Z rh też kilka całkiem dużych jest na straty a te które śą mniejsze to też stare rosliny tylko gatunki które nie rosną wysoko, o rh napiszę jak się zmieni ta pogoda która ciągle je wykańcza i jak bedzie dokładnie wiadomo jakie są straty ale jedne przykładowe pokażę. Te sa do wyrzucenia i to są te najmniejsze( poza azaliami japońskimi).One w tej chwili sa dwa razy wieksze bo to jest stare zdjecie.
Witam Szefową! Mam nadzieję,że mogę tak się zwracać W przyszłym tygodniu ma byś cieplej,ale za to ma padać,tak źle i tak niedobrze. Ale myślę,że w końcu doczekamy się upragnionej pogody do działań w ogrodach
Nie mogłam sobie odmówić i zrobiłam zdjęcia moim pierwszym "dzieciaczkom" na oknie
Słabo widać,ale pierwszy to zatrwian,druga cynia
To z kolei moje trawy ozdobne (miskanty),które kupiłam u pana Mariusza na Gardenii.Pięknie wypuściły.Z tyłu widać jak wypuścił liliowiec.
Weroniko, moc kwiatów ci przesyłam z okazji naszego święta
i zdrówka życzę, bo dokuczliwość kamyków znam; wiosny dalej wypatruję, jest cieplej ale bardzo wilgotno i szaro-buro; ale pełna optymizmu i uśmiechu czekam
A teraz do wszystkich kobiet moje życzenia.... (dostałąm takie dzisiaj, więc przekazuję je równiez dla Was)
Przyjmij zyczenia Babo Kochana od drugiej baby z samego rana. Niechaj dzień cały będzie radosny , bądź zdrowa babo - byle DO WIOSNY!. Szczęścia życzę, Tobie , sobie i innym babom na całym globie, by marzenie się spełniły i nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki, nasze święto dziś Babeczki
A taką ślicznotę dziś dostałam od mojego synusia Jest wielgachny Więc Wam w prezencie przekazuję taki piękny widok i dziękuje za wszystkie życzenia
piękny wierszyk, fajnie się czytało, dziękujemy, a synuś dobrze ułożony i jak to ktoś kiedyś powiedział, niedaleko pada jabłko od jabłoni; e, coś mi się zrymowało!
A teraz do wszystkich kobiet moje życzenia.... (dostałąm takie dzisiaj, więc przekazuję je równiez dla Was)
Przyjmij zyczenia Babo Kochana od drugiej baby z samego rana. Niechaj dzień cały będzie radosny , bądź zdrowa babo - byle DO WIOSNY!. Szczęścia życzę, Tobie , sobie i innym babom na całym globie, by marzenie się spełniły i nas chłopy wyręczyły! My dziś drinki i kaweczki, nasze święto dziś Babeczki
A taką ślicznotę dziś dostałam od mojego synusia Jest wielgachny Więc Wam w prezencie przekazuję taki piękny widok i dziękuje za wszystkie życzenia
Wątpliwości z okazji daty spore,ale co by nie mówić,usamodzielnienie się/uniezależnienie się /kobiet tylko nam na dobre wyszło.Dzięki emancypantkom.
A mogłybyśmy chodzić w zawojach jak muzułmanki, nie mieć prawa głosu,czekać na męża,którego wybierze ojciec,rodzić po 18 dzieci,nie mieć udziału w dochodach,i nie dziedziczyć dóbr po przodkach.
Należy się cieszyć,że u nas już tak nie jest i to święto trzeba honorować.
Wszystkiego najlepszego!
Ps.Za modraszki....Buziaczki!
Haniu wizja którą przedstawiłaś jest straszna i już bez oporów mogę obchodzic to swięto mimo że nadal dużo jeszcze jest do zmienienia. Więc wszystkiego najlepszego Tobie i wszystkim Ogrodowiskowym Koleżankom z okazji Dnia Kobiet.A na prezent dzisiejszy kwiczołek który jeszcze sie objada ale jest strasznie płochliwy.
podpisuję się pod powyższym
a kwiczołek piękny, ale wygląda jak osiołek, któremu dano w jeden owies w drugi siano nie może się zdecydować
Bogdziu,dzięki za życzenia w moim wątku,pozwalam sobie wkleic u Ciebie Impeditum w rewanżu i jako wspomnienie do podziwiania ,!.niestety chyba zmarzł tej zimy ,ma brązowe liscie,nawet nie chce mi sie robic zdjecia
Widzę Łucjo Twoje rozżalenie. ja wogóle nie chodzę do ogrodu bo nie chcę patrzec co sie dzieje z moimi roslinami. Jak ostatni byłam to doliczyłam sie 110 roślin do wyrzucenia a ponieważ cały czas świeciło słonce i był mnróz to będzie ich dużo więcej. Rh impeditum też mam . Wyglądają tak pewnie jak Twój ale ja bym ich jeszcze nie skreślała, mogą jeszcze wypuścic . Jeśli one zmarzły to moja lista wydłuzy się o następne 100 roślin bo inne azalie japońskie też tak samo wyglądają. Własciwie to tylko wziąc siekierę i wszystko wyciapac.