Kłopoty - problemy z trawnikiem
18:46, 02 cze 2012
Witam, kupilem środek jak zaleciła mi Danusia poniżej zdjęcie.
1.Dobry wybrałem ?
2. I jak mam nim pryskac, rozpylaczem wszędzie gdzie są owe chwasty ?
3.Po jakim czasie zaczną się zwijać, poznie je wyrywac ?
4. Posypać trawe ziemią z worków - ile tej ziemi ma być aby zakryło tą trawe ? ( poprostu zwykła ziemie którą znajde w wiekszych sklepach w workach np. 50 L ?
5. Jaką trawe wybrać do tego ? Mogla byś podać mi konkretną nazwe i najlepiej firme która bedzie ślicznie rosła ?
6. Nawoz Hydrocomplex mogła byś pokazać zdjecie jak on wygląda i nawozimy ją raz ?
7. Potrzeba użyć Wertykulator bądź aerator do mojego ogródka aby napowietrzyć glebe lub naciąć darń?
Dziękuje za odpowiedz i przepraszam za takie bezsensowne pytania ale niestety nie mam zieelonego pojecia o ogrodnictwie
Pozdrawiam
Witam wszystkich serdecznie. Do tej pory byłam tylko obserwatorką Waszych ogrodów. W końcu odważyłam się pokazać mój skromny przydomowy ogródek. Nie ukrywam że skończyła mi się wena twórcza i liczę na Wasze podpowiedzi.
Na pierwszym zdjęciu widać dwie brzózki z których jedna chyba przemarzła wypuściło parę listków. Obok posadzone są 3 derenie a z brzegu posadzona jest lawenda. Brakuje mi pomysłu co posadzić przy bruku i nie ukrywam, że liczę na Wasze pomysły.
Przed wejsciem czeka parę roślinek do posadzenia, w tym dwie hortensje doniczkowe, bukszpany. W donicach są bukszpany, które zastąpią chyba hortensje ale nie wiem czy nie są zbyt małe na te doniczki?
size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/15/156313/original.jpg[/img]