Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Luki"

Moja codzienność - ogród Oli 16:37, 13 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Mamuniu jaki piękny okaz, też takiego chce
No i nie wątpię w to, że pod Twoimi 'nożycami' będzie jeszcze ładniejszy

zobaczymy
Moja codzienność - ogród Oli 16:27, 13 mar 2015

Do góry
Mamuniu jaki piękny okaz, też takiego chce
No i nie wątpię w to, że pod Twoimi 'nożycami' będzie jeszcze ładniejszy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:15, 12 mar 2015

Do góry
Ehhh coś mnie nie chcą rośliny w tym roku. Nie wiadomo co i jak, ale całe zamówienie od podstolca z all.. zniknęło i nie będzie wysłane. Piwonie, bodziszki... itd.
Aukcje się zakończyły i nie wiem gdzie teraz w takiej cenie coś kupie.

Ewo pewnie, że pomogłaś

Wojtku niestety giełda mnie zawiodła teraz się chyba będę musiał poświęcić i pojechać to Tych. W Olsztynie ostatnio byłem 2 latat temu

Kasiu to pomyśl sobie, że na giełdzie tyle samo chcieli za prymulki na dodatek większość żółtych pomarańczowych i czerwonych, a takie mnie nie interesują

Bogdziu to co mogłem zrobić do tej pory zrobiłem. Jak się znowu wypogodzi zacznie się kolejna tura prac

Marzenko drażnij tak człowieka ja chce rośliny, a one ode mnie uciekają.

Ewo no ja też będę się musiał najeździć, aby obsadzić nową rabatę, ale myślę, że wyprawa na wschód, zachód i centrum Polski przy okazji zaowocuje zakupami

Ucieka do papierów bo chyba będę musiał zarwać nockę
Ogród cioci czyli ciociogród :) 19:12, 12 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Gosiu czy Ty u siebie cięłaś rh, czy mi się wydaje?

Danusiu tnę wszystkie gałązki które za bardzo wystają. Luki też chyba tnie
Rododendronowy ogród II. 16:58, 12 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Bożenko moglibyśmy razem ponarzekać na kotki
Nadrobiłem zaległości i bardzo dobrze bo dowiedziałem się, że już można różaneczniki opryskać, trzeba dopisać do listy.

Łukasz nic już o tych zwierzatkach nie napiszę bo wiele osób ma mi za złe ze je krytykuję.Teraz sie oziębiło wiec z opryskiem poczekaj kilka dni , bo jak zimno to one listki opuszczają i zwijają. Jak sie troszke ociepli to już nie czekaj. Pozdrówka.
Ogród niby nowoczesny ale... 08:35, 12 mar 2015

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Elegansio jest, podoba mnie się

i tak trzymać

Luki napisał(a)
O mamuniu ile kompostu Podjechał bym taczką, a może i dwiema. TO już nie jest normalne, żeby w pierwszej kolejności zachwycać się ilością kompostu.
W sumie to ogrodu nie ma co chwalić bo to wiadome, ale wymiane modrzewi na graby trzeba pilnie śledzić

Oj mnie ten kompost tez cieszy...bo własny, bo pierwszy w życiu własny!!!

tusiawka napisał(a)
Ja wam tak tych skrzyń wielkich zazdroszczę. U mnie tylko dwie i nawet mniejsze.

W sprawie tunelu to on tylko na wiosnę wczesną się nadaje. Jak tylko lekko słońce zaświeci w środku robi się sauna.
Mój jak tylko ciut ciepłej było w ciągu dnia ściągałam.
I nie widzę, czy Twoja folia ma takie małe dziureczki, dzięki nim całość oddycha.

Dobrze widzisz....nasza folia bez dziurek. Bo takiej na metry z dziurkami nie sprzedają Ale bedziemy boczne ścianki odkrywać...a jak będzie potrzeba to dziurki zrobimy
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:07, 11 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Zgadza się prymulek jest mało ale cebulowych sporo. Karteczki nie wiedziałem, ciekawe który sklep coś takiego wywiesił. A ja dziś po Olsztynie biegałem.
Ogród Małej Mi - sezon 2015 22:32, 11 mar 2015

Do góry
Jest opcja dodaj do obserwowanych, ale jak tu się nie odmeldować u ulubionej Ogrodowiczanki
Moja "przyziemna" :) pasja 22:06, 11 mar 2015

Do góry
Tutaj również używam środek numer dwa wiosną i jesienią.

Co do nożyc to prosty argument. Mają przekładnie co redukuje ilość wkładanej siły w cięcie, przecież nie możesz się przemęczać, nadgarstki nadwyrężać itd
Rododendronowy ogród II. 21:53, 11 mar 2015

Do góry
Bożenko moglibyśmy razem ponarzekać na kotki
Nadrobiłem zaległości i bardzo dobrze bo dowiedziałem się, że już można różaneczniki opryskać, trzeba dopisać do listy.
Moja "przyziemna" :) pasja 21:50, 11 mar 2015

Do góry
Ja również mam drugie i sobie chwale
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:46, 11 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Ewo to już wiem, gdzie jutro mam nie iść Ja muszę się teraz bardzo pilnować i nie kusić sam siebie

To jednak pomogłam.
Słonka życzę.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:39, 11 mar 2015

Do góry
Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Mam za to uchwycone pierwsze krokusiki:

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:24, 11 mar 2015

Do góry
Ewo to już wiem, gdzie jutro mam nie iść Ja muszę się teraz bardzo pilnować i nie kusić sam siebie

Annn jak pogoda będzie sprzyjać to do końca marca myślę, że się uwinę z wszystkim co planowałem
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:10, 11 mar 2015

Do góry
O rzesz w mordzie... ale tego kwitnie. Nie ma co zakładam skarbonkę na jesienne sadzenie krokusów
Ogród niby nowoczesny ale... 21:08, 11 mar 2015

Do góry
O mamuniu ile kompostu Podjechał bym taczką, a może i dwiema. TO już nie jest normalne, żeby w pierwszej kolejności zachwycać się ilością kompostu.
W sumie to ogrodu nie ma co chwalić bo to wiadome, ale wymiane modrzewi na graby trzeba pilnie śledzić
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 16:04, 11 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Olu różanecznik zdecydowanie ma za wysokie ph i prawdopodobnie cierpi na chloroze, ale specjalistą nie jestem. Prawdopodobnie nie jest w stanie pobierać składników odżywczych. Plamy najprawdopodobniej są grzybicze, chociaż moga to być też poparzenia od słońca.
Musisz koniecznie przesadzić różanecznika w nowe podłoże z dobrym kwaśnym torfem i co najważniejsze zdjąć mu z korzeni te kamienie bo różaneczniki mają płytki, ale szeroki system korzeniowy i takie zaspanie ziemi w okół niego kamieniami jest złe.

Dla pewności zapytaj Bogdzię o opinie, ale wydaje mi się, że powie to samo.

Też podejrzewałam chlorozę ale nie przypuszczałam że może mieć zbyt wysokie Ph Korzeni nie ma przysypanych kamieniami, wokół są korą wyłożone i kilka kamieni tylko zabezpiecza przed grzebaniem czworonogów. Ale być może i tak jest ich za dużo. Idę zaraz je wyciepnąć. Poprzednie lata nie miał kamieni wokół i zachowywał się podobnie
Dzięki wielkie za rady Będę działać !

Edit:
kamienie z kory już wyrzuciłam
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 15:50, 11 mar 2015

Do góry
Olu różanecznik zdecydowanie ma za wysokie ph i prawdopodobnie cierpi na chloroze, ale specjalistą nie jestem. Prawdopodobnie nie jest w stanie pobierać składników odżywczych. Plamy najprawdopodobniej są grzybicze, chociaż moga to być też poparzenia od słońca.
Musisz koniecznie przesadzić różanecznika w nowe podłoże z dobrym kwaśnym torfem i co najważniejsze zdjąć mu z korzeni te kamienie bo różaneczniki mają płytki, ale szeroki system korzeniowy i takie zaspanie ziemi w okół niego kamieniami jest złe.

Dla pewności zapytaj Bogdzię o opinie, ale wydaje mi się, że powie to samo.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 15:40, 11 mar 2015

Do góry
Iwonko wiadomo jeszcze troszkę prac zostało, między innymi cięcie kilku krzewów, czyszczenie żurawek, hortensje do obcięcia, trawy również, ale to powoli i systematycznie nie zajmie dużo czasu.
Największe prace to kopanie nawadniania i nowej rabaty.

Paweł to się jeszcze okaże czy wszystko będzie działać tak jakbym chciał

Ewo ja swoje hortki przytnę jak się ociepli bo obecnie paskudna pogoda.
Ja zdecydowałem się na 4 liliowce, ale innych nie miałem do wyboru, zazwyczaj wybierałem 20 i później się zastanawiałem się co brać. Robię się coraz bardziej wybredny

Halino miedzian będę stosował pierwszy raz i głównie będę pryskał po bukszpanach bo dwa chorowały i chyba na różaneczniki. Nic innego co chorowało na grzyba nie miałem. Liście lili w zeszłym roku miały plamy, ale wiadomo lilie to teraz siedzą w ziemi

Danusiu byłem i napisałem co wiedziałem

Kasiu no ja mam nadzieję, że jeszcze zdążę z opryskami bo do niedzieli nie ma co liczyć na ciepełko. Dzisiaj paskudna pogoda.
Ogród z łezką II 13:09, 11 mar 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Koniecznie muszę dosadzić krokusy w bardziej nasłonecznionych miejscach bo moje zakwitną chyba za dwa tygodnie
Teraz to już czuć wiosnę na całego, ciekaw jestem rewolucji

Wiesz co? Moje krokusy kwitną w zacienionych miejscach również, nie wiem od czego to zależy... Te sadzone zeszłej jesieni są mniejsze i później się zbierają, ale stare kwitną na całego.

Rewolucja...ostatnio wymyśliłam, że nie będę 3 Umbraculiferek sadzić , ale tylko jedną i po obu stronach potrzebuje jakieś niżej szczepione drzewa...i teraz zastanawiam się jakie. Mam nadzieję, że taniej mnie wyniesie, bo w zeszłym roku za Umbrę szczepioną na wys. 2,20 m płaciłam ponad 200 zł.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies