Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pogaduchy skowronków 11:52, 03 lut 2012

Do góry
Marysiu,dzięki za info o Zbyniu!
Zapłakałabym się ja,a Bari byłby nieutulony z żalu,że na dłuższy spacer nie może....
Dobrze,że wszystko cacy,i pierogi już na tacy!
Ja dziś świętuję imieniny Błażeja!
Bo choć na Błażeja ,słaba wiosny nadzieja, ale choć słaba,to jednak jest!
Miłego słonecznego!

Ogród w parkowym stylu 11:50, 03 lut 2012

Do góry
Łucja - moja Bretschneideri ma 10 lat i nie jest taka mała, może tak na zdjęciu wygląda , ale w rzeczywistości ma około150 centymetrów wysokości
Kwitnie bardzo wcześnie -najwcześniej ze wszystkich hortensji, już pod koniec maja ma kwiaty .

Bogdzia - Ewerbloom-y kupiłam w tamtym roku i to jest ich pierwsza zima u mnie, więc niewiele mogę o nich powiedzieć . Mają mieć kwiaty na starych i młodych pędach, a jak będzie, to się okaże po zimie

Gosia - ja pisałam ,że mam trochę więcej, niż dwadzieścia hortensji. Nie piszę dokładnie ile mam bo
wiem, że przesadzam z ilością ,ale co zrobić jak jest tyle pięknych odmian
Gosia zawsze jesteś u mnie mile widziana.

Oczywiście zapraszam wszystkich chętnych, którzy będą chcieli zobaczyć mój ogród na żywo

Wanda- miło mi będzie Ciebie gościć w moich skromnych progach .
Myślę ,że najlepiej będzie spotkać się w lipcu, wtedy już większość hortensji kwitnie

Agnieszka - staram się jakiś porządek zachować w tych moich roślinach .
Podpisywanie to konieczność, nie pamiętam gdzie co rośnie i póżniej jak coś sadzę, to wykopuję już rosnące rośliny - zwłaszcza cebulowe

Uwielbiam bukietowe odmiany hortensji, trochę ich już u mnie rośnie .
Dokładnie( to 33 oznaczone odmiany i 4 NN )napisałam ,żeby Gosia się nie czepiałam
Brussels Lace - dla mnie, to jedna z ładniejszych odmian

Ogród w Alei Lipowej... 11:49, 03 lut 2012

Do góry
Gosiu, Sebek, Sylwia dziękuję za odwiedziny i fajnie, że Wam się podoba moja hiacyntowa kompozycja.
Te niech sobie pachną jak najdłużej, a w kolejce są następne w zimnym pomieszczeniu dopiero kiełkują.

fajnie im widać korzonki, oczywiście jak sie całkiem rozwiną kwiatuszki wstawię fotki

Ogród - kompozycje w większości z iglaków i innych zimozielonych 11:43, 03 lut 2012

Do góry
Danusiu,kolekcja nasza jest spora i ciągle się powiększa ...wpadliśmy jak śliwki w kompot...pięknych roślin iglastych jest tak dużo,że nigdy nie będzie ich dość.
Małgosiu,ten niebieski świerk to Picea glauca Pendula.Piękny jest i co ciekawe nie potrzebuje podpory.
Jolu Picea pungens The Blues też jest cudny,zdjęcie poniżej

Danusiu,iglaków ,które są żółte zima jest sporo i są chyba najbardziej znane.Są też sosny dwubarwne przez cały sezon bądź świerki żółte przez cały rok

Pozdrawiam Marzena
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 11:34, 03 lut 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Racja, zapomniałam o dębie. Pod swoim też posadzę kiedyś, a dookoła jeszcze liliowce, widziałam taką kompozycję w Wojsławicach.Żeby tak chciał rosnąć ten mój trochę szybciej, mam dęba czerwonego.

O to dokładnie jak ja. Pod dębem chcę hosty i liliowce, no i jakaś tam jeszcze drobnica
Gabrysiu, twój dąbek to młodzieniaszek, on jeszcze cienie specjalnie nie daje

Dzisiaj w wiosennej tonacji biało-żółtej.

Ciemierniki i pierwiosnki

Kwiat jabłoni

Pragnia syberyjska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:31, 03 lut 2012

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Piękne prymulki A co zrobić ,aby tak szybko nie usychały?
Hirutkowy raj:)) 11:29, 03 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
A to miałam rację że amarylis który u mnie wstawiłaś teraz Ci kwitnie. Dobrze miec trochę wiosny w domu gdy za oknem mróz. Pozdrawiam.

Tak to ten ,który teraz kwitnie na oknie w pracy .A dzisiaj ma już następny kwiat Wiosno przychodź

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 11:28, 03 lut 2012

Do góry
O tym myślałam, ale mój o połowę mniejszy i rzadszy, w tym roku jakoś mniej urósł, mimo śpiewania kołysanek

Pogaduchy skowronków 11:27, 03 lut 2012

Do góry
U Zbyszka wszystko oky, skończył lepienie pierogów, może za chwilę się odezwie i wytłumaczy ze swojego milczenia.

Taką wesołą półeczkę mam nad monitorem.
Pogaduchy skowronków 11:26, 03 lut 2012

Do góry
MROŹNO WSZĘDZIE CO TO BĘDZIE CO TO BĘDZIE...HEHE DZIADY SIE CZŁOWIEKOWI PRZYPOMINAJĄ
u mnie było poniżej 20 teraz jest -16

troche wiosny

Przedogródek Agniechy973 11:18, 03 lut 2012

Do góry
Myślałam, myślałam, ale nie umiem nic zaplanować. Mogę tylko wyobrazić sobie, że tą końcówkę drzew mogę posadzić zstępująco po skarpie,żeby wyszedł łuk w stronę bramy. Nie wiem czy lepiej po czerwonej linii czy może po niebieskiej. A może w ogóle źle?
Ale wtedy nie umiem rozwiązać nasadzeń na skarpie, bo kawałek będzie za drzewami, a kawałek przed. Jak to obsadzić? W takich pasach jak wyszły?
Wklejam zdj. ogólnego widoku - zdobiłam przed chwilą z okna z góry.

I większy obraz przedogródka - tu widać też krzyż za płotem.

Ogród pełen motyli...... 11:17, 03 lut 2012

Do góry

A to jeszcze inny gość z mojego ogrodu: świerszczyk, który lecąc na dziewiątą na randkę (zabrał nawet zegarek, by sie nie spóźnić na nią), wstąpił do mojego ogrodu, by się nieco poperfumować.
Czyżby umówił się z pszczółką?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:11, 03 lut 2012

Do góry
to, że tak się różnimy jest piękne, bo powstaje mnóstwo wspaniałych rzeczy, no i ogrodów przede wszystkim

koniec listopada/2011

Rododendronowy ogród. 11:05, 03 lut 2012

Do góry
Gratulacje! .. i przynoszę znajome widoki

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:53, 03 lut 2012

Do góry
Dobrze, robi się, ale były pikowane czarne
A dla osłody dam te, podziurawiły się, nie wypadało pojechać szefowej w dziurawych butach hehe.

Odnośnie kantów ja od lat je przycinam obejrzyj ten artykuł i wątki

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/49-brzegi-trawnika-czyli-jak-uproscic-pielegnacje

https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?utf8=%E2%9C%93&q=brzegi+trawnika&search_in=topics&commit=Szukaj

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 10:44, 03 lut 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Wanda, Twoje hosty rewelacyjne ! bardzo lubię te rośliny, ale na razie jeszcze mi nie urosły takie piękne i okazałe jak u Ciebie ...
chodnik z kamienia ( ?) bardzo ładny

MARZENKO, Hosty rosną powiedzmy średnio szybko, a więc niedługo będziesz się nimi cieszyć. Zalezy to zresztą od odmiany.
Co do ścieżki, to nazywamy ją "salcesonową". Ułożył ją mój M z takich właśnie nieregularnych płyt i wypełnił brązową fugą. Ładnie wygląda po deszczu, szczególnie jesienią, gdy hosty przebarwiają się na złoto.

Ogrodnik mimo woli 10:12, 03 lut 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piekną masz ta olbrzymią rabatę ale mam pytanie: miedzy różami takie jasne to powojniki czy też róże?

Z różami równocześnie posadziłam 3 powojniki.... rosną jak chcą , bo i do nich już nie dojdę.... i taka fajna dżungla... powojnik nie wiem jak się nazywa...jest biały i ma takie wtrącenia zielonkawe na końcach płatków... nie weim na ile będzie to widoczne na zdjęciu

Obawiam się , że z powodu mrozów, znów moje róże zostana przycięte jak 2 lata temu do ziemi, co ma jedną zaletę.... póki małe daje sie je opanować ... przez rok
Ogrodnik mimo woli 09:54, 03 lut 2012

Do góry
Bożenko, Agnieszko...... ja z moim charakterkiem to z tych dybów nie powinnam wogle być wypuszczana......
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:54, 03 lut 2012

Do góry
Przytupuję nóżkami gotowa do pracy w ogrodzie

Chciałoby się już widywać takie widoki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 09:48, 03 lut 2012

Do góry
Jaskier

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies