Anetko zalezy jaki chcesz osiągnąć efekt- dekoracji czy przesłony
Z ładnie rosnacych-zwartych-to stawiałabym na Kleine Silberspinne- mam 4 sztuki , oraz na Morning Light, reszta miskantów które posiadam rosna wysoko i do tego niektóre fontannowo Fajnie prezentuja się w buszowatych rabatach ale w taki sposób jak chcesz posadzić to sie raczej nie nadają. dawaj proso Nortwind-bedzie Pani zadowolona
Tu taka ściaga z misknatów- ale czy to prawda to nie wiem
Gaury w natarciu. Już teraz maja dobre 70 cm. Będzie grubo.
Klon Pixie pociemniał, w tej fazie prezentuje się zdecydowanie lepiej niż wiosenna czerwień.
Jeżówki Pallida?
Czosneczki fioletoweją
Chłodny poranek wykorzystałam do posadzenia większości donic, jakie miałam na stanie, w tym nieszczęsnych sporobolusów , które miały być sadzonkami 2-litrowymi, a okazały się sadzonkami ze świeżego podziału, nawet nie były to bryły litrowe. Przy okazji kilka zdjęć.
Desdemona wciąż kwitnie.
Jude de Obscure zachwyca mnie szczególnie w początkowej fazie, a potem jest ładna. Zapach obłędny, ale niewyczuwalny z daleka.
Ascot przesadza.
Leonardo w wypłowiałym stadium podoba mi się nawet. Fotogeniczny gość, trzeba przyznać.
Po zapachu ją znajdziesz
Przepiękne masz maczkowe połączenia kolorystyczne i róże oczywiście też. Czy piwonia nadal u Ciebie kwitnie? Koniecznie napisz co robisz, że Ci się nie pokłada.
Renatko bardzo lubię oglądać zdjęcia z Twojego ogrodu. Piękny masz ogród i robisz doskonałe zdjęcia. Powojniki są super. Patrzę z zazdrością, bo u mnie nie chcą rosnąć tak samo jak tawułki. Czekam na kwitnienie tej Vision in Red. Od dawna mi się ona bardzo podoba, ale u mnie nie miałaby szans. W takiej ilości u Ciebie będzie wyglądać zjawiskowo. Co to za róża na tym zdjęciu? świetnie wygląda z ostrogowcami.
W d... z trawnikiem-ja też mam go dość. U mnie porobiły sie po deszczach takie brazowawe przebarwienia nawet w tej nowej części gdzie posiania była trawa( tam gdzie był basen).
To to jest cud! Pięknie Ci ta kamlotowa ściana wyszła i te rabaty !
U mnie w ubiegłym tygodniu padał deszcz, ale mimo wszystko trzeba było podlewać. A wczoraj padało od rana a po południu było oberwanie chmury.
Wiolka szałwie przycinasz tak niziutko?, pytam bo u mnie już zaczynają właśnie niektóre przekwitać