Nie, po prostu kabel od pompy ma taką długość( ten czarny) a pomarańczowy to przedłużacz. Chyba o mnie ta zima także zapomnieć nie może, bo tak baaardzo teraz u mnie sypie
Od dwóch lat jakoś mi strzeliła do głowy myśl - Chcę mieć idealny trawnik. No i w sumie w zeszłym roku wyglądał nieźle, tylko go za nisko kosiłem no i się nie zagęszczał. Lecz zawsze gdy posiałem nowe nasiona to po południu zawsze burza była. Tak oto trawnik zakładałem co najmniej 8 razy
Na ogrodowisku widzę, że wielu jak nie wszystkim zależy na murawie idealnej - równej i bez chwastów. Koło samego domku także mam go mało i koszenie zajmowało mi do 20 minut, lecz kosiłem raz w tygodniu - zawsze to była sobota lub piątek. Nawet jak deszcz nie padał przez chwilkę to od razu biegłem z kosiarką, czasem nawet na deszczu kosiłem
A jak ciurkadełko wyszło, jak woda. Jestem ciekawa czy pomogły moje rady?
Danuś, radziłaś dobrze, bo zrobiłem jeszcze tak przed Twoją radą. Teraz już jest OK i woda cieknie po całej kuli. Mam rozumieć, że ma iść ona cały czas?
Aniu, oczywiście, masz rację. Uprawiam agawy od kilkudziesięciu lat i o odrostach to ja już wiem od dawna i mam od niej odrosty, ale chcę sprawdzić czy to się może udać. W końcu eksperymenty to moja specjalność. Skoro mam liść, to nie zaszkodzi się przekonać czy się uda, czy nie. Prawda?
Dobry sposób zwiedzania, nieraz trzeba cały dzień chodzić, człowiek nie ma już siły na nastepny dzień, więc tylko mam nadzieję, że jest przewodnik, który wyjaśnia co widzimy po drodze?
Charakter wnętrz tej rezydencji, jest także minimalistyczny głównie w kolorze. Właściele cenią umiar i prostotę i taki mają też ogród.
Jego wygląd teraz będzie zależał od właściwej pielęgnacji, terminowego strzyżenia żywopłotów i kul, utrzymywania trawnika w należytym stanie, co przy tylu sosnach nie będzie łatwe