O udało się nie przestraszcie sie wielkością siatki, tak jak wspomniałam z moimi kurami i wścibskimi kaczkami niestety jest konieczna a mozliwosci ogrodzenia ich nie mamy na razie, poza tym mamy duuużo pola a one tam szalenie pracuja i dzieki temu nie narzekamy na ślimaki
postaram sie dodac zdjecia z podpisami co gdzie jest jak tylko bede potrafila to wykombinowac
Tak, kupowałam róże u starkla. Otrzymałam ładne sadzonki jesienią i czekam na ich kwitnienie.
A niżej pokażę moje róże kwitnące w poprzednich latach ;
u góry: Amber Quen, Gloria Dei (Peace), Gloria Dei późną jesienią
na dole; Valencia?, Westerland, NN
u gory: Bella?, Captain Haward?, Flamingo
na dole: Kronenbourg, Grand Prix?, Mr Lincoln
u góry: Ice Berg, Bella?, Bonica
na dole: Kronenbourg, Paul's Scarlet (Flamentanz), niebieska Lady X, czerwona Sympatia, różowa Bella?
Na wiosnę przesadzę do "ogródka", który jest teraz pobojowiskiem po budowie. Założę kącik, w którym będę sadziła roślinki, a później je poprzesadzam w miejsca docelowe.
Wytrzymają to?
Witajcie
Ja kilka dni temu kupiłam takie hiacynty
teraz wyglądają tak:
Napiszcie mi proszę, czy te cebulki przybyszowe, które wypuściły liście mam przesadzić do innej doniczki? One zakwitną, czy będą takie "liściaste"?
Nie chcę stracić tylu pięknie pachnących kwiatów!
A to droga prowadząca do mojego ogrodu. Niestety sąsiad obciął czubki tych przepięknych brzóz
A taki mamy widok gdy się obrócimy o 180 stopni.
I jeszcze mój na razie płaski i nieciekawy ogród jako tło dla przeschniętych pędów perowski
To miejsce będę przerabiać właściwie za chwil parę ..... Roślinki będą przeniesione w inne miejsce .... Które ? jeszcze nie wiem .... Być może do sąsiadki
Może być tak ....
Może być i tak ...
Jestem juz w domciu. Słonko zaszło, ale nie pada. Byłam w sklepie i mały rekonesans w ogródku był. Podcięłam hortensje i te biedne 3 źdźbła trawy. A zakupy są wczorajsze i dzisiejsze
Moje są osłonki, dokupiłam dziś skrzyneczkę i dwie mniejsze, a storczyk i cała reszta na prezent imieninowy dla teściowej. M wczoraj wybierał.
jakieś lilie jej wzięliśmy , mieszanka cebul
no i doniczkę z wazonem, zając też jest, jako akcent świąteczny
Bożenko, z okazji imienin życzę
wiary, nadziei, miłości,
przyjaciół, pogody, czułości,
słońca, uśmiechu i dużo radości.
By zdrowie Ci dopisywało
i szczęście jak najdłużej trwało!!!
Danusia powiedz prosze jakie roślinki rosna na tym zdjęciu ni oprócz bukszpanów i cisów
Sebek odpowiedział, ale podam miejscówki:
Z lewej ekran z cisa, potem cała powierzchnia wysadzona pachysandrą, żeby stworzyła jednolity dywan, potem miskanty i to nie jest jedna odmiana ani Gracillimus, ani Variegatus, zaraz poszukam na zdjęciach dokładnie, Ilex crenata "Golden Gem" - ten żółty, i śliwa wiśniowa NIgra w dali.
Miskanty są takie, i tak naprawdę nie wiem jaki to jest. Ma pasek wzdłuż liścia
Małgosiu gdyby to ode mnie zależało pojechałabym do wszystkich ogrodów z wielką radością Wszystko zależy od tego w jakim stanie zdrowotnym będzie mój mąż na dzień w którym mogłabym wyjechać,, no i czy będzie komu zaopiekować się moją Moli.Gdybym mieszkała już w swoim domku to nie byłoby problemu ,póki co jeszcze się męczę w bloku
Kasiu, na pewno stworzysz piękny ogród! Z tym czytaniem wątków ogrodowych jest faktycznie coraz trudniej: tyle nowych pięknych miejsc, tyle wpisów, rad, komentarzy...ciężko ogarnąć wszystko. Tylko Danusia i Sebek mają na to swoje sposoby.