Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Puste pole z wysepką kwiatową

Puste pole z wysepką kwiatową

Elfik 22:10, 10 cze 2012

Basiu, z tym snem to może być różnie... Bo tak na poważnie, powinnam na desce leżeć, tak mnie kręgosłup boli. I promieniuje wszędzie!
Jak fotki specjalnie dla mnie, to niech się nie zmarnują!!! Idę popatrzyć
Dzidka 19:25, 11 cze 2012

Elfik napisał(a)
.

Zainteresowanych informuję, że do Świerklańca pojechałam bez gotówki, ale z mężem w dobrym nastroju i dwoma parasolami, bo lało... Ale jak dojechaliśmy – niebo się nad nami otworzyło i parasole nie były potrzebne.
Uważam, że jak na moje pustostanowe potrzeby – to i tak nie przegięłam... A i tak z ekscytacji o paru rzeczach zapomniałam, m.in. o rododendronie

Dwa lata poszukiwany Buk Dawyck Purple

Tawuła Grefsheim, już ładnie przycięta, bardzo gęsta – będzie na miejscu wykarczowanej magnolii

Żylistek Pom Pom – będzie na miejscu wykarczowanego derenia

I to by było na tyle (w Świerklańcu ino... )...

Teraz rozumiem dlaczego karczowałaś:

Elfik 21:57, 11 cze 2012

Mam problem, i to baaardzo duży. O taki...

Panna dziewanna sama się wsiała, ale w tym roku osiągnęła tak gigantyczne rozmiary, że kompletnie zagłuszyła rosnącego za nią liliowca. Już parę razy przymierzałam się dać jej kopa (tzn. przesadzić ), ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Dołem już bardzo dużo liści jej podskubałam, ale ta skubana chyba to lubi, rozpycha się coraz bardziej. Żeby wszystko inne chciało tak rosnąć, jak ona..................Co z nią zrobić????? Dzidka, karczować ją też?
kaisog1 21:59, 11 cze 2012

.....pokochać!
an_tre 22:03, 11 cze 2012

Elfik napisał(a)
Mam problem, i to baaardzo duży. O taki...

Panna dziewanna sama się wsiała, ale w tym roku osiągnęła tak gigantyczne rozmiary, że kompletnie zagłuszyła rosnącego za nią liliowca. Już parę razy przymierzałam się dać jej kopa (tzn. przesadzić ), ale jakoś nie mogłam się zdecydować. Dołem już bardzo dużo liści jej podskubałam, ale ta skubana chyba to lubi, rozpycha się coraz bardziej. Żeby wszystko inne chciało tak rosnąć, jak ona..................Co z nią zrobić????? Dzidka, karczować ją też?
Ale gigantka!!! zajmuje dużo miejsca ale jak rozkwitnie będzie górowała nad wszystkimi w ogrodzie Zostaw ją tam, gdzie rośnie one nie lubią przesadzania, może to bardzo odchorować
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Elfik 22:06, 11 cze 2012

Aniu, ja na jesieni planuję i tak rewolucje na tym miejscu, więc liliowce na pewno przesadzę (jeden to Hudson Walley, ciężko będzie...).. . A jej myślisz nie ruszać?
an_tre 22:10, 11 cze 2012

Elfik napisał(a)
Aniu, ja na jesieni planuję i tak rewolucje na tym miejscu, więc liliowce na pewno przesadzę (jeden to Hudson Walley, ciężko będzie...).. . A jej myślisz nie ruszać?
Nie ruszaj, daj jej szansę jest już za duża na przeprowadzkę
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Elfik 22:17, 11 cze 2012

No, ja nie wiem, wydawało mi się, że ja rządzę w ogrodzie... I przypętała się jakaś Panna Dziewanna i dyktuje mi warunki... I psuje plany...
Bogdzia 22:18, 11 cze 2012

To roślina jednoroczna. Na drugi rok juz jej nie bedzie ale wysieje nasionka i zostawi dzieci. Są też dziewanny wieloletnie ale nie ta.
Elfik 22:20, 11 cze 2012

Bożenko, ale ona już była w ub. roku! Tylko dużo mniejsza! Ale nie kwitła... Więc nie mogła się wysiać... Nic nie rozumiem...