Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Pawlus 22:20, 09 mar 2015

Luki napisał(a)
W sumie dzisiaj nic konkretnego nie zrobiłem. Pół dnia męczyłem się przy rozkładaniu linii kroplującej, ojj wyprowadziła mnie dzisiaj z równowagi nie raz.

Za to latem zamiast stać z wężem godzinami będziesz podziwiać
ewsyg 23:15, 09 mar 2015

Moje hortki jeszcze smacznie śpią to ich nie ruszam. Róże szaleją, ale też ich nie ruszam.

Lista liliowców przestudiowana. Było ciężko, ale oparłam się pokusie i wybrałam 3 sztuki Musi wystarczyć
mal350 12:48, 10 mar 2015

Łukasz tym miedzianem to tylko bukszpany pryskasz? Ja nigdy nie stosowałam żadnej profilaktyki i moja wiedza w tym temacie jest bardzo skromna
bdan 11:13, 11 mar 2015

Łukasz potrzebuję Twojej pomocy, jak znajdziesz chwilkę zajrzyj do mnie proszę
Kindzia 13:10, 11 mar 2015

Moje buksiki Signum potraktowane były w sobotę...muszą się wylizać po pomorze w zeszłym roku!
Luki 15:40, 11 mar 2015

Iwonko wiadomo jeszcze troszkę prac zostało, między innymi cięcie kilku krzewów, czyszczenie żurawek, hortensje do obcięcia, trawy również, ale to powoli i systematycznie nie zajmie dużo czasu.
Największe prace to kopanie nawadniania i nowej rabaty.

Paweł to się jeszcze okaże czy wszystko będzie działać tak jakbym chciał

Ewo ja swoje hortki przytnę jak się ociepli bo obecnie paskudna pogoda.
Ja zdecydowałem się na 4 liliowce, ale innych nie miałem do wyboru, zazwyczaj wybierałem 20 i później się zastanawiałem się co brać. Robię się coraz bardziej wybredny

Halino miedzian będę stosował pierwszy raz i głównie będę pryskał po bukszpanach bo dwa chorowały i chyba na różaneczniki. Nic innego co chorowało na grzyba nie miałem. Liście lili w zeszłym roku miały plamy, ale wiadomo lilie to teraz siedzą w ziemi

Danusiu byłem i napisałem co wiedziałem

Kasiu no ja mam nadzieję, że jeszcze zdążę z opryskami bo do niedzieli nie ma co liczyć na ciepełko. Dzisiaj paskudna pogoda.
Nallar 19:45, 11 mar 2015

Łukasz, dziś byłam w naszym dawniejszym Realu, jest promocja na lilie i jest (dziś był) dość duży wybór.
Pozdrawiam.
Annn 19:48, 11 mar 2015

Sporo się u Ciebie dzieje, trzymam kciuki aby wszystko wyszło jak sobie zaplanowałes
Luki 21:24, 11 mar 2015

Ewo to już wiem, gdzie jutro mam nie iść Ja muszę się teraz bardzo pilnować i nie kusić sam siebie

Annn jak pogoda będzie sprzyjać to do końca marca myślę, że się uwinę z wszystkim co planowałem
Luki 21:39, 11 mar 2015

Jeszcze muszę się wyżalić

Pojechałem dzisiaj na giełde do Cz-wy i dawno się tak nie zbulwersowałem. Wybór doniczkowych, prymulek beznadziejny, ale to jest nic. Ja wiem, że giełdy skierowane są przedewszystkim do sprzedaży hurtowej, ale od tego są karteczki "Sprzedaż tylko hurtowa" lub "Detal +30%" ale jeden sklep do którego miałem całą listę co chce kupić na 2 wianki wystawił sobie wielkie żółte tabliczki przed wyjściem z napisem "STOP Detalisto zakaz wstępu" normalnie jak na psa .
Tyle z tego wyszło, że wianek zrobiłem jeden na dodatek beznadziejny i żadnych kwiatków na podwórku nie będzie.

Jedyny plus taki, że portfel zachował zawartość

Mam za to uchwycone pierwsze krokusiki: