Do góry
ta ma piękny kolor
a ten chyba juz pszczoły zapyliły bo doszedł żółty kolor chyba tak wyglądał za młodu Aniu?
Ogródek z psem 00:15, 25 kwi 2012

Do góry
Tak mi się wydaje, kołam sa takie przyjazne
Nie, nie lustro jest na murze, chyba by sie zmieściło tak jak było, tylko nie narysowałam. Zamiast grupy roślin (stożki) zaczynałby się placyk, może z jakąś fajną donicą ustawiona pod murem z prawej strony lustra, na rogu placyku?

czy to nie wyjdzie tak, że po wpisaniu w koło trawnikowe tego placykowego wycinka koła pod murem zostanie kawałeczek wolny? A może tam ciurkadełko? Albo tam donicę, a ciurkadełko tutaj:

Wtedy będzie widoczne też dla wchodzacych do domu.
Ogródek z psem 00:00, 25 kwi 2012

Do góry
ewalm napisał(a)
to może placyk wciąć w to koło trawnikowe?
a na murze powiesić latarnię, taki kinkiet ogrodowy przy placyku
(rysuję w Paincie, tak chyba najszybciej można coś pokazać, co ciężko opisać)

Rozumiem, że konsekwentnie trzymać się formy koła. Myslę, ze wizualnie jest lepiej. Zginęło mi miejsce na lustro. Ma być mur bez lustra? A ciurkadełko? Z kinkietem- laterenką to dobry pomysł.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies