Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-)

kasja83 09:17, 19 paź 2016

ivo napisał(a)
Kasjo witaj kochana ! Mnie mniej ostatnio za to Ty szalejesz na całego ! Jeszcze następny sezon i będzie u Ciebie cycuś glancuś w ogrodzie i będziesz leżeć pachnieć w ogrodzie Super metamorfoza i bardzo mnie ciekawi co wymyslisz na skarpie - może i ja podpatrzę bo mnie moja wkurza I oświetlenie gabionu bardzo pomysłowe. Brawo TY !

Brawo ja Mam już parę pomysłów-ale raczej takich luźnych migawek...teraz trzeba to w jaką spójną całość połączyć.No i jeszcze ta moja kochana,ale straszna Chatka-Puchatka-nawet eM dojrzał do tego, że trzeba będzie wyburzyć.Ale w przyszłym roku nie ma szans.W skarpecie na ogródek napewno braknie na to kasy.
kasja83 09:19, 19 paź 2016

Krakus napisał(a)
Kawał dobrej roboty wykonaliście przez ten rok nie do poznania okolice tarasu

Dzięki wielkie.roboty ciężkie w głównej mierze w wykonaniu eMa-ale nie wiem czy na przyszły sezon nie będę musiała zakasać rękawów i sama np. śladem Nawigatorki-poukładać obrzeża.
kasja83 09:24, 19 paź 2016

ren133 napisał(a)
KAsia Wiem jak potrafi cieszyć takie uporządkowanie zwlaszcza przy tarasie Coraz piękniej się u Ciebie robi I widać, że nie boisz się roboty, często sama działasz, szacun)))

Ps A będziesz tam miała skarpy czy jednak chodzi Ci po głowie jakaś architektura? ... bo kurcze nie jestem u Ciebie od początku i widzę, że mam braki

Ja dziewczyna ze wsi jestem to roboty się nie boję...Choć rodzice nadziwić się nie mogą, że ciągle coś grzebię i wspominają jak to mnie do obierania porzeczek do kompotu nie mogli zagonić.
Co do tarasu-skarp nie lubię-marzył mi się taki taras, że od razu na trawkę się wchodzi,ale...spadek terenu jest, dom trochę nad poziom gruntu wyniesiony jest, więc inaczej się nie dało. Choć chciałam takie formy bardziej kubistyczne niż obłe...mam dechy tarasowe, które nie doczekały się w tym roku użycia-koncept był na donicę po przeciwnej stronie niż gabion-teraz zastanawiam się czy tam takiego gabionowego siedziska nie zrobić-czyli takiego na 40 cm nad poziom tarasu-przykrytego dechami...
AgataP 15:32, 19 paź 2016

kasja83 napisał(a)

Brawo ja Mam już parę pomysłów-ale raczej takich luźnych migawek...teraz trzeba to w jaką spójną całość połączyć.No i jeszcze ta moja kochana,ale straszna Chatka-Puchatka-nawet eM dojrzał do tego, że trzeba będzie wyburzyć.Ale w przyszłym roku nie ma szans.W skarpecie na ogródek napewno braknie na to kasy.

Kochana skarpetę na kominek i czekaj na Mikołaja hahah może się zlituje..
U mnie znowu pada, a miałam zamysł wyjść na chwilę. Beznadziejna ta jesień w tym roku.
kasja83 15:38, 19 paź 2016

AgataP napisał(a)

U mnie znowu pada, a miałam zamysł wyjść na chwilę. Beznadziejna ta jesień w tym roku.

Ja dziś przymusowe wolne...młodszy złapał od starszego rota...
Mixtoorka 20:53, 19 paź 2016

kasja83 napisał(a)

Ja dziś przymusowe wolne...młodszy złapał od starszego rota...

Ło mamuniu, to szybkiego powrotu do normy życzę!

A zbieranie czarnej porzeczki to można komuś na karę dać Gabiony extra, czekam zatem na ciąg dalszy
06:35, 20 paź 2016
kasja83 napisał(a)
Ostatni front robót 2016 zamknięty:

Taras:

Before:

patrze na te foty czytam rozważania tarasowe ...i nic mi nie przychodzi do głowy ..jak powiększenie tarasu do końca tego uskoku ściany z okienkami podłużnymi (od klatki schodowej?) zrobienie kolejnego gabionu symetrycznie ...niekoniecznie takiego wysokiego ale szerokiego nawet na 80cm lub wiecej z siedziskiem deskowym bo to dobry pomysł (ale 40cm to wasko jest i bedzie wygladać kuso
obsypanie tarasu z przodu wieksza iloscia ziemi ...czyli krawezniki ułozone w odległości 2x lub nawet 3x wiekszej od tarasu niz sa aktualnie ...wtedy ci sie teren wypłaszczy

a jak juz wrysowałam ten trójkąt wypłaszczajacy..to bym sie tez zastanowiła nad powiekszeniem tarasu równiez w strone schodów do ich końca ...przy takim szerokim wypłaszczeniu moze by i schody takie nie były potrzebne(oczywiscie pion trójkata odpowiednio dalej trzeba przesunąc)
widzisz takie stopnie wytniesz w skarpie(czarne trójkaciki) ...w pionie postawisz kraweżnik przytrzyma ziemie a w poziomie szerokie płyty ...chyba na 60-80 cm

wiem namieszałam ...ale tak bym to widziała ...choc moze ta propozycja mocno osłabic twój budzet ogródkowy dlatego tez chwiolowo bym sie powstrzymała z odsadzaniem skarp i przemyślała temat ....bo potem bedzie za późno.
nawigatorka 07:43, 20 paź 2016

Chyba za wczesna pora jest bardziej czytam i nic nie rozumiem
No ok zrozumiałam że taras za mały i demolka Justyna By zrobiła
Ja bym się tych skarp wogole nie bała.przecież to skarpeczka jedynie jest.
09:35, 20 paź 2016
Asia? demolka? ...demoleczka malutka ....ale w dobrej wierze
kasja83 09:42, 20 paź 2016

AgataP napisał(a)

bardzo beznadziejna...Mikołaj musiałby być baaardzo zamożny