Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Dąb szypułkowy "Concordia" - Quercus robur 'Concordia' 17:40, 08 mar 2012

Do góry
Przeniesione z https://www.ogrodowisko.pl/watek/714-wiaz-holenderski-ulmus-hollandica-wredei?page=4

Sharlee napisał(a)
Inne podobne do niego drzewo to dąb szypułkowy Concordia:

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:40, 08 mar 2012

Do góry
Zmiana dekoracji na parapecie, czyli małe co nie co od M na Dzień Kobiet

Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 17:34, 08 mar 2012

Do góry
Bromelie od M

Życzenia z okazji Dnia Kobiet i Mężczyzn 17:27, 08 mar 2012

Do góry
I ja pragnę złożyć najserdeczniejsze życzenia z okazji tego dnia

Rododendronowy ogród. 17:16, 08 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
to z wrzoścami prościej, szybciej rosną i łatwiej wymienić lub czym innym zastąpić; dobrze, że z rh jeszcze nie tak źle, bo u ciebie to okazy już naprawdę dojrzałe. Niby nie takie złe położenie Łodzi, ale w tym roku ta zima i wiosna dziwna, i to chyba przeważa

Z rh też kilka całkiem dużych jest na straty a te które śą mniejsze to też stare rosliny tylko gatunki które nie rosną wysoko, o rh napiszę jak się zmieni ta pogoda która ciągle je wykańcza i jak bedzie dokładnie wiadomo jakie są straty ale jedne przykładowe pokażę. Te sa do wyrzucenia i to są te najmniejsze( poza azaliami japońskimi).One w tej chwili sa dwa razy wieksze bo to jest stare zdjecie.

Moje roślinki 17:16, 08 mar 2012

Do góry
Witam Szefową! Mam nadzieję,że mogę tak się zwracać W przyszłym tygodniu ma byś cieplej,ale za to ma padać,tak źle i tak niedobrze. Ale myślę,że w końcu doczekamy się upragnionej pogody do działań w ogrodach
Nie mogłam sobie odmówić i zrobiłam zdjęcia moim pierwszym "dzieciaczkom" na oknie
Słabo widać,ale pierwszy to zatrwian,druga cynia

To z kolei moje trawy ozdobne (miskanty),które kupiłam u pana Mariusza na Gardenii.Pięknie wypuściły.Z tyłu widać jak wypuścił liliowiec.

Bajkowy ogród Weroniki 16:40, 08 mar 2012

Do góry
Weroniko, moc kwiatów ci przesyłam z okazji naszego święta

i zdrówka życzę, bo dokuczliwość kamyków znam; wiosny dalej wypatruję, jest cieplej ale bardzo wilgotno i szaro-buro; ale pełna optymizmu i uśmiechu czekam

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:40, 08 mar 2012

Do góry
boguslaw_r_kucharski napisał(a)

fajne nożyce nie można się nimi uszczypnąć, co w niektórych się zdarza.

o tak bardzo fajne wczoraj do mnie przyszły
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:38, 08 mar 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niby stare nożyczki do sznurka

Takie coś z szufladkami do nasion i etykietek

NA MOJE OKO TO SĄ SUPER NOŻYCZKI DO BONSAJ potrafią jednak przyszczypać
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:32, 08 mar 2012

Do góry
Dziękuję za pamięć, odwiedziny i serdecznie Wszystkich pozdrawiam! po 15.03. będę bywać częściej na działce też ))

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:30, 08 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)
Witaj Kasiu, namiastka kolorowa i co najważniejsze..... pachnąca

Witaj Joanka oj pachnie pachnie mocno a dopiero się rozwijają
W cieniu - zacieniona 16:27, 08 mar 2012

Do góry
Netty's Pride zaszalała....a co mi tam....będę się nią cieszyć w domu a potem wysadzę do gruntu.
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:26, 08 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No cześć Kasiu, witam wiosennie pierwiosnkiem

Witaj witaj śliczne pierwiosnki ja już byłam u Ciebie w ogródku i podziwiałam oznaki wiosny mam nadzieję, że zdrówko dopisuje
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 16:24, 08 mar 2012

Do góry
hania napisał(a)
Witaj Kasiu!,wpadłam się przywitać bo wiosna tuż,tuż......,namiastka ogródka pachnąca

Witaj Haniu wiosennie BARDZO mnie cieszy, że zima już się w zasadzie skończyła
dla Ciebie kwiatuszek pachnący
Ogrodnik mimo woli 16:20, 08 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
A teraz do wszystkich kobiet moje życzenia.... (dostałąm takie dzisiaj, więc przekazuję je równiez dla Was)

Przyjmij zyczenia Babo Kochana od drugiej baby z samego rana. Niechaj dzień cały będzie radosny , bądź zdrowa babo - byle DO WIOSNY!. Szczęścia życzę, Tobie , sobie i innym babom na całym globie, by marzenie się spełniły i nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki, nasze święto dziś Babeczki

A taką ślicznotę dziś dostałam od mojego synusia Jest wielgachny Więc Wam w prezencie przekazuję taki piękny widok i dziękuje za wszystkie życzenia

piękny wierszyk, fajnie się czytało, dziękujemy, a synuś dobrze ułożony i jak to ktoś kiedyś powiedział, niedaleko pada jabłko od jabłoni; e, coś mi się zrymowało!

a kwiat dorodny, one zawsze są na topie
Cały rok w ogrodzie 16:16, 08 mar 2012

Do góry
badara napisał(a)
Niestety ,wygląda tak

Berberys Juliany też chyba dostał za swoje,jeszcze nigdy tak nie wyglądał na wiosnę

Twój dużo lepiej wygląda i jestem pewna ze najwyżej gałazki mu obetniesz i będzie rósł bo ma sporo zielonych listków.
Testowe dodawanie zdjęć 16:08, 08 mar 2012

Do góry

Na campingu w Bąkowie
Ogrodnik mimo woli 16:06, 08 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
A teraz do wszystkich kobiet moje życzenia.... (dostałąm takie dzisiaj, więc przekazuję je równiez dla Was)

Przyjmij zyczenia Babo Kochana od drugiej baby z samego rana. Niechaj dzień cały będzie radosny , bądź zdrowa babo - byle DO WIOSNY!. Szczęścia życzę, Tobie , sobie i innym babom na całym globie, by marzenie się spełniły i nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki, nasze święto dziś Babeczki

A taką ślicznotę dziś dostałam od mojego synusia Jest wielgachny Więc Wam w prezencie przekazuję taki piękny widok i dziękuje za wszystkie życzenia

Synuś bardzo się postarał.
Rododendronowy ogród. 15:59, 08 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wątpliwości z okazji daty spore,ale co by nie mówić,usamodzielnienie się/uniezależnienie się /kobiet tylko nam na dobre wyszło.Dzięki emancypantkom.
A mogłybyśmy chodzić w zawojach jak muzułmanki, nie mieć prawa głosu,czekać na męża,którego wybierze ojciec,rodzić po 18 dzieci,nie mieć udziału w dochodach,i nie dziedziczyć dóbr po przodkach.
Należy się cieszyć,że u nas już tak nie jest i to święto trzeba honorować.
Wszystkiego najlepszego!
Ps.Za modraszki....Buziaczki!

Haniu wizja którą przedstawiłaś jest straszna i już bez oporów mogę obchodzic to swięto mimo że nadal dużo jeszcze jest do zmienienia. Więc wszystkiego najlepszego Tobie i wszystkim Ogrodowiskowym Koleżankom z okazji Dnia Kobiet.A na prezent dzisiejszy kwiczołek który jeszcze sie objada ale jest strasznie płochliwy.

podpisuję się pod powyższym

a kwiczołek piękny, ale wygląda jak osiołek, któremu dano w jeden owies w drugi siano nie może się zdecydować

To samo pomyślałam o tym zdjeciu.
Rododendronowy ogród. 15:57, 08 mar 2012

Do góry
badara napisał(a)
Bogdziu,dzięki za życzenia w moim wątku,pozwalam sobie wkleic u Ciebie Impeditum w rewanżu i jako wspomnienie do podziwiania ,!.niestety chyba zmarzł tej zimy ,ma brązowe liscie,nawet nie chce mi sie robic zdjecia

Widzę Łucjo Twoje rozżalenie. ja wogóle nie chodzę do ogrodu bo nie chcę patrzec co sie dzieje z moimi roslinami. Jak ostatni byłam to doliczyłam sie 110 roślin do wyrzucenia a ponieważ cały czas świeciło słonce i był mnróz to będzie ich dużo więcej. Rh impeditum też mam . Wyglądają tak pewnie jak Twój ale ja bym ich jeszcze nie skreślała, mogą jeszcze wypuścic . Jeśli one zmarzły to moja lista wydłuzy się o następne 100 roślin bo inne azalie japońskie też tak samo wyglądają. Własciwie to tylko wziąc siekierę i wszystko wyciapac.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies