Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 12:35, 01 kwi 2012

Do góry
Danusiu a proszę o szczególowe instrukcje co na oknie stoi w ilości 3 cudownych kuleczek na nóżkach. Czy to są bukszpany?
Mój mały raj na ziemi :) 12:33, 01 kwi 2012

Do góry
Anula, troszkę spóźnione gratulacje na 3 setki

bardzo fajny wianek zrobiłaś
a ta propozycja dekoracji na stół też świetna , bardzo niekonwecjonalna, jej prostota jest urocza
Rododendronowy ogród. 12:32, 01 kwi 2012

Do góry
Neska napisał(a)

Bożenko dziękuję za odpowiedź dot. Cięcia azali. Soro nie będą kwitły to ja ich ciąć nie będę , japończykiem nie jestem

Ja tez .

Ja też .
U mnie snieg topnieje....... Prognozy są na przyszłość optymistyczne..klon ma już kwiaty
MOja prognoza na przysżły tydzień....NAD CAŁĄ POLSKĄ BĘDZIE SŁONECZNIE I CIEPŁO

Oby się sprawdziła ta Twoja prognoza choc to tydzień poświęcony świętom i w ogrodzie niewiele się da zrobic. Jutro ma byc ładnie bo moje okna muszą byc umyte .To już ostatni moment a nawet już po ostatnim.

Ja tradycyjnie co roku okna myje po świętach...tak jakoś się składa, że mycie wypada w brzydką pogodę Zdrowie jest ważniejsze niż czyste okna

Ja okna umyłam jak był ciepło i wcale nie widać. Brudne po tych pogodowych"rarytasach", że hej.

Jak bedzie brzydko to też moje okna poczekaja na poświetach bo zdrowie faktycznie najwazniejsze a mnie na dodatek pod lasem nikt w okna nie zaglada.
Rododendronowy ogród. 12:30, 01 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Bożenko dziękuję za odpowiedź dot. Cięcia azali. Soro nie będą kwitły to ja ich ciąć nie będę , japończykiem nie jestem

Ja tez .

Ja też .
U mnie snieg topnieje....... Prognozy są na przyszłość optymistyczne..klon ma już kwiaty

Oby się sprawdziła ta Twoja prognoza choc to tydzień poświęcony świętom i w ogrodzie niewiele się da zrobic. Jutro ma byc ładnie bo moje okna muszą byc umyte .To już ostatni moment a nawet już po ostatnim.

Ja tradycyjnie co roku okna myje po świętach...tak jakoś się składa, że mycie wypada w brzydką pogodę Zdrowie jest ważniejsze niż czyste okna

Ja okna umyłam jak był ciepło i wcale nie widać. Brudne po tych pogodowych"rarytasach", że hej.
Rododendronowy ogród. 12:26, 01 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja tez .

Ja też .

Rododendronowy ogród. 12:09, 01 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ja tez .

Ja też .

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:02, 01 kwi 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?

Marzenko, jeśli o ten pierwszy najpierwszy plan chodzi, to moje pożal się Boże wrzosowisko - taka próba buntu przeciwko nasadzeniom pod linijkę, ale już mi się nie podoba. Za rok cały ten klomb do zmiany - tylko M. jeszcze o tym nie wie, i w tym roku nie podzielę się z Nim tą informacją hihihi
A drzewka przed cisami to katalpy nana - piękne, ale szkoda, że dopiero od czerwca. Teraz już bym ich nie posadziła w takim eksponowanym miejscu...
Rododendronowy ogród. 12:02, 01 kwi 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Ja tez .

Ja też .
Nowa ogrodniczka, prosi o pomoc 11:57, 01 kwi 2012

Do góry
Pola napisał(a)
Z drugiej strony będzie zasadzona różą pnąca Nev Dawn a przed nią kula bukszpanowa co wy na to?

Jestem za różą pnącą ale może przed nią zamiast kulę to żywopłocik z bukszpanu aby jej brzydkie łodygi od dołu przysłaniał i wprowadzi trochę geometrii
Ja bym kupiła duże Rh ale jeśli się nie uda to jednak ekran z cisów ale aurea bo na ciemnozielonym tle znikną RH przez cały rok poza okresem kwitnienia. Albo posadź tuje, które będziesz mogła strzyc też w równy żywopłocik
Koniecznie ten kącik rozjaśnij ekranem w innym odcieniu zieleni, masz olbrzymi wybór w tujach.
W Polsce żadko się tuje formuje a w Alpach są tam piękne zywopłoty i tanim kosztem
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 11:47, 01 kwi 2012

Do góry
Te paskowane są śliczne,też będę szukać....Dziękuję za krokusy bez śniegu.U mnie już po krokusowym kwitnieniu.....czas na pierwiosnki.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:41, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A wczoraj wiatr głowy urywał, co chwilę padał deszcz, raz drobny grad - jednym słowem warunki do pracy straszne, ale moi dzielni chłopcy posadzili wsystkie 40szt. cisów! Wygląda to teraz tak:

Piękne te cisy .... takie potrzebuję Ciekawa jestem czy to odmianowe czy nie .... pozdrawiam
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 11:36, 01 kwi 2012

Do góry
andziulka napisał(a)
Taka dziś pogoda kwiecien wciąż przeplata ...

Pogoda coż ..będzie juz niedługo ciepło ,ale za to widoki przepiekne u Ciebie Andziulka
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:33, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?
Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:26, 01 kwi 2012

Do góry
Magnolia gwiaździsta rozchyla pąki, czy ją okryś na noc? Przez 3 lata nic z nią nie robiłam poza nawożeniem i słabo kwitła. Jak teraz ma tyle pąków to może w mroźną noc o nią zadbam?
Wątek o tym, że ......nie umiem:) 11:25, 01 kwi 2012

Do góry
A dzis kończyłam "bazę" do mojego wianka. Normalnie pewnie bym nie robiła, bo nigdy nie rozbiłam, ale patrząc na to co dziewczyny tu wyczyniają to też postanowiłam sobie zrobić.
nie myślałam, że splatanie gałązek brzozowych jest tak pracochłonne. Moje były mało elastyczne ponieważ postanowiłam pobrać gałązki z padłego drzewa, żeby nie ranić rosnących. No wzięłam sobie za punkt honoru nie używanie nici, drucików itp. Także do tego momentu wianek pleciony gałązkami a wszystko co na nim mocowane również trzyma się za pomocą gałązek. Reszta musi poczekać na jutro ponieważ muszę poszukać białych jajek. Ciekawe jak je przymocuję. Pistolet do kleju mam, ale może sie"zabawię" i umocuję gałązkami?! Mam juz pewien pomysł
Trzeba wianek rozjaśnić. Planuję te białe skorupki i miniaturowe żonkile lub krokusy.

Ogród Małgolinki 11:25, 01 kwi 2012

Do góry
Haniu połowa działki jest już troszkę ujarzmiona Zaraz pokażę ciąg dalszy prac - niestety nie było mnie przez ostatni tydzień i moja fotorelacja nie została skończona.
A dla Ciebie specjalnie pokażę naszych sąsiadów "zza płota"

A tutaj już niezupełnie dzikie... u sąsiada na łące

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:24, 01 kwi 2012

Do góry
Szpaler bambusowy od strony ulicy - niestety widok psują materiały budowlane do ściany wodnej

Wiatr je wygina, ale w maju trochę je przytnę na wysokość

I widok od strony domu
Spełnione marzenie - mały domek z ogrodem i pieskami :) 11:13, 01 kwi 2012

Do góry
Taka dziś pogoda kwiecien wciąż przeplata ...

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:12, 01 kwi 2012

Do góry
ta 100tka to na prima aprilis

Gratulacje!

Często zaglądam, bo masz podobne podejście do ogródka i roślin - nie trzymasz się sztywno wyznaczonych ram.
Zazdroszczę dużej działeczki. Dzisiaj rono Andrzej stwierdził, że gdybyśmy mieli większą działkę, to nocowałabym w ziemiance, bo po co tracić czas na powrót do domu.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 11:03, 01 kwi 2012

Do góry
Agnieszko, moje gratulacje z okazji pierwszej seteczki!!!!!!!! życzę dużo zdrówka! Kuruj się

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies