Podlewam codziennie Hakonechloę i są już efekty-odbija po zimie. Nowe przyrosty na roślinkach.
Tutaj na brzegu jeszcze coś dosadzę między lub przed hostami...
Dziekuję Moniko za tak miłe słowa. Widzę, że wstajesz jeszcze wcześniej ode mnie. Z tymi kolorami to mnie zupełnie zaskoczyłaś, pozytywnie oczywiście! Jeśli chodzi o drzewko po prawej stronie huśtawki-to wiąz "Camperdownii'. Będzie miał duże liście, ale na razie wyglądają tak:
"Mikołaj Kopernik"z 5szt jest troszkę więcej co oznacza,że nie zginą tylko się rozmnożył .To dobra wiadomość Nie są zbyt wysokie,kwitną troszkę później i mają ciemno czerwony kolor kwiatów wystających z ładnego odcienia zieleni
Witaj Aniu, mam nadzieje że pokażesz swoją piękność. Widziałem Twoje ptasie zdjęcia, muszę ja swoje ptaki wrzucić.
Aniu ja kupiłem www.fzz.pl. Na ostatnim zdjęciu moja wczorajsza zbiórka. 29 szt.
Ja nie w tej sprawie wpadłam, tylko tak przy okazji ,a tu imprezka
Wiec życzę kolejnych udanych roczkó na ogrodowisku, a przede wszystkim w OGRODZIE
W prezencie floksik śnieżny .....biały Ci spasuje
I na koniec poczochrana rabatka vis'a vis tarasu...jeszcze nie przemeblowana...ale lubię ją taką nieuporządkowaną też, zwłaszcza teraz, kiedy pokazały się jej kolory, a trawy stoją na baczność
klon palmowy Butterfly mimo braku okrycia zimą odwdzięcza się pięknymi listkami..może to podziękowanie za uratowanie od niechybnej śmierci w supermarkecie (kupiony za grosze z "terminem ważności" na wyczerpaniu)
Listki przekwitłych krokusów wcale nie szpecą, wygądają jak miniaturowe trawki i jeszcze bardziej "czochrają" rabatkę
śliwa wiśniowa Pissardi chyba się przyjęła, to będzie moje oczko w głowie...puszcza listki
Zakwitł pierwszy rh - miniaturka impeditum album...poluję jeszcze na kilka sztuk tego samego Rh i stworzę małe poletko miniaturek...razem z golterią płożącą i borowką brusznicą...taki jest plan
Nie wiem czy pozostałe duże Rh zakwitną po przesadzaniu...ale mam cichutką nadzieję...