Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Tu ma być ogród :) 10:30, 19 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

praktyczniej

tak też mi się wydaje.
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 09:24, 19 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
KAsia Wiem jak potrafi cieszyć takie uporządkowanie zwlaszcza przy tarasie Coraz piękniej się u Ciebie robi I widać, że nie boisz się roboty, często sama działasz, szacun)))

Ps A będziesz tam miała skarpy czy jednak chodzi Ci po głowie jakaś architektura? ... bo kurcze nie jestem u Ciebie od początku i widzę, że mam braki

Ja dziewczyna ze wsi jestem to roboty się nie boję...Choć rodzice nadziwić się nie mogą, że ciągle coś grzebię i wspominają jak to mnie do obierania porzeczek do kompotu nie mogli zagonić.
Co do tarasu-skarp nie lubię-marzył mi się taki taras, że od razu na trawkę się wchodzi,ale...spadek terenu jest, dom trochę nad poziom gruntu wyniesiony jest, więc inaczej się nie dało. Choć chciałam takie formy bardziej kubistyczne niż obłe...mam dechy tarasowe, które nie doczekały się w tym roku użycia-koncept był na donicę po przeciwnej stronie niż gabion-teraz zastanawiam się czy tam takiego gabionowego siedziska nie zrobić-czyli takiego na 40 cm nad poziom tarasu-przykrytego dechami...
Tu ma być ogród :) 08:37, 19 paź 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Umbr w takim zestawieniu będzie 6.

Róże są nie do ruszenia.

A tu moja kolejna wersja.
Uparcie przesuwam ten bukszpan na zewnątrz rabaty - powód, miskanty musze posadzić co najmniej 30 cm od ogrodzenia, jeśli posadzę bukszpan tak jak proponowałaś, to miskanty będą kiedyś miały zbyt mało miejsca.

praktyczniej
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:30, 19 paź 2016

Do góry
KAsia Wiem jak potrafi cieszyć takie uporządkowanie zwlaszcza przy tarasie Coraz piękniej się u Ciebie robi I widać, że nie boisz się roboty, często sama działasz, szacun)))

Ps A będziesz tam miała skarpy czy jednak chodzi Ci po głowie jakaś architektura? ... bo kurcze nie jestem u Ciebie od początku i widzę, że mam braki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:38, 19 paź 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

No no akurat ... a Ty nie miałaś czasem cebul sadzić?
A wiesz, że ja dzisiaj jeszcze ze dwie setki cebul posadziłam
Musze zajrzec co Ty tam podzialałaś

Sadziłam zaglądaj,mam nową odsłonę tarasu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 18 paź 2016

Do góry
Zostały mi do obsadzenia jeszcze dwa prostokąty Znowu przy lampie sadziłam bo wcześniej jeszcze z cebulami wojowałam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:59, 18 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
...kostki, kostki widzę
Forum ma takie fajne fale zachwytów - konkretnymi roślinami, połączeniami, formami. Jedne bardziej mi się podobają, inne mniej.
Twoje kostki bardzo mi się podobają Podziwiam konsekwencję. Ani na chwilę nie zwalniasz.

Jeszcze cebulowe i zwalniam w końcu dziękuję za te mile słowa, od Ciebie tym bardziej cieszą
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:57, 18 paź 2016

Do góry
polinka napisał(a)

Rewelacja! Lubie kostki buksowe i łączenie ich z ID

Wiem cieszę się, ze trafilam w Twój gust
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:56, 18 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)

Patrzac na zdjecia wyglada ze nic im nie bedzie. Za mało wody i potasu. Jesli masz krystaliczny (jak biały cukier) potas to daj im teraz. Sa jeszcze słabo ukorzenione i nie radza sobie z pobieraniem wody i składnikow odżywczych. Widac to nie tylko po kolorze lisci ale rowniez tym , źe sie słabo zageszczają i nie wykasztalcaja odpowiednich lisci. Za rok beda git

No walśnie Marzenko one nie miały przyrostów ... Mazan nazwał tą przypadlość "skargą" ale wychodzi na to, że o tym samym mówicie
A jesli mam krystaliczny siarczan potasu to też mogę zastosować? W sumie we wrzesniu juz tym podlewałam i pod koniec sierpnia gnojowką ze skrzypu.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 18 paź 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
ZNakomicie Ci rabata reksiowa wyszła!
Jak dosadzisz ice dance to bedzie istny Peter Fuge

Dziękuję Marzenko
I znowu musialam sobie wygooglować ale zima postanowiłam sie podszkolić w temacie projektantów
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:48, 18 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)
No kochana-taaaaka pracowita sobota!!MOje kwadraty buksowe przy Twoich się chowają.Pięknie!!!!!

No no akurat ... a Ty nie miałaś czasem cebul sadzić?
A wiesz, że ja dzisiaj jeszcze ze dwie setki cebul posadziłam
Musze zajrzec co Ty tam podzialałaś
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:46, 18 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Do schrupania są Twoje buksikow Super wyszło pracusiu ; ))))) sadzisz ? Hihihi

... Jolu jestes w dechę ... normalnie jak na zamówienie co do godziny dotarła paczka ... wszystko pieknie zapakowane w specjalnym pudełku ... no pelna profeska ... carexy już rozdysponowane ... trzy prostokątne pola obsadzone ... jutro jeszcze godzinka i wszystko będzie posadzone Tak się cieszę i jeszcze raz dziękuję

Buźka
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:42, 18 paź 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Renatka zaglądam a TY tyyyyle roboty ogarnęłaś... ślicznie nasadzenia, piękne otoczenie zrobiłaś... chyba już kończysz rewolucje ogrodowe bo co tu zmieniać. Perfekcyjnie jest

to prawda sporo w tym sezonie jednak udało się zrobić w przyszłym myślę, ze już nie bedzie ciągłej gonitwy ... jedynie zostalo nam dokonczyc ściankę wodną i wgłębnik ... i jeszcze jedna taka drobna sprawa ale to pozostaje do ustalenia zimą

Dziękuję Agata
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:39, 18 paź 2016

Do góry
Malgosik napisał(a)
ładnie

merci
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:38, 18 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
a to o te Reksie chodzi

noooo
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:37, 18 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Rewelka ta Reksiowa

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:36, 18 paź 2016

Do góry
iwka napisał(a)
a ja kilka dni już się zastanawiam o co z tym reksiem chodzi no widziałam oczywiście szkic Asi ale nic mi to nie mówiło oj głupia ja głupia

Renia a nie boisz się teraz sadzić dzielonych ID? dadzą radę? bo też mam trochę do przesadzenia i się bałam. Jak Ci zabraknie to mogę Ci podesłać młodych odrostów

Dobrze, ze już sie wszystko wyjaśniło z tą reksiową
W sumie to nie zastanawialam czy to czasem nie za poźno ale w ubiegłym sezonie dzieliłam carex everest i ma się dobrze to może ID tez dadzą radę? Trzymsjmy kciuki żeby tak było

PS Dziekuję Iwonko za chęć pomocy jednak tak podzieliłam żeby wystarczyło
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 18 paź 2016

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Wyszło super! Kawał dobrej roboty!

Dziękuję Kasiu
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:32, 18 paź 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
No niby Reksiu jest, ale czy rabatka nie miała być nawigatorki? Hi hi
Pst, sznureczki możesz już zdjąć, widzimy że to prostokąty

No i Asia chciała żeby nazwać ją reksiową a sznureczki są mi jeszcze potrzebne bo zaczęłam dzisiaj sadzić sadzonki Ice Dance, które dostałam od dobrej duszyczki

Jolu jesteś kochana)))))))

Ps już trzy prostokąty sa obsadzone!!!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:22, 18 paź 2016

Do góry
amelia_b napisał(a)
też się nad tym zastanawiam?

już Ania wyjaśniła
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies