No dzisiaj, to chyba ogrzewanie podłogowe uległo awarii i szyby w oknach potłuczone
Pojechałam na działkę, bo to jedyny dzień w tym tygodniu, kiedy mogłam sobie na to pozwolić.
I ... szybciutko wróciłam bo lodowaty silny wiatr nie pozwalał nic robić i jeszcze z powrotem pod wiatr miałam
Pstryknęłam jednak kilka fotek
one nie czuły chłodu - pięknie otworzyły się do słonka
te mają juz spore paki, ale liście brzydko uszkodzone przez przymrozki
sasanka tez już podziwia świat a nie długo ja ja będę podziwiać
Piękne Twoje krokusy nie wiem dlaczego na nie narzekasz. U mnie tez jakies niskie w tym roku a jeden gatunek ma paki które zasychają i nie rozwijają sie nie wiadomo dlaczego.No ale trzeba się cieszyc z tego co jest a przylaszczek mam kilka jedne wieksze drugie mniejsze i z różna iloscią kwiatków i wcale o nie nie dbam bo one juz tu rosły jak kupiłam działke choc to nie był ogród tylko pole orne.Rosna tez dziko w lesie .
Witaj Bodziu, piękne Twoje wiosenne kwiatuszki, najładniejsze te przylaszczki, a odmian krokusów masz jak w ogrodzie botanicznym.
Też posadziłam przylaszczki niebieskie, ale jakoś nie mają ochoty kwitnąć.
I moje krokusy w tym roku jakieś mizeroty. Chyba mój mąż przesadził z nawozem pieczarkowym, i dał za dużo. Róże też u mnie wyglądają słabo. Usiadłam dzisiaj przed komputerem, żeby złożyć nowe zamówienie, ale może jeszcze ze dwa dni się wstrzymam, a nuż się coś zazieleni. Pozdrawiam wiosennie moimi krokusikami.
Aniu czy krokusy na ost.fot. wychodzą spod Dąbrówki?
Hahaha!!!
Tak, wychodzą z pod Dabrówki.. bo u mnie nawet ze środka wrzosów wychodzą... wtykałam gdzie podadło. Wychodzą z Dąbrówki, ale jak sadziłam, to dąbrówka była od krokusów dalekoooooo... mało tego dąbrówka tak poszła po szmacie Ciągle mam ją zedżeć tylko czasu brakuje Była położona póki się nie rozrosną rośliny... tylko nie sądziłam, że to będzie tak szybko
Pewnie miała jesli tak pisze. Więc wszystkiego najlepszego żeby sie spełniały wszystkie plany i marzenia i żebyś jednak pozostała młodsza od swojego M.
W korytkach powysiewałam kwiaty jednoroczne. Nie wiem co z tego będzie
Nie wyobrażam sobie wiejskiego ogródka bez dalii. Dlatego w tym roku jak się uda, obok warzywek pojawią się nowe odmiany:
Dziękuję wam z całego serca
No jasne dziewczyny Nie ma co narzekac tylko zakasać rękawy hehe. W marcu większość ogrodów (są wyjątki ) nie wygląda wdzięcznie niestety. No i światło jest paskudne. Dlatego chcę przed wiejski ogródek zasadzić więcej roślin ozdobnych i zimozielonych. Wysiew gorczycy pomógł mi skutecznie zadusić chwasty.
Tak wyglądało to jesienią, przed i po wyrwaniu gorczycy: