Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 09:31, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

rozdaję, może inni wyciągną wnioski dla siebie, ja wiem po czasie, że jak się chce na siłe dać rośliny w warunkach, które nie do końca są dla nich odpowiednie to potem można tylko przeklinać i przesadzać, nic na siłe!

Ostatnio czytałam u Ciebie o tych 3 odmianach barbuli i aż sobie sprawdzałam co to takiego

no ja sobie juz dawno zapamietalam ze wzgledu na piekny niebieski kolor
nie kojarze innej tak duzej rosliny ktora tak na niebiesko kwitnie
tylko jakos kolo siebie nie moglam wczesniej trafic na nia, wiec pierwsza kupilam w zeszlym roku w Pęchcinie.
oby zimy byly dla nich laskawe
Tu ma być ogród :) 09:31, 30 wrz 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)

Edytko to ambrowiec amerykański?

tak, to ambrowiec, taki zwykły, nie odmianowy.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 09:27, 30 wrz 2016

Do góry
Kasiu, ale Ci ogród szaleje niebieskościami, aż sobie musiałam wyguglować te barbule.
A wiesz moją uwagę zwróciła niedawno podobna roślina, niepokalanek - słyszałaś?
Tu ma być ogród :) 09:25, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ten jegomość zaczyna się przebarwiać

Edytko to ambrowiec amerykański?
Lawendowy zawrót głowy 09:23, 30 wrz 2016

Do góry
Jola, Nigrę dla Ciebie wstawiłam.
Piękny weekend się zapowiada.
Moja "przyziemna" :) pasja 09:22, 30 wrz 2016

Do góry
Tym razem najbardziej podoba mi się rabata z umbrami na froncie.
Gór zazdroszczę, nie było mi dane w tym sezonie.
Tu ma być ogród :) 09:16, 30 wrz 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

chyba nie tylko muzyczny

tak też mi się wydawało
Tu ma być ogród :) 09:15, 30 wrz 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

ale rozdajesz te roslinki...

az musze obejrzec z bliska moja elate bo zostala pożarta przez barbule i lawende

rozdaję, może inni wyciągną wnioski dla siebie, ja wiem po czasie, że jak się chce na siłe dać rośliny w warunkach, które nie do końca są dla nich odpowiednie to potem można tylko przeklinać i przesadzać, nic na siłe!

Ostatnio czytałam u Ciebie o tych 3 odmianach barbuli i aż sobie sprawdzałam co to takiego
Tu ma być ogród :) 09:13, 30 wrz 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

piękny

mam nadzieje, że się obleje purpurą, zakochałam się w tym drzewie oglądając jesienne relacje z OzL i Zimozielonego, chcę mieć takie widoki u siebie
Tu ma być ogród :) 09:10, 30 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tak b la już na konto lky jazdach.u nas koni w okolicy sporo i szkolek też.

Patrzę na te zdjęcia i powiem Ci że elegancki masz ogród.taki o układany.nas z bałaganu i chaosu.

I milene wypatrzylam przy jegomosciu.

U nas też szkółek dużo wokół, mam wrażenie, że dziewczynki w naszym mieście albo chodzą na balet albo na konie, albo jedno i drugie Bardzo się cieszę, że Milena uwielbia konie i mam nadzieję, że będzie ją to ciągło, zamiast siedzenia w domu i gapienia w komputer.

A z tym ogrodem poukładanym to pozory, boszzeee a ile mi jeszcze po głowie nowych pomysłów chodzi...

A apropos baletu, może ktoś miałby ochotę, jest w DMiT w Zabrzu.

http://balet-rosyjski.pl/bilety/
Tu ma być ogród :) 09:02, 30 wrz 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)

muzykę odłsuchałam ...uwazam ze czasem lepiej nie ogladac teledysków ...ten mi sie mocno nie spodobał ..pojechany jakis jest

ale ,,nie o tym chciałam

zdjecia jak dla mnie na zawołanie ...ile sezonów ma twoja elata? te suche źdźbła mnie wkurzają....na drugim zdjęciu widzę ze bez suchelców jest - czyściłaś ja?

bo moja elata z wiosny i tez taka podsuszana jest ...ale ja leniwa jestem i nie czysciłam ....bo jeśli bym to miała robic to zwyczajnie trawa musi wylecieć ...aaa i kolor za żółty jak dla mnie ma

A sama piosenka się podoba?

A co do trawy, mam od czerwca ubiegłego roku, rośnie na wystawie wschodniej, ale jeszcze południowe słońce do niej dociera. Normalnie jej nie obrywam, raz próbowałam i to robota głupiego.
Kolor ma zmienny, w zależności ile słońca do niej dociera, mi też się bardziej podoba gdy jest limonkowa, a nie taka żółta.
Tu ma być ogród :) 08:58, 30 wrz 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Bardzo fajna ta trawa.
Szkoda, że u mnie carexy słabo rosną.

Mirella, może ona będzie ładna w cieniu, jak jest trochę słoneczka to liście przysychają i słabo to wygląda, zabieram ją właśnie z frontu.

Ciekawe czemu carexy Ci słabo rosną, a dawałaś do rodzimej ziemi, czy robiłaś jakąś mieszankę?
Ja za radą Toszki wszystkim carexom dodaję kory przekompostowanej a oprócz tego kompost, mączka bazaltowa i obornik.
Tu ma być ogród :) 08:25, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

o fajnie, podobny gust muzyczny

chyba nie tylko muzyczny
Tu ma być ogród :) 07:39, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Obiecane fotki

Dla Joli - Nigra....

Dla Kasi i Ewy - Aurea Elata....

ale rozdajesz te roslinki...

az musze obejrzec z bliska moja elate bo zostala pożarta przez barbule i lawende
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 07:28, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

odradzam w takim razie metro w NY - jak zbliżysz się i zajrzysz w dół na tory to zobaczysz ich setki, aż mnie ciarki przeszły

zapamiętam

Tu ma być ogród :) 07:09, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

piękny
Tu ma być ogród :) 07:02, 30 wrz 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jak ja lubię niespodziewanych gości

Tosia zaczęła jeździć na koniach?
My też wrócimy do jazdy, tylko jeszcze nie można, ale w ubiegłym tygodniu też byłyśmy w stadninie, popatrzeć jak inni jeżdżą, a Milena obściskała wszystkie konie
tak b la już na konto lky jazdach.u nas koni w okolicy sporo i szkolek też.

Patrzę na te zdjęcia i powiem Ci że elegancki masz ogród.taki o układany.nas z bałaganu i chaosu.

I milene wypatrzylam przy jegomosciu.
Tu ma być ogród :) 06:02, 30 wrz 2016
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Dla Kasi i Ewy - Aurea Elata

A tu po przeniesieniu na cienistą rabatę i oberwaniu wszystkich uschloków

muzykę odłsuchałam ...uwazam ze czasem lepiej nie ogladac teledysków ...ten mi sie mocno nie spodobał ..pojechany jakis jest

ale ,,nie o tym chciałam

zdjecia jak dla mnie na zawołanie ...ile sezonów ma twoja elata? te suche źdźbła mnie wkurzają....na drugim zdjęciu widzę ze bez suchelców jest - czyściłaś ja?

bo moja elata z wiosny i tez taka podsuszana jest ...ale ja leniwa jestem i nie czysciłam ....bo jeśli bym to miała robic to zwyczajnie trawa musi wylecieć ...aaa i kolor za żółty jak dla mnie ma
Tu ma być ogród :) 23:50, 29 wrz 2016

Do góry

Tu ma być ogród :) 23:32, 29 wrz 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
piętro mi zostalo bo niespodziewanych gości mam ale to i tak 2/3 za mną jeszcze z młodą na koniach byłam itp.a teraz ognisko

Jak ja lubię niespodziewanych gości

Tosia zaczęła jeździć na koniach?
My też wrócimy do jazdy, tylko jeszcze nie można, ale w ubiegłym tygodniu też byłyśmy w stadninie, popatrzeć jak inni jeżdżą, a Milena obściskała wszystkie konie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies