Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik mimo woli 11:45, 04 kwi 2012

Do góry
A to inne oznaki wiosny
Ciemiernik...ten jedyny rośnie i kwitnie jak trzeba....... ależ ma jeszcze pąków..... znó bedzie kwitł i kwitł..aż go liście krzewów zasłonią

Cebulice.... odmiana chyba PINK

Śnieżniki, kolejne poletka zaczynają dopiero kwitnać ... malutkie a tak cieszą..

Prymulki.....
Ogrodnik mimo woli 11:41, 04 kwi 2012

Do góry
Pożegnanie z krokusami...... jeszcze sporo ma zamiar kwitnąć, ale pora przerzucić się na inny asortyment...

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:38, 04 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
i coby nie zamęczać dalej pismem obrazkowym jak mawia Ania, ostatnie, resztę zostawię na później

te kulki mi jakoś wyszły, ale cięłam nożycami od Danusi

u już schludniej

Ale fajne kulki. A co będzie rosło (rośnie) w środku?
Ogrodnik mimo woli 11:36, 04 kwi 2012

Do góry
To jest sierpówka...my mówimy na nie firma sprzątająca, bo pieknie sprzatają rozwalone jedzenie przez inne ptaki z trawnika pod karminikami..a teraz troszkę mojej wiosny.
Pierwsze tulipki, na rzie tylko w 3 miescach...ale...... na początek dobre i to.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 11:25, 04 kwi 2012

Do góry
Marzenia są po to aby je spełniać, zwłaszcza w urodziny, zatem życzę Ci spełnienia wszelkich marzeń, zarówno tych ogrodowych jak i życiowych .

Moje poletko 11:24, 04 kwi 2012

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Celino! Dzięki zażyczenia,Tobie życzę kolorowego ogrodu/w Twoich kolorach ulubionych.oczywiście/.
I niech wszyscy docenią Twoje starania......Piwonie masz śliczne,ale jeszcze jedną podeślę.

Piękna,dzięki Haniu
Ogródkowe perypetie:) 11:24, 04 kwi 2012

Do góry

Przymierzyłam wczoraj te cisy jeszcze raz i wyglądają tak sobie... takie badyle.. chyba muszę poszukać jeszcze jakiś niższych bardziej zagęszczonych.
Moje poletko 11:11, 04 kwi 2012

Do góry
Celino! Dzięki zażyczenia,Tobie życzę kolorowego ogrodu/w Twoich kolorach ulubionych.oczywiście/.
I niech wszyscy docenią Twoje starania......Piwonie masz śliczne,ale jeszcze jedną podeślę.
Ogród Dominiki 11:09, 04 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)
Jeszcze muszę poczekać na tulipany. Zdjęcie z dzisiaj:

Nie mogę się doczekać ajjjj
Ogródek Hanusi po zimie 11:06, 04 kwi 2012

Do góry
Haniu! 500, ja bardzo spóźniona z gratulacjami! bo konik okulał .Ale dotarł !.Samych słonecznych dni Haniu!!
Ogród Danuszy - odsłona 2 11:00, 04 kwi 2012

Do góry
u mnie zimno brr pada deszcz ze sniegiem mokro więc nawet pochodzic po ogrodzie sie nie chce .
Tym bardziej , ze choroba nas zmogła wszystkich no oprócz jednego syna ten wyjechał na swięta

wczoraj złapałam w kadr wychodzące nastepne hiacynty

szczypiorek do jajeczni

puściła swe sliczne listki tawuła

Ogrodnik mimo woli 10:53, 04 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)
Witam wszystkich. Wreszcie cieplej
Poczta Polska oszczędza na listonoszach i wysyła gołębie pocztowe???????

Świetne zdjęcie
Ogrodnik mimo woli 10:49, 04 kwi 2012

Do góry
Witam wszystkich. Wreszcie cieplej
Poczta Polska oszczędza na listonoszach i wysyła gołębie pocztowe???????
Wokół tarasu 10:33, 04 kwi 2012

Do góry
Glicynia wspina się wysoko wysoko, aż do balkonu na piętrze, a tam słońca sporo. A czy się sprawdzi w tym miejscu też nie wiem bo jeszcze nie kwitła - to takie moje próby. Cały czas pilnuje sie by rosliny na własciwe stanowiska sadzic ale średnio jeszcze to wychodzi.

Chyba pod kratką podsadzę tzrmieliną taką samą co już tam jest i zobaczę jak będzie.

A tu mam drugie miejsce które zmienia się pod wpływem ogrodowiska i planuję je skończyć (zlikwidować w tym miejscu trawnik i zrobić rabatę) w tym roku. W srodku jak to u mnie stoi dość wysoka sosna. Miejsce to znajduje się w przedogródku ( tak mam 'śliczną' butlę tam) i miejsce musi być uporządkowane.

Za obwódką z bukszpanów planowałam posadzić rzędem po 3 tawuły goldmound i 3 ilex Golden Gem, bliżej środka myślałam o berberysach jakiś czerwonych może red pillar i pod sosną bluszcz by się po niej wspinał. co myślicie?
Obwódka z bukszpanu będzie szła dalej w zawijas ale chwilowo nie mogę jej skończyć bo musi być tam przejście.Aaa i jeszcze kosz chłopców zostanie stamtąd oczywiście przeniesiony...
Radosna twórczość Ani 10:26, 04 kwi 2012

Do góry
Załączam fotkę, wielkie pudło a w środku mało

Na początek 12 szt. Zobaczymy czy będzie im u mnie dobrze

Mam problem, mogę je wsadzić dopiero w piątek - dożyją do tego czasu, co robić z nimi, mają odkryte korzenie"
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 10:06, 04 kwi 2012

Do góry
Danusiu, niech Cię otacza zawsze morze kwiatów i morze miłości..........

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:59, 04 kwi 2012

Do góry
Danusiu wszystkiego najlepszego, wielu cudownych realizacji i może kiedyś hektarowego ogrodu dla siebie
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:56, 04 kwi 2012

Do góry
Witaj Aniu!
Uff, złożyłam jedną...
Nie kupowałam przez allegro, tylko prosto w tej firmie www.kelag.pl - mają taniej niż przez alle. W sumie chyba warte swojej ceny - drogie nie były... ale na pewno dłużej posłyżułyby takie z pełnych prętów i zrobione w całości jak Twoje- nie z rurek skręcanych jak te... no ale nie znalazłam nikogo kto by się na miejscu podjął ich zrobienia nie w kosmicznej cenie - za 6 szt gość zawołał 1200 zł...
A na allegro gość powiedział że może w maju by miał chwilę... i nie potrafił ich wycenić :/ No i wysyłka 7 szt pewnie kosmos...

Te nie są nadzwyczajnie stabilne - dość lekkie. Wiadomo że 194 cm to długość całkowita. Mogliby podkreślić, że po wbiciu w ziemię będą niższe, ale to w sumie logiczne.
Po wbiciu w ziemię będą pewnie mojego wzrostu lub nieco wyższe - ale zadawałam sobie z tego sprawę. Cóż, mam nadzieję nie rozsypią się zbyt szybko... na pewno lepsze niż kije bambusowe które miałam rok temu pod pnącą fasolę

Zakupy przez internet 09:54, 04 kwi 2012

Do góry
Hej Basiu!
Uff, złożyłam jedną...
Nie kupowałam przez allegro, tylko prosto w tej firmie - mają taniej. W sumie chyba warte swojej ceny - drogie nie były... ale na pewno dłużej posłyżułyby takie z pełnych prętów i zrobione w całości - nie z rurek skręcanych jak te... no ale nie znalazłam nikogo kto by się na miejscu podjął ich zrobienia nie w kosmicznej cenie - za 6 szt gość zawołał 1200 zł...
Te nie są nadzwyczajnie stabilne - dość lekkie. Wiadomo że 194 cm to długość całkowita. Mogliby podkreślić, że po wbiciu w ziemię będą niższe, ale to w sumie logiczne.
Po wbiciu w ziemię będą pewnie mojego wzrostu lub nieco wyższe - ale zadawałam sobie z tego sprawę. Cóż, mam nadzieję nie rozsypią się zbyt szybko... na pewno lepsze niż kije bambusowe które miałam rok temu pod pnącą fasolę

Puste pole z wysepką kwiatową 09:44, 04 kwi 2012

Do góry
Wczoraj przyszła z Multifiori paczka z powojnikami. Jak zwykle profesjonalnie zapakowana, rośliny piękne i zdrowe.

Gałązki z pąkami

A Purpurea pięknie odbija od korzeni

Dołączyli gratisy

Trybuli to ja nie znam, ale z szałwi lekarskiej się cieszę, bo właśnie chciałam jej szukać
Teraz czekam na zamówioną w Future Garden hortensję Sillver Dollar.

PS. Proszę o nie wręczanie mi żółtej kartki za nieobecność!!! Obecnie choruję na permanentny brak czasu. I to jeszcze potrwa. Ale sercem jestem z Wami

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies