Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Puste pole z wysepką kwiatową 23:53, 20 sty 2012

Do góry
Elfik napisał(a)

Słuchajcie, a znacie to? Może ktoś już stosował?

Danusin Witek mi to polecał, nawet przymierzałam się kupić, ale stwierdziłam, że najpierw muszę spożytkować wszystkie zapasy innych środków. To może w tym roku... Ten Rosahumus niestety drogi jest...

szczerze to nie stosowałem. Maja polecała to kilka razy - może warto spróbować - najwyżej kup małe opakowanie i sprawdź
Ogrodnik mimo woli 23:51, 20 sty 2012

Do góry
Ryszardzie, dziękuję Ci za inspiracje. Już wiem co zrobię z moimi tawułami, miałam je wyrzucić (szkoda) / przesadzić(ale gdzie). Problem rozwiązany.....będę je cięła tak jak Ty w kulki. Do tej pory je tylko przycinałam, ale i tak rosły za duże jak na wybrane dla nich miejsce. Latem i tak są nieszczególne, tylko wiosną przyrosty, a jesienią przebarwienia liści... Czy mógłbyś rzucić okiem czy te się nadają do cięcia?
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:44, 20 sty 2012

Do góry
Samych sukcesów ogrodowo - ogrodowiskowych i niech zapał Cię nigdy nie opuści

Ogrodnik mimo woli 23:42, 20 sty 2012

Do góry
asc napisał(a)
Na koniec wkleję ostatnio upolowane ptaszyska w ogrodzie. Oczywiście upolowane aparatem.... W moje okno wpadały cały czas i nawet niektóre sie zabiły, wiec nakleiłam na szybach naklejki jak na autostradzie.... Każdy się dziwi co to, ale najważniejsze, że od roku, żaden już ptaszek nie próbował wpaść do mnie przez szybkę...

Ania, bardzo dobry pomysł miałaś z tymi naklejkami ptaków drapieżnych
Mój kawałek raju 23:35, 20 sty 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Piękny
Ogrodnik mimo woli 23:33, 20 sty 2012

Do góry
Na koniec wkleję ostatnio upolowane ptaszyska w ogrodzie. Oczywiście upolowane aparatem.... W moje okno wpadały cały czas i nawet niektóre sie zabiły, wiec nakleiłam na szybach naklejki jak na autostradzie.... Każdy się dziwi co to, ale najważniejsze, że od roku, żaden już ptaszek nie próbował wpaść do mnie przez szybkę...

A teraz ptaszki żywe z ogrodu:
Sikorki

Sikorkowe drzewo

Kwiczoł...siedzi tu już od kilku dni i wygląda, że odleci jak już wszystkie czerwone bubki zje. Mąż się śmieje, że najadł się sfermentowanych owocków, wiec siedzi pijany....
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:27, 20 sty 2012

Do góry
Niech Twoje imię radość Ci niesie, pył z gwiazd złocistych wsypie Ci w kieszeń. Niech będzie słońcem, motylem, dumą, miłością, ładnym kwiatem, zapachem łąki, ziarnkiem nadziei, maleńką iskrą wielkich płomieni. Tego Ci życzę w dniu Twych Imienin i niech się nigdy to już nie zmieni.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:25, 20 sty 2012

Do góry
Na sam koniec dzionka i moje życzonka:
Jedz-co lubisz, rób- co kochasz,
A w życiu nigdy nie zaszlochasz!
Ogrody świata przed Tobą otworem!
I będziesz dla innych niedościgłym wzorem!

100 LAT-w ogrodzie!

Rododendronowy ogród. 23:24, 20 sty 2012

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Dziś pokażę tylko jedno zdjęcie zrobione w Australii. W małym parku znajdującym sie przy Politechnice w Newcastle wiosną swoje gniazda mają papugi. W obronie tych gniazd atakują przechodzących. Na zdjęciu znak ostrzegający przed ich atakiem.

No nie chciałbym paść ofiarą papugi - choć czasem mam z nimi wiele wspólnego - mogę gadać i gadać
Książki o tematyce ogrodniczej 23:23, 20 sty 2012

Do góry
Mam taki numer czy o te ci chodziło?

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:12, 20 sty 2012

Do góry

Wszystkiego najlepszego!!!!!!!!!!!!

Zwierzęta dzikie w ogrodzie 23:12, 20 sty 2012

Do góry
Kwiczoła możemy już uznać za "domowe" zwierzę. Od kilku dni siedzi na naszej jarzębinie i ani myśli się wyprowadzić..... chyba, że już wszystkie bubki oberwie. Jak tak, to nie nasze zwierzę ,a tylko gość.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:09, 20 sty 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Następne podejście

Rama z bukszpanu jest na zewnątrz rabaty wzdłuż kostki, w środku dwie hortensje z miskantem.

Tutaj jeszcze z cisami na pniu - nie chciałem zasłaniać tamtych

Może wzdłuż chodnika posadziłbym kępkami żurawki ? Trochę wchodziłyby na chodnik, ale on ma 1,3 metra - wystarczająco

Sebek wiem że się w ogóle nie znam ale wydaje mi się że hortensje i miskanty powinieneś dać po zewnętrznym łuku daleko od kostki a przed nimi coś niższego, np te bukszpany...
w chwili obecnej tak jak to rozrysowałeś strasznie przytłaczają to wejście...

To tylko takie moje rozmyślania...

Asiu - sam nie wiem którą wersję wybrać - czy bukszpan dać przy ścieżce czy na zewnątrz. Szczerze to jakoś pasuje mi przy chodniku...
Ta była pierwsza

Lepiej bukszpan przy chodniku, a hortensje i miskanty odsuń jak najdalej do tyłu.... tak mi się wydaje...
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 23:06, 20 sty 2012

Do góry
siaaska napisał(a)

Następne podejście

Rama z bukszpanu jest na zewnątrz rabaty wzdłuż kostki, w środku dwie hortensje z miskantem.

Tutaj jeszcze z cisami na pniu - nie chciałem zasłaniać tamtych

Może wzdłuż chodnika posadziłbym kępkami żurawki ? Trochę wchodziłyby na chodnik, ale on ma 1,3 metra - wystarczająco

Sebek wiem że się w ogóle nie znam ale wydaje mi się że hortensje i miskanty powinieneś dać po zewnętrznym łuku daleko od kostki a przed nimi coś niższego, np te bukszpany...
w chwili obecnej tak jak to rozrysowałeś strasznie przytłaczają to wejście...

To tylko takie moje rozmyślania...

Asiu - sam nie wiem którą wersję wybrać - czy bukszpan dać przy ścieżce czy na zewnątrz. Szczerze to jakoś pasuje mi przy chodniku...
Ta była pierwsza

Ogrodnik mimo woli 23:02, 20 sty 2012

Do góry
asc napisał(a)
Gapicie się w te monitory, a na zewnątrz zrobiło się bajkowo....bieg po ogrodzie w piżamie i z aparatem...A to efekty biegania...

Od ponad tygodnia jestem przeziębiona..... mam nadzieję, że innych efektów nie będzie
Jak pięknie warte biegu w piżamie zahatujesz się
Rajski ogród Ani 23:00, 20 sty 2012

Do góry
Styczeń 2010

Ogrodnik mimo woli 22:53, 20 sty 2012

Do góry
Gapicie się w te monitory, a na zewnątrz zrobiło się bajkowo....bieg po ogrodzie w piżamie i z aparatem...A to efekty biegania...

Od ponad tygodnia jestem przeziębiona..... mam nadzieję, że innych efektów nie będzie
W ogródku Niage 22:47, 20 sty 2012

Do góry
No proszę Kolejna okrągła stronka Następnych setek życzę

Rajski ogród Ani 22:44, 20 sty 2012

Do góry
Aniu troszkę się spóźniłam na tą 400 ale życzonka bardzo szczere... Wiosenne

Książki o tematyce ogrodniczej 22:39, 20 sty 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies