No i się zobaczyliśmy zaraz, tzn. za pół godziny. To się nazywa refleks.
Michael z żoną zachwycali się iglakami formowanymi, przyznam piękna rabata tam była, szukali różaneczników, a ja zakupiłam dwie wielkie hortensje i wcześniej - anemonki, żurawki i świecznice na ulicę. Podagaliśmy, pospacerowaliśmy i porobiliśmy zdjęć, m in. magnolii "Yellow River"
To w tym wątku to u Kasi oczywiście, a mój towar to tylko tam stoi narazie. To do następnych ogrodów. Kupiłam na zapas, bo często brakuje tych kul. U Kasi już posadzone co było kupione, wieczorkiem wrzucę zdjęcia.
Brakuje tylko lawendy, ale nie ma ładnej w zasięgu naszej okolicy.
Teraz kładziemy linię kroplującą na rabatach i łatamy trawnik, gdzie go nie ma.
Hm ..hm..hm ... przeczytałam zapasik hm hm może dla mnie
Danusiu, Twój ogród poznam wszędzie i zobaczyłam go dziś w logo konkurencji, prześle Ci linka na PW
Jakiś Pan sobie zapożyczył mój ogród jako swoje przewodnie zdjęcie na stronie firmy zakładającej ogrody
To chyba jakiś świr? To więcej niż bezczelność, chyba gościu ma pod sufitem nierówno.
Mam nadzieję, że już to zdjęcie zniknęło, inaczej poproszę linka od strony i dodamy jakąś opinię
To w tym wątku to u Kasi oczywiście, a mój towar to tylko tam stoi narazie. To do następnych ogrodów. Kupiłam na zapas, bo często brakuje tych kul. U Kasi już posadzone co było kupione, wieczorkiem wrzucę zdjęcia.
Brakuje tylko lawendy, ale nie ma ładnej w zasięgu naszej okolicy.
Teraz kładziemy linię kroplującą na rabatach i łatamy trawnik, gdzie go nie ma.
Różne są szkoły przycinania kantów trawnika.
Jeden sposób to bardzo wysoki kant, jednak on nie pozwala kosiarce dojechać na sam brzeg, bo kólko spadnie
Drugi sposób to rowek jest mniejszy i wtedy dosypujemy korę do końca, Co jakiś czas korę uzupełniamy.
Trzeci sposób - rabaty ściółkujemy próchnicą zamiast korą
Puste miejsca można posypać dobrą ziemią i dosiać nasiona.
Przyczyną może być niejednolita gleba i tam trawa gorzej rośnie, niejednolita mieszanka traw, jednak jak patrzę na ten trawnik, to wydaje mi się, że potrzeba mu duuuużo wody na starcie i nawóz z dużą zawartością azotu (saletra wapniowa) - oczywiście równomiernie rozsypany.
Teraz trzeba:
skosić nisko
posiać nasiona i ziemię, przegrabić
nawóz
woda codziennie żeby dobrze nawóz dotarł
W tym miejscu był wielki garb i tu musimy zasiać trawnik. Z tyłu mój towar do pracy do innego ogrodu, kule z cisa na pniu i stożki, bo ciężko je dostać w odpowiedniej ilości