Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miało być inaczej 21:46, 27 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)
Agnieszko, widzę, że Ty też jesteś na etapie krokusików .
Strat u mnie też wiele

Tak.... każdy ma swoje ulubione rośliny i chyba takie straty bolą najbardziej ..... chociaż szkoda każdej roślinki..... Ja mimo podziwu dla wielu, nie koniecznie kupuje je do siebie, bo wiem że maja małą szansę przetrwać zimę. Dzisiaj oglądałam w sklepach lilie.... ale z orientalnych zrezygnowałam.... mimo że są piękne.... wzięłam tylko kilka azjatyckich na pocieszenie.... te będą rosły na pewno

Jak ciąć róże? Cięcie róż 21:45, 27 mar 2012

Do góry
rabatka z przycietymi różami w maju ubiegłego roku

Jak ciąć róże? Cięcie róż 21:39, 27 mar 2012

Do góry
jak ja przycinam różę

na tym zdjęciu są róże w kopcach przed przycięciem

tu widziny rozkopane kopce przygotowane do przycięcia róży

róża przygotowana do przycięcia

różą już przycięta

z bliska jak to wygląda nad oczkiem przycinamy około 1-1,5 cm
ja zostawiałam około 3 oczek bo chce by sie mi ładnie rozkrzewiły

oto efekt końcowy przycięcia rabatki miedzy różami mam powsadzane tulipany wiec rabatka kolorowa od wiosny do jesieni, gdy tulipany przestaja kwiatnąć kwiaty róż ozdabaija rabatki
Ania i róże i cała reszta :) 21:34, 27 mar 2012

Do góry
Aniu, ja też dołączam z życzeniami wielu radości i spełnienia wszystkich marzeń

Ania i róże i cała reszta :) 21:31, 27 mar 2012

Do góry
Aniu - wszystkiego najlepszego!!!!!
Dla Ciebie oczywiście róża

Miało być inaczej 21:22, 27 mar 2012

Do góry
Wszystkim dziękuję że do mnie zaglądacie.... i pamiętacie
Nie było mnie przez jakiś czas i staram się nadrobić Wasze wątki, a nie jest to prostą sprawą..... bo tempo jest wielkie, ale to świadczy o tym że dużo się u Was dzieje więc jest super
U mnie ze zdrowiem jest już dobrze...ale narobiło się przez to trochę zaległości , które muszę nadrobić.
W weekend działałam w ogródku, ale były to w większości prace porządkowe. Oceniłam też stan ogrodu po zimie i niestety okazało się, że drewniane bordery, które wkopywałam dwa lata temu są wszystkie do wymiany Teraz zrobię obrzeża z kostki lub czegoś w tym rodzaju.... Okropnie wyglądają też juki... zaszkodziło im wiosenne słońce..... znowu będę musiała je mocno przyciąć ...ale tak to jest po zimie....Kwiatki wyłażą powoli z ziemi, ale jeszcze nie kwitną.... no może parę krokusików daje nadzieję, że do mnie też w końcu przyjdzie prawdziwa wiosna

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:13, 27 mar 2012

Do góry
Białofioleciuku - jesteś niesamowity ogrodnik -daj znać jak Ci poszło , ciocie i babcie i wujki ogrodowiskowe czekają na wieści

,
MIlenko - marzenia się spełniają - jak będziesz realizować marzenie to zamarz aby blat był większy

Aniu - wiosna jest super -oczekaliśmy się i jest
a dla Ciebie psi ząb

Kolorowy ogród na piasku 21:12, 27 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Ale sianka wyszło z trawy

Aniu, sianka bardzo dużo, ale potem jaki piękny trawnik
Byle do maja i będzie tak

Woooow Trawnik piekny

Jeszcze troszkę trzeba poczekać na taką zieleń
Kolorowy ogród na piasku 21:10, 27 mar 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Vivo, pewnie wkrótce i my na wschodzie doczekamy się wiosny.... a Twoje krokusiki właśnie to potwierdzają... zdjęcia ogrodu super... zawsze chętnie je oglądam

Tak Agnieszko, wreszcie i do nas zawita
Zakwitły mi też iryski, ale jakieś takie niziutkie, chyba z zimna.

Wątek o tym, że ......nie umiem:) 21:05, 27 mar 2012

Do góry
Jagna napisał(a)
A oprócz tego dziś rozpoczęłam ukorzenianie hortensji Limelight. Dzięki Ani W.N., - Aniu jeszcze raz dziekuję- która podzieliła się zciętymi gałązkami.
Przycięłam wg tego jak radziła Danusia i wsadziłam do wielkiej donicy, wcześniej nurzając w ukorzeniaczu. Donica zostanie wkopana w ziemię. Dodatkowo dostały kapturek foliowy, który będe systematycznie uchylać;

Głębokość sadzenia widzę,a jak przyciąć na dole?gdzieś mi umknął sposób.
Ogród w Alei Lipowej... 21:05, 27 mar 2012

Do góry
jotka napisał(a)

O, Ty jedną kępkę w jedną doniczkę dajesz. Ja zrobiłam trochę inaczej. Miałam wysiane 4 paletki różnych kwiatków i teraz szlag mnie trafia z pikowaniem. Siałam pierwszy raz i wyszło zbyt gęsto. Nie mam już do czego przesadzać, każę rodzinie wcinać jogurty, ale to i tak za mało.

Iwonko, mój M.pije teraz kefiry zamiast jogurtów, bo powiedziałam, że potrzebne mi są większe pojemniki

Kolorowy ogród na piasku 21:04, 27 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
A ja eksperymentuję w dnoczach..dwa białe i dwa niebieskie Napatrzyłam się tutaj..i też kupiłam

Widzisz Aniu, nie mam białego, też muszę kupić
Dla Ciebie kwiatuszek , niedługo będziesz miała swoje, naprawdę warto

Kolorowy ogród na piasku 21:01, 27 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)

Woooow Trawnik piekny
Kolorowy ogród na piasku 20:59, 27 mar 2012

Do góry
AniaDS napisał(a)

Kawałeczek słonecznego ogródka 20:58, 27 mar 2012

Do góry
No i właśnie, wracam do tematu. Narysowłam odręcznie taki sobie prymitywny projekt, ale w pełni oddaje stan faktyczny. Nie naniosłam tylko kierunków, ale tam gdzie jest brama, to mniej więcej północny zachód, z naciskiem na północny. Chodnik-podjazd prowadzi do domu i dalej do garażu. Troszkę niekształtna ta moja działeczka . Wymiary, upraszczając do powiedzmy kwadratu, to mniej więcej 10m x 15m (długość chodnika to około 10 metrów). Zrezygnowałam z pomysłu tworzenia czegoś na środku i pomyślałam, żeby zrobić coś w miejscu pytajników. Czyli, przed tujami chcę nasadzić jakieś krzaczki, roślinki i zasypać korą (tylko jaka szeroka ta "rabata" powinna być, aby nie szpeciła?) . Wzdłuż chodnika z obydwóch stron jakieś miniaturki iglaków??? Tylko nie wiem czy to w formie rabaty wzdłuż chodnika, czy pojedyncze krzaczki w trawie. Oczywiście planuję obrzeża trawnika w ostry kant )) I nie wiem, czy połączyć rabatę przed tujami z tą wzdłuż chodnika? Będę baaardzo wdzięczna za pomoc każdemu, kto zechce tutaj zajrzeć i podzielić się swoimi uwagami. Bo ja raczej z projektowania to średnio zdolna jestem...
Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 20:57, 27 mar 2012

Do góry
Mój kochany małżonek poratował komputerowego laika (czyt. mnie) i wstawiam tę samą koncepcję co Syla powyżej

zostawiłam jeszcze te kostrzewy sine, ktore już tam sobie rosną
a na tym placyku jest żwirek i rosną aktualnie krokusy

Syla
- a co sądzisz o zamianie rozplenicy na kosmatkę olbrzymią??
Ogród irci 20:55, 27 mar 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)
Irciu, ja też Ci gratuluję i życzę setek, kolejnych setek

Agnieszko - bardzo dziękuję za życzenia i ten cudny błękit
Co to za roślinka? Jest śliczna!!!!!!

Kolorowy ogród na piasku 20:53, 27 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

witam wiosennie

Irenko, mogę Cie przywitać tylko ubiegłorocznym ogrodem, bo u mnie jeszcze nic nie kwitnie

ale za to jakim widokiem pięknie!

u nas też nie za ciepło i o dziwo nocne przymrozki, chyba dopiero w kwietniu wszystko ruszy;
tak czy tak położenie Ziemi względem słońca zmienia się i będzie w końcu ciepło

Tak Irenko, ciepło w końcu kiedyś przyjdzie.
Pojawiło się i u mnie troszkę kolorów, więc teraz mogę Cię przywitać kwiatuszkami tegorocznej wiosny

Ogród irci 20:50, 27 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Irciu życzę następnych seteczek, pozdrawiam wiosennie

Aniu, dziękuję za tak słoneczne życzenia - nie mogą być inne, kiedy się patrzy na tak radosne tulipany
Ogród irci 20:49, 27 mar 2012

Do góry
Irciu, ja też Ci gratuluję i życzę setek, kolejnych setek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies