Wiem że czeka na mnie piękny wiersz Zbyszka ale jak nie b edę po kolei odpisywac to znów się pogubie i niektórzy pomyslą że mi na nich nie zalezy a tak absolutnie nie jest.
Aniu jak nam się nie udało tak pisac to z innymi pewnie będzie tak samo.
Trudno ...... ogrodowisko poczekało chwilke dłużej na relację....... napięcie urosło....było ciekawiej
Za to teraz mają dwie wersje spotkania , a tak by mieli jedną ustaloną wspólnie
U mnie dziś snieżyca i bialuśko.....zaraz pójdę lepic bałwana
Nie pomyslałam wcześniej....jak tniesz te swoje kulki to miałaś tyle sadzonek..... wystarczyło w kopertę (pakę) i do mnie. Po cholere mam kupowac jak moge ukorzenić, instrukcji obsługi do tego dzieła jest tu duzo A że urośnei za kilka lat...mam czas, moge poczekać .....ogród pustką juz nie straszy
Że ja dopiero teraz na to wpadłam
Ania, ukorzeniam i będziesz miała ode mnie sadzonki i jeszcze parę innych osób, które chciały
Bez przesady......... ukorzenione zsotawa sobie Mi podeślij tylko ucięte gałązki........
Ania, tego jest mnóstwo!!! a ja na tym kończę z bukszpanami, teraz inna grupa roślin idzie masz sadzonki i już w maju przywiozę!
U mnie zima na całego..i wcale nie jest to żart primaaprylisowy..... Zbysiu u siebie pokazał zimę, wiec ja już nie wstawiam.....zerknij u niego jak u nas biało.... to nie żart...to prawda ....
Wiem że czeka na mnie piękny wiersz Zbyszka ale jak nie b edę po kolei odpisywac to znów się pogubie i niektórzy pomyslą że mi na nich nie zalezy a tak absolutnie nie jest.
Aniu jak nam się nie udało tak pisac to z innymi pewnie będzie tak samo.
Idąc za twoją radą: Lawendę chce posadzic przed thujami mirjami tak, żeby wypełniły te luke (musze dzisiaj dokupić). Tam gdzie wcześniej planowałam lawende dam szałwię albo odmianę lawendy Munstead. Zamiast thuji aurea nana, posadze trzecia thuje mirjam. Czekam też jeszcze na bukszpany, które mój teść obiecał mi ze swojej działki. Mam nadzieję, że uda mi się je uformowac, bo to są kilkuletnie dorodne krzaki. W ślimaku chcę posadzić żółte żurawki albo trzmielinę, natomiast nie mam pomysłu co zrobić z przestrzenią pod sosną. Kiedyś to będzie duże drzewo, więc nic wysokiego tu nie może być posadzone. Jakieś sugestie? Czekam na trawy:red baron i nigra i z nich chce zrobic jaką kompozycję.
A wczoraj wiatr głowy urywał, co chwilę padał deszcz, raz drobny grad - jednym słowem warunki do pracy straszne, ale moi dzielni chłopcy posadzili wsystkie 40szt. cisów! Wygląda to teraz tak: