Dzisiaj, ciąg dalszy wiosennego pokazu klonów, nie pokazałem strzępiastokorego gdyż dopiero się budzi. Pokazałem go na 8 stronie 9 fota taki mały obok drewnianej skrzyni, bardzo fajnie mu się kora strzępi.
Irenko dziękuję miło że wpadasz ja zaglądam do Ciebie ale u ciebie jak na torze F-1 zaczem zabiorę się do pisania to 5 stron poleci. Wiesz że zawsze jesteś mile widziana,
Wykopałem 2 doły na drzewka i zasypałem EMowym kompostem trochę wywiozłem ziemi za ogrodzenie pod miskanta, wywaliłem z oczka część suchotników, znalazłem funkie nad oczkiem i posadziłem na rabacie funkiowo liliowcowej. Jak będzie taka której nie mam, to zostanie a jak nie to poleci w Polskę. Powycinałem suche gałązki, podsypałem kompostem i podlałem biohumusem. Muszę więcej podlewać swoje dżdżownice żeby robiły mi więcej zacieru, bo zostało mi 25 litrów. Muszę pokazać kiedy swoją hodowle kalifornijek.
To palmowy disecta, chyba jakoś tak to było.
Robert, piekne zdjęcia i wspaniała kolekcja klonów!!!
Danusiu dziękuję za odpowiedz ... czyli trzymam się pierwszej koncepcji i nie mam co główkować tylko do roboty
... byłam dzisiaj na giełdzie po hortensje, których tam prawie nie było, wybrałam 4 sztuki po 12 zł z tych małych ... pytałam dlaczego jest ich tak mało, pan odpowiedział , że dużo przemarzło i po prostu ich nie ma ... przed świętami były śliczne duże po 18 zł ... były też po 65 zł ładne duże kule bukszpanowe ...na zewnątrz, pod wiatami nie było ani jednej hortensji, z innych roślin do ogrodu też nie ma wyboru , jedynie "balkonowych ' było bardzo dużo, pelargonii, petunie... we wszystkich kolorach ... może w tygodniu jest więcej szkółkarzy ??? ... generalnie jestem zawiedziona giełdą
kupiłam nawóz do hortensji magiczna siła, ziemię do kwaśnolubnych i 5 szt. po 2 zł ślicznych rojników do kompozycji
Grupujecie SIĘ, czy rośliny?)) Pewnie i to, i to!))
To i to Basiu Ale generalnie to kwiaty drobne ładnie wyglądają w grupie. Im mniejsza roślinka tym większa powierzchnię powinna zajmować by zachwycić nie tylko tych z lupą
Oto dowód
Duże okazy czasami dobrze podziwiać jako solitery ...
a ja tobie wrzucam pigwowca, zobacz jak go uciachaliśmy, a jednak ma kwiaty
to z tego mam dla ciebie sadzonki, i na pewno będzie ci kwitł, pamiętaj o przycinaniu jesienią
Wymiernych w gotówce,to może nie widać teraz,ale jeżeli w wieku balzakowskim nie chodzisz do lekarzy,nie wydajesz na leki,to jest właśnie ta korzyść finansowa,zaoszczędzona niczym w śwince skarbonce!
I tu się w pełni z Hanią zgadzam, mamy darmowy lek na wszystkie dolegliwości
Haniu, mój pigwowiec ciachnęliśmy przy samej ziemi, a jednak kwiatki pokazał