Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB
06:15, 24 kwi 2012
U mnie tak samo , no to dzis powycinam

Jak zwykle pokręciłam kolory....rdzawy pełny to pomarańczowyChodzi mi ten od Ciebie
Szukam dla neigo fajnego miesca..na razie zadołowany....... tak już mam że prezenty staram się sadzić w reperezentacyjne miejsca..bo te rośliny mają historię i naprawdę na nich najmilej zawiesić oko
![]()
I pod nie komponuje resztę
![]()
Czyli rsona nawysokosc tych zwykłych liliowców rdzawych??? Czyli dośc wysokie
Rdzawe zwykłe też dostałam w prezencie
I należa do moich ulubionych.... nie dość , że prezent to przypominają mi moje dzieciństwo
I już mam nowy pomysł dla nich
Dostaną miejsce też dobre
![]()
Czyli Frycka mogę dać w prezencie...ma sznsę przeżyć
Dziś szukałam gdzie mam liatry liliowe.... i wydaje mi się, ze te niebieskie przetaczniki z seledynowym kogutiem się rozsiałyO ile to one...ale to jest w ich rejonie... wiec szanse są duże ..... jak to one to otwieram sklep internetwoy
Liatry nie znalazłam..teraz połowa roślin bylinowych wyglada tak samo
Uciekam do spania
I nie martw się pokazywaniem . i tak twierdzę ,że Twój/Wasz (bo M też ma swój udział) OGRÓD jest najbardziej w moim guścieNie piszę , że najpiękniejszy, bo za mało widziałam ogrodów
Ale z tego co widziałam zrobił na mnie największe wrażenie
![]()
![]()
Do jutra..... jutro lecę w trasę a wiesz co to oznacza![]()
![]()
[![]()
![]()
1 - zakątek nazwany "samotnią" - tu wszystkie rośliny są już dobrane
2- rabata nazwana "włochatą" - tu rośliny również dobrane
Reszta numerków nie ma koncepcji roślinnej. Jedynie 5 ma być zapełniona roślinami po, których da się chodzić, czyli np. jałowce. Chodzi o to, że jest tu oczyszczalnia i dekle od niej, z których co jakiś będzie wybierana zawartość...
Generalnie ta część ogrodu ma być z krzewami w roli głównej. Zamysł ogrodu: "ma pachnieć i szumieć". Kolory - pastele (ale to się odnosi raczej do części drugiej bylinowej, której na razie nie ruszam)
Ponieważ w moim głównym wątku padają cały czas pytanie o te linie w łezkach to wyjaśniam, że nie są zawijasy bukszpanowe czy jakieś inne. To po prostu takie szkice linii nasadzeń (oczywiście to tylko takie bazgroły).
Tak, widziałam u Sylwii już dawno. To teraz poradźcie, które lepiej posadzić. U mnie są niższe, dużo niższe ok. 40 cm, ale gęściejsze u dołu. Wstawię zdj. Ewo, nie pogniewasz się? Doradźcie dziewczyny, które lepsze.
![]()