Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi po zimie 13:10, 20 mar 2012

Do góry
Danuszko, witaj!Dobrze,że i kalendarzowa już odtrąbiona!Szybciej te zamrozy miną!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:10, 20 mar 2012

Do góry
witam w pierwszy dzien wiosny!

czy Marzanne utopiłaś?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:06, 20 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Kawał dobrej roboty!!! Zawijaski będą cudne! A ten leżaczek w głębi to jakaś ściema - przecież żadne z Was i tak nie ma czasu na nim leżeć
Widziałaś? Ćwiczyłam wczoraj kulkowanie Nie dorównuję Marzence i i tak wolę żywopłociki
Mój ogród :) 13:05, 20 mar 2012

Do góry
Agnes napisał(a)
I zupełnie z drugiej strony

To również ..... można połączyć czymś spójnym te rabaty ..... pomyślę
Puste pole z wysepką kwiatową 13:02, 20 mar 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
..."nadejszła wiekopomna chwila..."

WIELKĄ rzecz zrobiłam przez ostatnie 3 dni...

Strzyżono, golono...

Tamariscifolia (płożąca) przerobiona na bonsai (stojące)

Mint Julep... Miał być "średnio rosnącym iglakiem". Ale rościł sobie takie prawa do zajęcia terytorium mu nienależnego, że zostawiłam mu tylko czuprynę na pociechę.

Dzisiejsze namilsze odkrycie: wczesna piwonia, przesadzana w ub. roku!!!!!!!!! Ale druga karpa nie odbiła.
..

Przy ganku próbuję odzyskać teren zrujnowany przez kreta (teraz dewastuje rabaty po drugiej stronie domu...)

Danuś, ja się jeszcze powstrzymuję od zrobienia sepuku...

Eluś, jakie piękne podstrzyżyny, gratulacje zdolniacha z ciebie i piwonia wychodzi
na krety jest tylko jeden skuteczny sposób; jeśli u mnie zadziałał, to u ciebie też - sprawdź

musisz mieć jakieś auto lub motocykl, bez katalizatora i diesel; podłączasz do rury wydechowej jakiś wąż wytrzymały na temperaturę i silnik ma chodzić przez 2-3 godziny, a drugi koniec w dziurę kreciego kopca
przez 3 lata nie miałam, ani jednego kopca; w tym roku to powtarzam!
Dolina Tęczy 13:02, 20 mar 2012

Do góry

przypomniało mi się jak kiedys obciełam bukszpan a potem mrozek go załatwił teraz tak wcześnie ich nie ruszam
Mój ogród :) 13:00, 20 mar 2012

Do góry
Agnes napisał(a)
To widok ze schodów

z roga domu

O właśnie , takie zdjęcia są najbardziej obrazowe
Raczkujący ogród Iwony 12:59, 20 mar 2012

Do góry
witam w pierwszy dzień wiosny!

wypędziły te sadzonki pewnie do światła
Ogrodowy zawrót głowy, czyli początki przygody mojego życia. 12:58, 20 mar 2012

Do góry
witaj w pierwszym dniu wiosny Joanko!
marzanne utopiłaś?
Przedogródek Iny 12:57, 20 mar 2012

Do góry
Wracam do tematu mojego przedogródka, bo wiosna w drziwch, a ja w polu. To nowy pomysł na strefę wejściową, chciałam ją jakoś zgrabnie podzielić i zlikwidować istniejący tu trawnik, bo przy tym słońcu od samego rana do popołudnia nigdy nie będzie ładny
. Podzieliłabym to na dwie części. W pierwszej myślałam o stożku, kulach bukszpanowych, kępie lawendy, w wszystko to w żwirku. Część 2 tp przede wszystkim ta skrzynka elektryczna. Ale gdyby ją podsadzić żywopłotem z cisa, wykorzystać azalie już tam rosnące, dosadzić różaneczniki i coś jeszcze , a wszystko to podsadzić wrzoścami i zrobić mini wrzosowisko? Z tyłu tej strefy widziałabym jakieś drzewko w obwódce z bukszpanu. Co wy na to?
Wiem, że teraz wszyscy myślą i działąją w swoich ogrodach, ale może ktoś chciałby mi pomóc? czy w ogóle taki podział ma sens?

poniżej kilka zdjęć w realu

Dodam jeszcze wymiary długość podjazdu do chodnika to 6,50m, szerokość trawnika od podjazdu do skrzynki 6,30m
ogrodoweimpresjejolki 12:56, 20 mar 2012

Do góry

a marzanna utopiona??
Nasz przydomowy ogródek 12:55, 20 mar 2012

Do góry
Zbyszku witam w pierwszy dzien wiosny!

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 12:54, 20 mar 2012

Do góry
witaj w pierwszy dzien wiosny!

wianuszek fajny tym bardziej że zrobiony pzrez ciebie
Problem z rabatą narożną 12:54, 20 mar 2012

Do góry
Witam Danusiu oraz pozostali Forumowicze
Jestem nową forumowiczką tego wątku, ale widząc i czytając mogę wywnioskować, że Danusia GURU tego wątku. Dlatego tez proszę o pomoc.Oczywiście nie tylko Danusię, ale każda rada jest dla mnie bezcenna.
Mam narożną rabatę od drogi, którą chciałabym jakoś ładnie wyeksponować.Nie chcę się odgradzać póki co od drogi, jest to raczej dojazdowa polna droga jak na razie, ludziki chodzą tamtędy do lasu na spacerki.I tez troszkę podpatruja i zaglądają, więc chciałabym żeby była to rabata interesująca cały rok.
Jest to dość duża rabata w najdłuższym miejscu ok.10m/2,5m szer.zwężająca się do płotu.Nie wiem , czy uda mi się wkleić zdjęcie poglądowe działki i/lub szkic ?
Mój ogród chcę mieć raczej nieformalny , urozmaicony, ale z przewaga kolorystyki żółty,fiolet, niebieski-pasujący do rozłożystej bryły domu w kolorze wanilii.Kostka Libet Piccola,Kasztan oraz Mix.
Prosze o jakieś propozycje.
Dodam jeszcze tylko,że z dwóch stron (działka ma 1500m2)istnieją 2-letnie nasadzenia z thuj Smaragd,Cyprysik Ivonne,Braband nieregularnie co kilka sztuk.

Dziękuję bardzo i będę wdzięczna za wskazówki.
Sabina (mama 2,5 rocznego Wiktora)
Pszczelarnia 12:52, 20 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Ewuś nie gniewaj się, ale muszę Ci coś dać w prezencie jak t ozobaczyłam to od razu pomyslałam o Tobie. Wola niebieskie krokuski..... oblatywaął tylko niebieskie, a żółte mijała

Ciekawe dlaczego? Bo te fioletowe im się z naturalnymi na halach górskich kojarzą? Dziękuję. Teraz pszczoły (i ziemia) cieszą mnie najbardziej. Czuję się jakby zimy nie było.
Mój 4 arowy azyl... 12:51, 20 mar 2012

Do góry
łał super ten cis wyglada! witam w pierwszy dzien wiosny!
Ogród Sylwii od początku :) 12:49, 20 mar 2012

Do góry
kordylin szkoda a może cos sie jeszcze uda zrobić?
witam w pierwszy dzien wiosny
Mój mały raj na ziemi :) 12:47, 20 mar 2012

Do góry
nono robota wre! pięknieje Aniu, witam w pierwszy dzien wiosny
Radosna twórczość Ani 12:46, 20 mar 2012

Do góry
A to moje PAMIDORRO!!! Chyba powinnam je przepikować Mam takich 3 donice i jedną skrzynie. Ciekawe jaki procent sadzonek się przyjmuje?

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 12:46, 20 mar 2012

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Później przywieziono mi największe skarby ogrodnika: korę, ziemię i obornik

Wyciągnęłam taczusię, którą dostałam w tym roku na gwiazdkę, i porobiłam przy trejażu dołki na róże. Wszystko czeka w gotowości na przyjazd moich ukochanych angielek.

[/quote

to najlepsi przyjaciele kobiet ogrodniczek, ziemia i taczusia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies