Bożenko, uchylam Ci nieba...dzisiejszego, tęczowego i na "700-setkę" i z podziękowaniem za niespodziankę miłkową. Rozejrzyj się u mnie, czy jakąś roślinkę chciałabyś, Ty która masz prawie wszystkie roślinki...Wszystkiego dobrego!
Jako przedłużenie cisów choinę kanadyjską i też możesz ciąć, potem tuje żółte np 3 szt, a przed tujami bordowy pas berberysu też go ciąć. Przed choiną cyprysiki żólte, a przed cisem białe miskanty. Dobieraj na zasadzie różnicy kolorów nie wszystko zielone i nie wszystko żólte.
zaczynam wypełnienie tego żywopłocika i pytanie już na wstepie - jaką szerokość zrobić? planuję dwa rzędy obok siebie ale to nie bedzie równe kostce , kostki będa wystawać poza szereg
Zachęcona przez Bogdzię niniejszym informuję, że przytagram pół bagażnika podoniczkowanych różności z mojego ogródka. Chętnych proszę o info, albo po prostu kto pierwszy ten lepszy na spotkaniu
Mam mozgę trzcinowatą:
Trochę liliowców no name i kocimiętki.
Rozchodnik okazały - sporo:
Pewnie coś jeszcze wykopię i podzielę przez ten miesiąc który został do spotkania
Zgadza się Irenko, mieliśmy spotkanie u Bożenki - Babopielki. Pogoda dopisała, humory też. Okazało się, że mam do Bożenki naprawdę blisko. Ogród naprawdę godzien podziwu. Byliśmy też na spacerze nad jeziorem. Było naprawdę super.
Następne spotkanie planujemy u mnie.