Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Magdalenka

Ogród Magdalenka

noemi 23:43, 02 maj 2012

anula_wn napisał(a)
Noemi, elektryka jest po to aby ją w ogrodzie mieć choć kobieta (nie roślina) w świetle świecy wygląda najlepiej (ja Ci to mówię, starsza pani w końcu ))
chyba z braku możliwoiści porobienia lampek tak zazadroszczę , hihi
a tak serio , to oświetlenie ogrodu to magia !

Dziękuję za rady, Kochana Starsza Pani zapamiętam oczywiście

noemi 20:25, 04 maj 2012

Mój dzisiejszy zakup ... bukszpan do donicy podświetlanej,w casto za 21 zł , na razie nie mam innego pomysłu, wygląda dość śmiesznie, bo ma bardzo dużo młodych listków, jest trochę potargany i nie wygląda jak regularna kula ... w dotyku jest taki mięciutki ... może to jakaś inna odmiana ?

Mój biały zestaw

Madzenka 22:19, 04 maj 2012

noemi napisał(a)
Mój dzisiejszy zakup ... bukszpan do donicy podświetlanej,w casto za 21 zł , na razie nie mam innego pomysłu, wygląda dość śmiesznie, bo ma bardzo dużo młodych listków, jest trochę potargany i nie wygląda jak regularna kula ... w dotyku jest taki mięciutki ... może to jakaś inna odmiana ?

Mój biały zestaw

Madzia bukszpan zawsze jest taki poczochrany w maju Potem zesztywnieją i ciemniejsze się zrobią mu końcówki i wtedy mozesz go znów pokulkować
Ja mam takie same małe doniczki - na razie w nich lawenda rośnie ale jutro pomyślę czy do nich moje pelargonie nie zapakować

Słuchaj rad sztarszych Pań Ja mam 3 lampiony na tarasie i kolejny jeszcze sobie dokupię A oświtlenie elekryczne na drzewa skieruję
GabiK 23:51, 04 maj 2012

Magdo, najlepsze życzenia z okazji roku na Ogrodowisku. Rok pełen ogrodowych zmian.

Moje miskanty też się budzą i też niektóre końcówki wyglądają jak zeschnięte. Ciekawe, czy znajdziesz co to.
I moje konwalniki też padły wszystkie. Nie wykopałam ich, ale wszystkie liście rude i nic nie puszcza.
Mala_Mi 00:12, 05 maj 2012

GabiK napisał(a)
Magdo, najlepsze życzenia z okazji roku na Ogrodowisku. Rok pełen ogrodowych zmian.

Moje miskanty też się budzą i też niektóre końcówki wyglądają jak zeschnięte. Ciekawe, czy znajdziesz co to.
I moje konwalniki też padły wszystkie. Nie wykopałam ich, ale wszystkie liście rude i nic nie puszcza.

Ja nie w tej sprawie wpadłam, tylko tak przy okazji ,a tu imprezka
Wiec życzę kolejnych udanych roczkó na ogrodowisku, a przede wszystkim w OGRODZIE
W prezencie floksik śnieżny .....biały Ci spasuje
noemi 02:43, 05 maj 2012

Marzenko żółtodziób jestem , jeżeli chodzi o bukszpany, myślałam , że to jakaś inna odmiana !!! ... i tak sobie pomyślałam, że czerwiec już niedługo i to ostatni miesiąc na cięcie ? ojej muszę namierzyć gdzieś jakiś krzak bezpański i poćwiczyć cięcie

GabiK
dziękuję za życzenia na roczek
Nie wiem czemu tak zasychają , czytałam w necie, że to może być od słońca? ...ale cieszę się , że trawy już ruszyły... zastanawia mnie jedynie miskant variegatus, posadzony w ocieplonej donicy, po zimie nie ma oznak życia ... czekam jeszcze, ale korci mnie ,coś z tym zrobić , bo to miejsce przy tarasie

Aniu piękny floksik śnieżny dziękuje ... poczytam o nim i zapiszę sobie, może gdzieś się da go wcisnąć

Miłego dnia Wszystkim odwiedzającym ... bo ja chyba dzisiaj pośpię dłużej
hanka_andrus 07:59, 05 maj 2012

Gratuluję roku ogrodowiskowego !Niech w idzie wszystko zgodnie z założeniami!
anna_studio 09:03, 05 maj 2012

Ty już roczek na Ogrodowisku...
Serdeczne gratulacje
Do floksów dołączają...stokrotki

Bukszpanik w towarzystwie ''białych dam'' prezentuje się ślicznie...
Mala_Mi 09:08, 05 maj 2012

]Aniu [/b] piękny floksik śnieżny dziękuje ... poczytam o nim i zapiszę sobie, może gdzieś się da go wcisnąć

A ja sie zastanawiam czy to aby ten napewno jest floksem śnieżnym..bo śnieżny ma jeszcze mniejsze kwiatuszki i z lekka postrzępione i rośnie w innym miejscu.... lecę do ogrodu poczytac karteczki.... o ile jeszcze są.....

Przy śnieżnym kartka jest...a przy tym nie ma. Prostuję, ten floks to flox douglasa...niestety nie wiem już jaka to odmiana. Ale ten floks (napewno floks) jest fajny..i rosną z niego takie superate poduszki Mniej wymagający od śnieżnego..... dłużej kwitnie i tworzy zgrabne poduchy ......
Wstawiam u siebie widok jednego i drugiego dla porównania

Sorki za pomyłkę, ale ja słąbo przywiązuję wagę do nazw..dla mnie liczy się widok i zapach jako dodatkowy atut
stychaz 13:30, 05 maj 2012

I ja spieszę z życzeniami i gratulacjami ślicznego ogrodu

Donice rewelacja !!!