Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pogaduchy skowronków 09:16, 20 mar 2012

Do góry
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 09:13, 20 mar 2012

Do góry
Aniu! Cisy beda jutro dopiero! Dzwonilam do dzialu ogrod, jutro rano jeszcze potwierdze - zadzwonie ponownie! Nie ma co jechac bez potwierdzenia, dostawa sie im znow opozni i bedzie klops, a dla mnie to godzinka przynajmniej jazdy...

Moje wczorajsze zakupy w biedronie - niedrogo calkiem, lilie biale srednie cebule, 3,5 zl/3 szt. Liatra 12 malutkich 2,5 zl, nerine (tego jeszcze nie mialam, zasadze do donicy na tarasie bo moze przemarzac w zimie) - 3,5 zl/1 szt. I nawoz do trawnika. Juz jeden lezy w garazu, powinno wystarczyc.

Biale kwiatki na rabate przed domem - na niej 15 roznych bukszpanow (kule, kule na pniu i stozki) i biale kwiaty pomiedzy. Musze znalzezc jeszcze cos okrywowego na suche sloneczne stanowiska, chetnie zimozielonego... trzemielina? Jeszcze cos?
Rabata bedzie sie tworzyc od soboty. Pod toporek idzie brzoskwinia, zbieram kore, wyrzucam wloknine i sadze bukszpany. A potem kombinuje co pomiedzy nie

Pogaduchy skowronków 09:08, 20 mar 2012

Do góry
A wiecie, że dziś jest pierwszy dzień astronomicznej wiosny? Zaczął się o 6:14

Pozdrawiam

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 09:06, 20 mar 2012

Do góry
Martek napisał(a)
Wiater dzięki za gratulacje.Kwiatek naprawdę przedni
Wianek widziałam wcześniej bardzo ładny i twój .Duża satysfakcja jak człowiek wykona coś swoimi rencami prawda ?
Wypiłeś coś u mnie zauważ,że pomyślałam o najmłodszych )))))))

duża - na prawdę

A przyjęcie widziałem - super
Ogród z perspektywą na przyszłość 08:43, 20 mar 2012

Do góry
Aga ,o "stół" będę musiała pognębić wykonawców. A prezent trochę duży Pytano się i M. powiedział, ze chciałby kilka małych sosenek takich karłowatych, ale temu kto kupował się nie spodobałyi postanowił kupić coś takiego. Pewnie znajdziemy jakieś miejsce.
Haniu,masz rację. Można go wyeksponować. Musimy poszukać dobrego miejsca.

Słuchajcie, mam problem. W poniedziałek zaczynamy kostkę. Mam jedno miejsce, na które mam pomysł, ale nie do końca.
Przy domu będę miała ścieżkę 2,2m szerokości. Chciałabym wkomponować w nią rabaty.

Mój szybki szkic.

Myślałam, że może coś w takiej kombinacji, ale nie jestem przekonana. Może mi coś dziewczyny podpowiecie.

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:22, 20 mar 2012

Do góry

A tutaj kwiatuchy - znowu zapomniałam nazwy ( muszę lecieć na stryszek, żeby przeczytać - później ) + kabea 5 szt.

Brukselka wyciąga się do światła - popołudniu chyba ją wystawię na zewnątrz, bo podobno nie być już przymrozków. Zrobię jej namiacik foliowy.

i moja chołubiona gardenia cała w kwiatach a raczej w pąkach
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 08:12, 20 mar 2012

Do góry
Moje sałatki na dzień dzisiejszy porozsadzane. Nawet się nie spodziewałam, że jest ich aż tak dużo. Będzie sałata na okrągło.

Cały stryszek obłożony doniczkami różnej maści. A w każdej sałata.
Trzy doniczki wyladowały w jadalni na oknie.
Pogaduchy skowronków 07:41, 20 mar 2012

Do góry
Góra mapy melduje,że u nas mróz nie grasuje!
+ 6 na wskaźniku,idę z psem,on -fiku-miku!
Po takim rannym spacerze chęć do życia się bierze!
Pogody i sił do pracy,ogrodowi maniacy!
Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 07:32, 20 mar 2012

Do góry
Z okazji 500-tki Martek

jotka napisał(a)

Kolorowe rabaty,
ogród cały w kwiaty,
a w nim blondyneczka,
to chyba "sóweczka"

Sówka czy skowronek
zagladam ja do niej.
Czasem coś napiszę
lub... uszanuję ciszą.

Dziś się odezwałam,
parę rymów dałam
dorzucę i kwiaty
VIVAT Kolorowe rabaty!!!

Ogród z perspektywą na przyszłość 07:26, 20 mar 2012

Do góry
Wczoraj zamówiłam jeszcze 75 ton CZARNEJ ziemi. Teraz ta normalna wygląda jak piasek w porównaniu z tą czarną. Będą ją rozgarniać po założeniu siatki na krety. Dużo więcej pracy jest przez tą siatkę, ale mamy pewność, że na naszej nowej trawce nie będzie kopców.
Dzisiaj już bardziej prosto. Wczoraj Panowie pracowali caly dzień. Jak widzicie, taras jest straszny, ale w poniedziałek Panowie zaczynają z pracami!!!

Wczoraj w prezencie urodzinowym M. dostał takie drtzewo od pracowników.

Teraz muszę poszukać co to dokładnie jest i pomyśleć nad dobrym miejscem. Podobno to jakaś karłowata odmiana, ale jak dla mnie to trochę duża jak na karłowatą.
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:06, 20 mar 2012

Do góry
Dziękuję!
Kubusiowo 01:06, 20 mar 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
SEZON 2012 UWAŻAM ZA OTWARTY!!!!!!

Ciekawe gdzie łopata ma głowę ...???Cmoknęłaś ją w co ...?;W jakieś narzędzie z pewnością .Bardzo klawe foty Kaisog1 Powodzenia w nowym sezonie !!!
W cieniu - zacieniona 00:32, 20 mar 2012

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

to doniczkę na boczek odstaw

Jest taki...

oki, będę miała z głowy wysiewanie dam Ci inny w zamian
O....! 00:32, 20 mar 2012

Do góry
dziewczyny, no tak było wczoraj ... a dzisiaj już zupełnie inna aura
ale faktycznie, miałam dobry humor wtedy...a fotografką była moja siostra, która mnie odwiedziła
a pies to labrador, bardzo towarzyski, spokojny i sympatyczny...ale np listonosz, inkasent boją się go ...to taki stereotyp - bo pies jest duży i czarny ...

a dzisiaj fotki z kwitnienia leszczyny ...
kwiaty męskie kotkowate i żeńskie niewielkie z widocznymi czerwonymi znamionami słupków...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 00:26, 20 mar 2012

Do góry
Wiater dzięki za gratulacje.Kwiatek naprawdę przedni
Wianek widziałam wcześniej bardzo ładny i twój .Duża satysfakcja jak człowiek wykona coś swoimi rencami prawda ?
Wypiłeś coś u mnie zauważ,że pomyślałam o najmłodszych )))))))
Poratujcie mnie proszę, ogrodowi czarodzieje :) 00:23, 20 mar 2012

Do góry
Jeszcze raz dziękuję Magnolio za porady
Wertuję zdjęcia i czytam o wymienianych przez Ciebie gatunkach. To bardzo fajny pomysł z dostosowaniem roślin do pór roku Muszę pomyśleć co i jak. Bardzo dużo tej nowej wiedzy do ogarnięcia

magnolia napisał(a)
o którym miejscu piszesz?- druga strona przy tarasie? czy gdzie?

Chodziło mi o prawy górny róg (zielony krzyżyk na planie poniżej)

Tak sobie dziś pochodziłam po ogrodzie i mam jeszcze jedną wątpliwość. Załączam zdjęcie żeby było wiadomo o co chodzi (czerwone kreski to płotek okalający taras, a w środku schodki).

Między tarasem, a siatką jest bardzo wąsko – ok. 3 metry. Nie wiem czy uda mi się tam zrobić takie ładne linie rabat, rośliny się za bardzo mieścić nie będą… Zresztą przy tarasie od strony sąsiada jest rozrośnięta Akinidia, którą w takich ładnych ramach zamknąć się nie da. No i chciałabym przysłonić trochę szopę sąsiada (szary budynek za świerkiem) i tak sobie pomyślałam, że może tą część w ogóle „zabudować” roślinami i przejścia nie robić? Wtedy do drewutni szło by się tylko przez taras (plan na górze - na czerwono).

Tylko teraz zupełnie nie wiem jak by poprowadzić linie rabat w takim wypadku żeby to miało ręce i nogi…
Lek na całe zło czyli mój ogród 00:22, 20 mar 2012

Do góry
Dziękuję za prześliczne krokuski i gratulacje Aldonaz
Mój kawałek raju 00:20, 20 mar 2012

Do góry
Dziękuję za gratulację Monteverde
Mój ogród :) 00:19, 20 mar 2012

Do góry
Agnes wielkie dzięki za gratulacje
W cieniu - zacieniona 00:14, 20 mar 2012

Do góry
Dziękuję za gratulacje kochana .Taki motyl przyleciał do mnie dwa razy w życiu .Ten drugi raz kiedy witałam Tynę na "mojej"skromnej ziemi )))))
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies