Asiek , jak się odrobię z ogrodem to ja chcę takiego zwierzaczka, koniecznie ...... Słodziaczek !!!
Moja siostra ma takiego , jak przychodzę z wizytą to mi z kolan nie schodzi i warczy na mojego Kubusia jak coś ode mnie chce Normalnie kochana psinka .....dba o mój wewnętrzny spokój . No ale to tylko u siostry . U siebie muszę sobie radzić sama ...... śliczności to Twoje a jak się zwie ???
Ja też nie moge sie doczekac spotkania z Tobą i nieważne gdzie
Kamienie kupiłam ...... niestety innego wyjścia nie było
Zdecydowałam się na obłożenie płytami kamiennymi, bo jakby co łatwo mozna przestawić kompozycję.... a tu macie kilka widoczków skalniaczka..... z czerwca
WITAM WSZYSTKICH BARDZO SERDECZNIE
W powietrzu "czuć" wiosnę , w ogrodzie nawet ją widać Wczoraj "wyszły" z ziemi przebiśniegi . A moja kawa zaczęła wypuszczać coraz to nowe listki ...
A dalej było tak
Kiedy M.coś tam strugał ,ja wygrzebywałam resztki roślinek.i wymyśliłam taką obwódkę z bukszpanu.I zrobiłam.najpierw jedną ,potem dwie.
Teraz obwódki wyglądają lepiej,te zdjęcia są z przed 2 lat
Podjęłam w międzyczasie próby negocjacji z sąsiadem.Potrzebowałam tylko jego zgody na wymianę tego czegoś co odgradzało jego działeczkę od mojej.Nasz materiał i robota , jego tylko zgoda.Niestety.Więź duchowa jaka łączyła sąsiada z tzw płotem,była zbyt silna.
Łopata ,trochę inwencji,dzikie wino "na porost"tyłu altanki sąsiada i już.
Aktualne zdjęcia jak to wyszło pstryknę latem
Betonowe straszydło też powoli znikało
W tym roku ,pokonam je na całej linii!: mam pomysła: Jak mówi klasyk
CDN.