Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

SZCZĘŚCIE jest wyborem - ogród Diany

Diana 21:43, 27 cze 2012

Karolinko dzisiaj nic jeszcze nie wiem w sprawie ławek - ale dowiem sie napewno.
Irenko fotki będą dzięki
Weroniko moje sadzonki małe.Jak kupiła wys. 15 cm,kwiatków brak.Listków ok 5 szt w doniczce.Juz się troszkę rozrastają....dołem, po bokach wychodza nowe listki.Takie malutkie a już mszyce je oblazła - porysk zrobiony oczywiście.Moje maja jednak w sobie coś z różu.Wydawało mi się że paprica będzie czysto czerwona Bardziej czerwony wydaje mi się red velvet.Zobacze jak będzie wyglądał jak będzie bujniejszy..........jeszcze podoba mi się bardzo odmiana krwawnik wiązówkowaty(żółciutki).Napewno lepiej kupić gdy ma juz kwiaty.....widac dokładnie kolorek
A tutaj foto red velvet - ten wydaje się być czerwony !!! chociaż to tak róznie bywa...

http://swiatcebul.totu.pl/p45866331
Diana 21:48, 27 cze 2012

bociek napisał(a)
Diana, Twoja lawenda jest absolutnie wzorcowa. Ja nie wiem co Ty jej robisz, puszczasz muzyke relaksacyjna, puszczasz dzdzownice, zeby jej masaz korzonkow robily czy czytasz jej bajki na dobranoc??? Jest nieziemska

Wisnie tez pierwsza klasa

bociek strasznie to miłe dziękuję
wydaje mi się, że podoba jej sie to że jest na wejściu Każdy kto wchodzi do nas musi obok niej przejść i ona to LUBI
każdy chcąc czy nie widzi właśnie mnie, jestem w centrum uwagi - szepneła mi to właśnie do uszka gdy jej zapytałam hahaha
pozdrawiam
Przetacznik 21:49, 27 cze 2012

Dziękuję Diano, chmm nie sądziłam, że mszyce sie skuszą to takie aromatyczne ziółko...
beta 22:12, 27 cze 2012

agata_chroscicka napisał(a)
Dziewczyny! A ja właśnie odkryłam, że odmiany lawendy zasadniczo się między sobą różnią! I wiem jaką będę teraz kupować i żadnej innej! Tylko hidcote! Ma fantastyczny głeboki kolor i w miarę krótkie proste pędy i zakwita najwcześniej. Inne odmiany mają bledszy kolor, potrafia się wykładać, wypuszczają jakieś kilometry pędów z małymi kwiatkami na ich końcach. Tylko hidcote!

dobrze widzieć
dzięki
Diana 22:16, 27 cze 2012

Weroniko ja tez byłam zdziwiona.Tak oblepiły listki że całe były zwinięte fuj.......mam nadzieje że im to nie zaszkodzi krwawnik strasznie mi się podoba
bociek 22:32, 27 cze 2012

Diana napisał(a)

Diana, Twoja lawenda jest absolutnie wzorcowa. Ja nie wiem co Ty jej robisz, puszczasz muzyke relaksacyjna, puszczasz dzdzownice, zeby jej masaz korzonkow robily czy czytasz jej bajki na dobranoc??? Jest nieziemska

Wisnie tez pierwsza klasa

bociek strasznie to miłe dziękuję
wydaje mi się, że podoba jej sie to że jest na wejściu Każdy kto wchodzi do nas musi obok niej przejść i ona to LUBI
każdy chcąc czy nie widzi właśnie mnie, jestem w centrum uwagi - szepneła mi to właśnie do uszka gdy jej zapytałam hahaha
pozdrawiam

Haaaaa, a moja w kaciku to moze i to jest powod focha... Hmmmm. Musze jej w takim razie poprawic komfort zycia
Diana 22:46, 27 cze 2012

boćku z dedykacją dla ciebie moja hortensja co prawda to nie incrediball, ale czyż to nie to samo ujęcie juz prawie prawie w pełnym rozkwicie

i widok z góry
Diana 00:09, 28 cze 2012

Disiaj zwariowany dzień:z córką po lekarzach, synek zakończenie roku w przedszkolu - występy, nagrody i nawet mamci - jak on to mówi skapneło.Dyplom dostałam jako wzorowa mama !!!!! ależ to radocha nie żebym pod przedszkolem ciągle stała, ciasta ciągle przynosiła.....poprostu ja zawsze taka pomocna jestem jak trzeba coś załatwić to JA, coś kupić - JA podjadę, fakt na festyn ciasto piekłam

Miałam zakończyć dwie rabatki - gotowa jedna
Rabata po prawej stronie wrzosowiska. Kształt widac na zdjęciu, obwódka bukszpanowa oddziela ja od wrzosowiska i skalniaka( tam będzie żwirek).
Przodem króluja żuraweczki a pomiędzy nimi dwa świerki białe i sosna humpy (żeby zimą łyso nie było) Z tyłu orliki ( narazie ich malusio, ale słyszałam że w błyskawicznym tępie się rozrastaja i rozsiewają)
a pomiędzy nimi wiśnia ostatnio zakupiona i hakuro.
Wiśnia i hakuro powtórzą się jako odbicie lustrzane po lewej stronie wrzosowiska ale fotki póżniej-posadzone juz są, tylko wypełnień brak
tam na końcu gdzie geowłoknina będzie żwirek - takim trójkątem wejdzie na skalniak, gdzie również będzie żwirek

zbliżenie,bukszpaniki będa podcinane w tym tygodniu.....

tutaj troszke dalej uchwyciłam,widac wspomniana wcześniej rabatę na której również jest hakuro i wiśnia.Jeżóweczki jeszcze nie obsypane korą, brak jeszcze przed nimi dzwonka

No i to na tyle
dobranoc
Evchen 06:14, 28 cze 2012

renata_pelkniewska napisał(a)
Diana dzieki bardzoo przycieciu juz mysle,na pewno cos z tym zrobie...

Reniu, sorki że się wcinam Ale jeśli masz taką możliwość, to może po prostu groty metalowe na górze przyspawać?
O takie o:
http://www.drutex-siatki.pl/elementy1.php
Zawsze można zrobić górą dodatkowy pręt i na niego przyspawać te groty/ Moim zdaniem lepiej niż blacha
Evchen 06:18, 28 cze 2012

Diana napisał(a)
boćku z dedykacją dla ciebie moja hortensja co prawda to nie incrediball, ale czyż to nie to samo ujęcie juz prawie prawie w pełnym rozkwicie

i widok z góry

No to znowu się fcinam Mam nadzieję, że Bociek wybaczy
Cóż to za hortensja przecudnej urody?... A połączenie z fioletem cuudnie (bo nazwy kwiatków oczywiście nie znam Dla mnie podpisy proszę, z całą legendą - nazwa, jednoroczne czy nie, wymagania. W ogóle tak równiutko u Ciebie, ze strach...