Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 13:14, 06 maj 2012

ana_art napisał(a)
bonsai ma takie przyrosty, czy one wyglądają normalnie, chodzi mi o kolor?

Aniu to naturalne przyrosty cisa. Zawsze takim jaśniutkim żółtym zaczynają, potem jasnozielonym a potem ciemnieją. Cisy pięknie z tymi przyrostami wyglądają. A poza tym jak są przyrosty tzn, że żyje.
ana_art 13:21, 06 maj 2012

Marzena2007 napisał(a)

bonsai ma takie przyrosty, czy one wyglądają normalnie, chodzi mi o kolor?

Aniu to naturalne przyrosty cisa. Zawsze takim jaśniutkim żółtym zaczynają, potem jasnozielonym a potem ciemnieją. Cisy pięknie z tymi przyrostami wyglądają. A poza tym jak są przyrosty tzn, że żyje.

on był kupowany w tamtym roku gdzieś w sierpniu-wrześniu.. razem z kulami u tego samego faceta co te na pniu... czeka mnie jego przeprowadzka w inne miejsce i boje się czy przeżyje... znając moje szczęście....
andziulka 16:03, 06 maj 2012

Aniu, szkoda cisów Ja też w tym roku kupiłam 14 szmaragdów - jednego już wyrzucilam, kolejne dwa usychają Na pewno były wykopane i długo stały nie podlewane, zanim trafiły w moje ręce. Niestety chyba uschną
an_tre 16:10, 06 maj 2012

Dla Ani z Anią od Ani

Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
bociek 16:39, 06 maj 2012

Hej Aniu

Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam osobiscie, Iskierko

Widze, ze zaszalalas zakupowo i jednak zdecydowalas sie na te zurawki

Co do cisow, strasznie mi przykro, ale probuj, a moze jednak sie uda uratowac, nie masz nic do stracenia... Trzymam kciuki, zeby sie udalo.
Dzisiaj obejrzalam swoje i moje przyrosty maja, ale jeden ma tez troche suchych igielek na spodzie... Za to bukszpany kiepsciutko
Echhhh
coli 16:47, 06 maj 2012

Ana szkoda Twoich cisów, mam nadzieję, że uda się je jeszcze uratować
monteverde 22:52, 06 maj 2012

Aniu to jest to na pierwszym planie w tej chwili już jest takie , fajnie się wciska miedzy kamienie i jest żółto seledynowe nie chciałam zaśmiecać u Sylwii fajne zdjęcia z Pęchcina, żałuję,że nie mogłam pojechać
ana_art 22:59, 06 maj 2012

monteverde napisał(a)
Aniu to jest to na pierwszym planie w tej chwili już jest takie , fajnie się wciska miedzy kamienie i jest żółto seledynowe nie chciałam zaśmiecać u Sylwii fajne zdjęcia z Pęchcina, żałuję,że nie mogłam pojechać

Dziękuję Aneczko bardzo żaluję, miałybyśmy okazję się poznać... właśnie widziałam u Szmitów tę oregano, ciekawie wyglądało. mialam strasznie mało czasu na zakupy i skupiłam się tylko nad tymi roślinami które miałam na liście, dopiero dzisiaj rano pomyslałam o tym oregano... były ogromne sadzonki, po ile nie pamiętam (tych cen było tyle...) zastanawiałam się właśnie czy można je byłoby posadzić w ziemię, jak się rozrasta i czy ma szanse przezimować ?
ana_art 23:06, 06 maj 2012

bociek napisał(a)
Hej Aniu

Strasznie sie ciesze, ze Cie poznalam osobiscie, Iskierko

Widze, ze zaszalalas zakupowo i jednak zdecydowalas sie na te zurawki

Co do cisow, strasznie mi przykro, ale probuj, a moze jednak sie uda uratowac, nie masz nic do stracenia... Trzymam kciuki, zeby sie udalo.
Dzisiaj obejrzalam swoje i moje przyrosty maja, ale jeden ma tez troche suchych igielek na spodzie... Za to bukszpany kiepsciutko
Echhhh

Boćku mi również baaardzo sympatyczna osoba z Ciebie, zapomniałam Ci powiedzieć że jak mijałyśmy się na placu zakupowym (przed poznaniem) to zauważylam Cię, tzn widziałam że na mnie patrzysz hahha telepatia czy co
Chcialam kupić więcej ale tych roślin które by mi się do auta jeszcze zmieściły nie było, a te które były skoleji by się nie zmieściły np 3 brzozy hahaha
Na zdjęciach widac żeTwoje ciski maja przyrosty (tak na marginesie gdzie je kupiłaś? tftfu tak na wszelki wypadek) Rozmawialm dzisiaj ze specjalistą poleconego przez Marzenkę i zaczełam terapię odzyskową zobaczymy co z tego wyjdzie. Póki co cisy wykopałam ku ogromnej radości co poniektórych domowników...
ana_art 23:14, 06 maj 2012

Kochani dziękuję serdecznie za moje fotki ze spotkania u Szmitów wieeeelkie buziaki.
Dziekuję również tym którzy dzielnie mnie wspierają w moich problemach cisowych.... Dzisiaj rozmawiałam ze specjalistą 'od spraw trudnych i beznadziejnych' który stwierdził, że w tym roku jest plaga przysychania roślin które były kopane z gruntu... zalecił namoczyć rośliny razem z donicami tak aż korzenie się napiją i ponowne posadzenie... Zgodnie z zaleceniem rośliny zostały dzisiaj wykopane... zobaczymy polegną albo one albo ja Jutro też je przytne... mam nadzieję że mi się uda pięknie wykulkować