Ze stronami już dawno mnie przegoniłaś! Ale Twoje ptaszki i Rh cudne są poza wszelką konkurencją! Gratuluję i wzajemnie życzę dużo zdrowia!
Haniu Ty mnie pierwsza powitałaś na Ogrodowisku, widac miałaś dobrą rękę że tych stron mi tak przybywa. Prawda jest również taka że jest to urok czegoś nowego więc wszyscy są ciekawi i zagladają. ale 16 kwietnia bedzie pół roku jak tu jestem i ja zacznę się zaliczac do ,,starych" bywalców ogrodowiska i wiem że zainteresowanie spadnie.Natomiast Ty obok Danusi jesteście tu niepodwazalnymi autorytetami. Jaszcze ze trzy osoby bym do Waszego grona dodała ale boję się strzelic gafę żeby kogoś nie pominąc więc na Was dwóch poprzestanę.
Ojej, a ja spóźniona na urodzinową imprezkę... Ale ponieważ dobrych, z serca składanych życzeń nigdy dość, więc i ja życzę Ci Danusiu uśmiechu na twarzy, radości w sercu i stworzenia jeszcze wielu pięknych ogrodów
Chciałabym zabrać się do obsadzania miejsca wokół tarasu który planowałam jakiś czas temu zresztą z Waszą pomocą. Posadziłam już świerk serbski nana i dwa ilexy ale nie jestem przekonana do reszty kącika. Niby kącik mały ale jest przy tarasie i tym samym wolę trzy razy przemysleć niż zrobić za szybko..Mam nadal problem z rysowaniem projektów dlatego rozrysowałam jakoś co chcę tam posadzić (zielone kulki to tsuga canadensis jeddeloh(3) między nimi dwie trzmieliny na pniu. Z boku jest posadzona w zeszłym roku runianka (planowałam nakupić jej w tym roku dużo więcej bo ta część tarasu jest lekko na skarpie i trawnik nie chce tam rosnąć - za duży cień chyba). W prawym kącie obok kamienia posadziłam dwa dni temu hakonechloa macra aureola(2). jakoś ta cała koncepcja mi sie rozmywa...chciałabym jakoś ożywić to dość cieniste miejsce.
Wiem że już zwracałam się do Was o pomoc ale może spojrzycie raz jeszcze i cos Was natchnie? Z góry dzięki.
Wystawa jest południowo- zachodnia ale mocno zacieniona przez wysokie sosny.
No i zdjęcia.
Zapłaciłam za bukszpany. Czekam na paczke - może jutro będzie?
Trochę strach, użytkownik ma mało komentarzy... ale uczciwa się ta pani wydaje... mam nadzieję się nie rozczaruję...
Aldonko,u mnie tylko te dwa tulipanki sa takie wyrywne,reszta nikłe.Trzeba słońca,ciepła,a to jak na lekarstwo.
Alinko to koło z wejsciem pod pergolą jest pod basen na stelazu.Wkoło sa posadzone krzewy liściaste i byliny,ale nie ma jeszcze liści to jest niewidoczne.Mam zamówione trawy, wtym wysokie i zastanawiam się czy nie dołożyć ich tam,czy nie bedzie za bardzo naciapane?
Oj dzieje się u Ciebie! Czerwone i białe róże sadzisz!
Wpadłam by podziękować za podpisanie listy obecności na mojej 500-tkowej laurce!
Zdrowia ,sił i środków życzę przy urządzaniu swego miejsca na życie!