Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Mój kawałek raju 22:06, 22 mar 2012

Do góry
wszystko potrzebuje zainteresowania , wypielenia, bo są już chwasty i dopieszczenia
a najlepsze na koniec zajrzałam przy wysiewaniu sałaty do doniczki z jesiennymi patyczkami bukszpanu, które zostały wkopane na zimę w szklarence w ilości 3 doniczek co by nie zmarzły wyciągam gałązkę i co widzę tadam a teraz zbliżenie
ślicznota nie prawda, jaki ładny korzonek, włożyłam ja szybko z powrotem , jutro przygotuję doniczki i poprzesadzam, nie wiem ile będzie?
Ogród w Alei Lipowej... 22:05, 22 mar 2012

Do góry
Aj gapa jestem jeszcze jednego nie wstawiłam
(zdjęcie wieczorne, trochę kolory przekłamane)

Mój kawałek raju 22:03, 22 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
była także przerwa na kawkę , ciasto i papieroska
nieodzowne Twoje atrybuty Aniu fajna fota i taka pouczająca, że nie tylko praca w ogrodzie daje radość....
Ogrodnik mimo woli 21:57, 22 mar 2012

Do góry
Szukałam zdjęc kota i znalazłam zdjęcia z ogrodu z ostaniego lata
A to moje kolorowe rabaty.....za skalaniakiem.... jeszcze nie prezentowane, bo zakładałam je wiodną w zeszłym roku i to rabatki pierwszy sezon..... znów posadzone za gęsto
Widać agrowłóknine, bo posialismy w środku lata trawkę na przejsciu i by jej słońce tak nie wypalało to przykryliśmy

Mój kawałek raju 21:53, 22 mar 2012

Do góry
Była piękna pogoda to pracowałam w ogrodzie prawie do wieczora, powolutku aby się nie przemęczyć pomagała mi kopać moja sąsiadeczka pszczoły zbierały z kwitnących kwiatków nektar
klucze ptaków cały czas przelatywały nad ogrodem zanim zdjęłam rękawice wyjęłam z kieszeni aparat ptaki były juz daleko, ale coś mi się udało uchwycić wysiałam grządkę z marchwią i pietruszka naprzemiennie i w szklarence rzodkiewkę i sałatę była także przerwa na kawkę , ciasto i papieroska
Nasz mały, zielony świat. 21:53, 22 mar 2012

Do góry
Basiaw napisał(a)
Mam już pierwsze kwiaty w doniczkach przy wejsciu do domu, w tym roku stawiam na kolor biały, spórbuję być konsekwentna.

Cuuudnie! Uwielbiam białe kwiaty.
Piękne bratki w fajnych skrzynkach i donicach
Ogrodowy spektakl trwa ... 21:51, 22 mar 2012

Do góry

Cis - Taxus 21:50, 22 mar 2012

Do góry
mam kłopot z moimi cisami, z których planowałam zrobić stożki...
Chyba mi podmarzły...

najgorzej wyglądają czubki i igły sie obsypuja...

Ale w środku są zielone

Nie mam pojęcia co teraz z nimi zrobic bo były częścią planowanej rabaty...
Czy da się z nich zrobic te stożki dosadzając po 3 mniejsze sztuki wokoło?

A może wyczarować z nich kule ? Ale to wyższa szkola jazdy...

Może całkiem je wysadzić i w ich miejsce coś innego?

Da się to uratować?

Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 21:43, 22 mar 2012

Do góry
Doszłam do wniosku, że czas zacząć działać. Koniec z rozmyślaniem, zastanawianiem się... bo im dłużej myśę, tym mam więcej wątpliwości, a tym sposobem to mój ogród powstanie za sto lat
Postanowiłam, że zacznę od fragmentu ogrodu z przeznaczeniem na plac zabaw. Tym bardziej, że huśtawki czekają już od jesieni.
Złapałam więc dzisiaj za miarę i ruszyłam do boju

Sierpień 2011 - w tym rogu będzie planowany plac zabaw.

A tak wygląda to miejsce dziś...

Pierwsze przymiarki...

Kora już zebrana, a chortensje czekają na przeprowadzkę...

Wytyczanie linii rabaty...
Wiosenne dekoracje i kompozycje w donicach 21:40, 22 mar 2012

Do góry
Zając dostał nowe jaja

Idąc za ciosem powstały kolejne, ale zdjęcia robione z lampą trochę przekłamują kolory.

Ogrodnik mimo woli 21:38, 22 mar 2012

Do góry
mira napisał(a)
śliczny ten kociaczek
a kocimiętki podobno są 2 rodzaje
jedne łagodne i wersja mocna = żaden kot się nie oprze

aby koty nie wylegiwały się na tulipanach tyle co wyrośniętych ja kładę kilka gałązek - trudno
ale to skuteczne

A tam......ogród mam duży, wiec jak trochę koty poleżą, a pies podepcze to nie jest od razu pusto....tylko to na froncie mnie denerwuje, bo to przy mojej ulubionej ławeczce......jednak to chyba nie koty...bo koty nie roznoszą butów i kapci po ogrodzie

Mój pies to taki pies, że kotów nie gania..chyba że ucieka..to wtedy..... z psami może sie pokłocić, ale to walka o terytorium..a do suczek jest jak rasowy mężczyzna Najpierw sprawdza atrakcyjnosć..... a potem to gentelemen..oprowadza po ogrodzie... itd... A listonosz to kolega

Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:37, 22 mar 2012

Do góry
Wrzosowisko. Widać ile strat mam na nim po zimie .

i troszkę wiosny

Rajski ogród Ani 21:36, 22 mar 2012

Do góry
Irenko dość pracowicie spędziłam popołudnie w ogrodzie, nie zrobiłam jeszcze wszystkiego ale efekty już widać grabiłam, przycinałam wyrzucałam, a M wywoził i spopielał nawet nieźle nam to szło, ale ramion nie czuję a na rękach myślałam, że będą bąble, ale nie pracowałam w rękawiczkach
Ogród wyglądał paskudnie

Przy grabieniu musiałam uważać na malusie cebulice, które zaczęły wyłuskiwać się z ziemi

przylaszczki prezentują się coraz lepiej, a sprawiło to dzisiejsze słoneczko

...a z krokusów kwitną nadal tylko żółte . a gdzie reszta?

przezimowała fioletowa Campanulla i ma się dobrze

W ogrodzie mam wiele strat ale nie będę ich rozpamiętywać
Mój kawałek raju 21:33, 22 mar 2012

Do góry
Miodunka piękna,wydaje mi się,ze moja teraz zmarzła..po zimie była piękna,a teraz tylko suche listki.
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 21:29, 22 mar 2012

Do góry
Chciałam dzisiaj porobić zdjęcia w ogrodzie i ... okazało się, że akumulatorki padły. Ponieważ zdjecia zaczęłam robić wieczorem nie dałam rady już ich ponownie naładować i jeszcze raz wyjść do ogrodu. Ale kilka mam i pokażę, w tym moje nieudane realizacje A dlaczego nieudane? Wysypałam białym (!!!!) grysem rabaty pod sosnami. Efekt - mega problem ze sprzątaniem igieł a i wygląd nie za bardzo, bo po prostu wygląda to sztucznie . Latem jest nieco lepiej jak rośliny się rozrastają.
Zobaczycie zresztą sami Te poprzycinane rośliny to lawenda.

to kawałek "młodziutkiej" rabaty założonej jesienią. Liczę na to, że rozsrastające się rośliny zasłonią grysik.

tutaj lawenda najgorzej rośnie i to jest ostatni rok, kiedy daję tej rabacie szansę

i rowerek się załapał na zdjęcie

W cieniu - zacieniona 21:29, 22 mar 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Czy mogłam przejść obojętnie?Musiałam...kupić.

Wcale się nie dziwię Jest piękna!

A ja czekam aż giełda kwiatowa otworzy podwoje i też taka kupię. Już dawno na nią choruję...

Trafiłam przypadkiem,zobaczymy jak wyjdą.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:27, 22 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Obiecana dla Agnieszki i Sebka maszynka do zamiatania dłuuugiego podjazdu Zamiast miotłą jeżdżę z czymś takim jak wózkiem dziecięcym i zbieram piach i śmieci do żółtego pojemnika.

Czy ta maszynka podoła liściom, nasionom , patyczkom ....??? Mam posadzone przy posesji lipy 80-letnie i wiecznie coś się z nich sypie . Najgorszy jest żółty pyłek .....
W cieniu - zacieniona 21:22, 22 mar 2012

Do góry
Joanka napisał(a)

Czy mogłam przejść obojętnie?Musiałam...kupić.

Wcale się nie dziwię Jest piękna!

Tak Joanko,podobała mi się....bardzo.
Początki w Kruklandii 21:21, 22 mar 2012

Do góry
Niedługo będę musiała przesadzić różaneczniki.... i wolałabym żeby trafiły już na stałe miejsce, tylko nie wiem gdzie...
Mam cztery sztuki. Rozdzielić je czy sadzić wszystkie razem? Są to cunninghamsy.
Na zielono moje propozycje
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:10, 22 mar 2012

Do góry
Kochani pokażę Wam co udało mi się zrobić w moim ogrodzie w ubiegłym roku...
chociaż nie mam wszystkiego utrwalonego
ciągle szukam inspiracji oglądając Wasze przecudne ogrody!!!
jeszcze tyleeeeeee pracy mnie czeka,
przyjemnej, owocnej pracy...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies