Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 06:15, 24 kwi 2012

Do góry
Syla napisał(a)

przemarznięty (chyba) konwalnik

masz rację to konwalnik .... wystarczy powycinać suche listki i będzie jak tralala pozdrawiam i kibicuję na odległość bo u Ciebie również będzie się wiele działo

U mnie tak samo , no to dzis powycinam
Moje poletko 01:22, 24 kwi 2012

Do góry
Celinko jak najwięcej życzę następnych 100 może być tyle co tych kwiatków azaliowych
Pszczelarnia 01:13, 24 kwi 2012

Do góry
Pięknie wygląda ten żywopłot, ale trzeba byc ogrodnikiem żeby wiedzieć jak przyciąć i kiedy, amator sam nie wpadnie na taki pomysł, aby posadzić go z choiny, tylko idzie na obserwacje innych żywopłotów a są to przeważnie tuje
Zielony Punkt - ogród Finki 01:04, 24 kwi 2012

Do góry
będziemy bardzo wdzięczni, a nazwy odmianowe znasz?
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 01:04, 24 kwi 2012

Do góry
potwierdzam, że było to nie pierwsze i napewno nie ostatnie nasze spotkanie, co więcej mam nadzieję, że będą częstsze z Martą nie można się nudzić a rozmowy (nie tylko o ogrodzie ) nie mają końca w zasadzie to zobaczyłyśmy się chyba pierwszy raz na Targach Ogrodniczych Eden w 2011 r.?
Marta, bardzo Tobie dziękuję za wspaniałą gościnę u Ciebie w domu i ogrodzie, no i za białe floksy, które chciałam mieć dzięki za wizytę na mojej działce, ale również za tak ładny opis (wzruszyłam się), który potwierdza, że dobrze mnie już znasz Masz dar ładnego pisania i opowiadania jak to czytam, to widzę oczyma duszy już ten ogród i jak sobie siedzimy wreszcie na tej werandzie zaproszenie już masz oczywiście ja bym chciała już, żeby to stało się rzeczywistością, ale ogród (i życie) uczy mnie cierpliwości...oj tak tak ))
Dzięki za wsparcie i za wiarę, że dam radę choćby to miało zabrać trochę czasu Liczę, że uda nam się zorganizować trochę "zielonych" wypadów, o których rozmawiałyśmy

Mój kawałek raju 00:51, 24 kwi 2012

Do góry
Znalazłam Haniu takie tylko zdjęcie
I ja potrzebuje pomocy ;) 00:33, 24 kwi 2012

Do góry

Samotnia

Wlochata

Ogródek Hanusi po zimie 00:31, 24 kwi 2012

Do góry
Miłej,miłej!Wam też miłej!Dzięki za wirtualną pomoc!

Ta sasanka,też już śpi!
Amatorka na całego... A jak . Czyli mój mały owocowo-krzewowo-trawnikowy, amatorski ogródek :) 00:23, 24 kwi 2012

Do góry
Wstawiam zdjęcie żebyście wiedzieli, o które kulki mi chodzi

Rododendronowy ogród. 00:01, 24 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Jak zwykle pokręciłam kolory....rdzawy pełny to pomarańczowy Chodzi mi ten od Ciebie Szukam dla neigo fajnego miesca..na razie zadołowany....... tak już mam że prezenty staram się sadzić w reperezentacyjne miejsca..bo te rośliny mają historię i naprawdę na nich najmilej zawiesić oko I pod nie komponuje resztę Czyli rsona nawysokosc tych zwykłych liliowców rdzawych??? Czyli dośc wysokie Rdzawe zwykłe też dostałam w prezencie I należa do moich ulubionych.... nie dość , że prezent to przypominają mi moje dzieciństwo I już mam nowy pomysł dla nich Dostaną miejsce też dobre
Czyli Frycka mogę dać w prezencie...ma sznsę przeżyć

Dziś szukałam gdzie mam liatry liliowe.... i wydaje mi się, ze te niebieskie przetaczniki z seledynowym kogutiem się rozsiały O ile to one...ale to jest w ich rejonie... wiec szanse są duże ..... jak to one to otwieram sklep internetwoy Liatry nie znalazłam..teraz połowa roślin bylinowych wyglada tak samo
Uciekam do spania

I nie martw się pokazywaniem . i tak twierdzę ,że Twój/Wasz (bo M też ma swój udział) OGRÓD jest najbardziej w moim guście Nie piszę , że najpiękniejszy, bo za mało widziałam ogrodów Ale z tego co widziałam zrobił na mnie największe wrażenie

Do jutra..... jutro lecę w trasę a wiesz co to oznacza

No to do jutra.
I ja potrzebuje pomocy ;) 00:00, 24 kwi 2012

Do góry
[

1 - zakątek nazwany "samotnią" - tu wszystkie rośliny są już dobrane
2- rabata nazwana "włochatą" - tu rośliny również dobrane

Reszta numerków nie ma koncepcji roślinnej. Jedynie 5 ma być zapełniona roślinami po, których da się chodzić, czyli np. jałowce. Chodzi o to, że jest tu oczyszczalnia i dekle od niej, z których co jakiś będzie wybierana zawartość...

Generalnie ta część ogrodu ma być z krzewami w roli głównej. Zamysł ogrodu: "ma pachnieć i szumieć". Kolory - pastele (ale to się odnosi raczej do części drugiej bylinowej, której na razie nie ruszam )

Ponieważ w moim głównym wątku padają cały czas pytanie o te linie w łezkach to wyjaśniam, że nie są zawijasy bukszpanowe czy jakieś inne. To po prostu takie szkice linii nasadzeń (oczywiście to tylko takie bazgroły).

linie nasadzeń Gosiu, są takie wyraziste, esowate, u Pieta Outdolfa to by były raczej plamy

co bym zrobiła? jeśli miałoby być jak u P.O. to chyba bym przestawiła ten żywopłot równoległy do podjazdu i ustawiła go prostopadle do podjazdu a równolegle do pozostałych żywopłotów
skoro włochata jest widoczna z okien, to pewnie ta rabata po lewej też by była wtedy widoczna
łezke już wyrzuciłaś, też myślę że lepiej bez niej
jeśli żywopłoty miałyby być mocnym elementem Twojego ogrodu, to nie sadziłabym niczego w takich geometrycznych zarysach tylko właśnie plamami
a te żywopłoty z czego bedą?
a chciałabyć jak u P.O.? bo to styl całkiem inny niż Danusi, więc nie wiem. I samotnia jest taka bardziej "danusina".
Moje poletko 23:58, 23 kwi 2012

Do góry
Celinko Gratuluję serdecznie.

Rododendronowy ogród. 23:54, 23 kwi 2012

Do góry
Jak zwykle pokręciłam kolory....rdzawy pełny to pomarańczowy Chodzi mi ten od Ciebie Szukam dla neigo fajnego miesca..na razie zadołowany....... tak już mam że prezenty staram się sadzić w reperezentacyjne miejsca..bo te rośliny mają historię i naprawdę na nich najmilej zawiesić oko I pod nie komponuje resztę Czyli rsona nawysokosc tych zwykłych liliowców rdzawych??? Czyli dośc wysokie Rdzawe zwykłe też dostałam w prezencie I należa do moich ulubionych.... nie dość , że prezent to przypominają mi moje dzieciństwo I już mam nowy pomysł dla nich Dostaną miejsce też dobre
Czyli Frycka mogę dać w prezencie...ma sznsę przeżyć

Dziś szukałam gdzie mam liatry liliowe.... i wydaje mi się, ze te niebieskie przetaczniki z seledynowym kogutiem się rozsiały O ile to one...ale to jest w ich rejonie... wiec szanse są duże ..... jak to one to otwieram sklep internetwoy Liatry nie znalazłam..teraz połowa roślin bylinowych wyglada tak samo
Uciekam do spania

I nie martw się pokazywaniem . i tak twierdzę ,że Twój/Wasz (bo M też ma swój udział) OGRÓD jest najbardziej w moim guście Nie piszę , że najpiękniejszy, bo za mało widziałam ogrodów Ale z tego co widziałam zrobił na mnie największe wrażenie

Do jutra..... jutro lecę w trasę a wiesz co to oznacza
Moje poletko 23:52, 23 kwi 2012

Do góry
Moje gratulacje

Mój kawałek raju 23:44, 23 kwi 2012

Do góry
Witam właśnie wróciłam z imprezki imieninowej, cały dzień był jakiś dziwny, najpierw słońce, potem wiatr, potem deszcz z gradem wielkości grochu, burza i ulewa wszędzie stoją kałuże ogródek podtopiony, teraz jest spokój

Czy Wam też tak kwitną prezenty ze spotkania u Monteverde?

przed wyjazdem na imprezę przyszła paczka, którą zdążyłam tylko rozpakować, zdjęcia robiłam po powrocie jest śliczna i będzie pasowała do moich klonów palmowych duża piękna wisienka, bardzo się cieszę,że ją kupiłam
W cieniu - zacieniona 23:41, 23 kwi 2012

Do góry
W leśnym ogrodzie też są takie samosiejki...widocznie skrzydlate je rozniosły...
Pszczelarnia 23:38, 23 kwi 2012

Do góry
i jeszcze jedno. Te zdjęcia robiłam dziś wieczorem po 19:00

Pszczelarnia 23:36, 23 kwi 2012

Do góry
a to mój choinowy żywopłot, "robi w punkcie swoją robotę". Czeka na cięcie.

Pszczelarnia 23:26, 23 kwi 2012

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Tak, widziałam u Sylwii już dawno. To teraz poradźcie, które lepiej posadzić. U mnie są niższe, dużo niższe ok. 40 cm, ale gęściejsze u dołu. Wstawię zdj. Ewo, nie pogniewasz się? Doradźcie dziewczyny, które lepsze.

Agnieszka te są gęste, (przepraszam Pszczółko), prawie gołe czubki można jej ściachać. I nie sadź w trawie
W cieniu - zacieniona 23:21, 23 kwi 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies