Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród w parkowym stylu 17:12, 14 sty 2012

Do góry
Odętka wirginijska

Tojeść Alexander

Nachyłek Calypso

Słoneczniczek Helhan

Ciemiernik

Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 17:11, 14 sty 2012

Do góry
Narzekałam, narzekałam i mam.

nareszcie zima nadeszła - ta prawdziwa
Ogród w parkowym stylu 17:02, 14 sty 2012

Do góry
Rozchodniki

Ogród w parkowym stylu 16:58, 14 sty 2012

Do góry
badara- Łucja ta hortensja należy do moich ulubionych .
Kwiatek z bliska - zobacz jaki piękny

marzena - roślin mam sporo i może kiedyś uda mi się wszystkie pokazać .

Ela -witam, ale znajomych tu jest

Obuwiki są piękne i zasługują na miejsce w ogrodzie .Miałam też różowe, ale nie chciały u
mnie rosnąć.
Szkoda tylko,że są takie drogie !!

Sebek - nie wiem, czy ktoś ma więcej odmian hortensji ode mnie . Nie traktuję mojej pasji jako rywalizacji , po prostu są to moje ulubione rośliny
Wszystkich roślin mam około dwóch tysięcy .

hania - witam .Mam siostrę Hanię "D

pamelka - koleżanka Marty ,czy się mylę ?
White Chifon ma z osiem lat i nigdy go nie zabezpieczałam na zimę. U mnie rośliny muszą same sobie radzić . Jeśli coś zginie,to znaczy,że jest nie dla mnie
Blue Chifon-a nie mam ,ale widziałam -ładny jest

Dzisiaj pokażę trochę roślin o kolorowych liściach .
Floks Joice

Floks Elizabeth

Pogaduchy skowronków 16:49, 14 sty 2012

Do góry
zdjęcie znajomego z Krynicy Morskiej na bierząco-plaży nie ma

Funkie - Hosta 16:23, 14 sty 2012

Do góry
Hosta Frances Williams
Ogród z Czerwonym mostkiem 16:22, 14 sty 2012

Do góry
Kasiu gratuluję 100 -tki,oby tak dalej...

Ogród w stylu wiejskim 16:15, 14 sty 2012

Do góry

Mój kawałek raju 16:14, 14 sty 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
No i zima zostawiła dzisiaj w nocy swoje piętno u mnie, spadł śnieg, nie za dużo, ale jednak

ale to nie jest najgorsze, tylko ten północny wiatr, grozi nam "cofka" a przy tym zalanie terenu, podobnież Tolkmicko już zalane, podlewa Elbląg, a dzisiaj nasze chłopy były na wałach i w niektórych miejscach brakuje metra do ich przelania, więc sytuacja nie ciekawa, a nadal wieje. Wczoraj nagle zabrakło prądu i pół nocy go nie było
Aniu, właśnie słyszałam w radio, ze grozi wam cofka, robi się coraz bardziej nieciekawie, tak niezimowo i ten lodowaty wiatr północny my na razie mamy tylko wiatr, który jest bardzo zimny i przenikliwy, skutecznie zniechęca do wyjścia na dwór , śniegu na razie u nas zero, nawet u Danusi trochę biała pierzynka okryła ogród
Ogród z Czerwonym mostkiem 16:06, 14 sty 2012

Do góry
Gratuluję setuni

Języczka strzelista - Ligularia stenocephala "The Rocket" 15:52, 14 sty 2012

Do góry
Twoja jak 'The Rocket' ma za ciemne i za szerokie liście i łodygi też są za ciemne, ale nie będę się upierać przy swoim ,bo nie uważam się za nieomylną
Tak czy inaczej jest piękna i ja takiej nie mam .
Druga, to jest języczka pomarańczowa . Myślałam, że to może Desdemona, albo Otello ,ale ma za jasne liście, tamte od spodu mają czerwone .Mam podobną pomarańczową do Twojej, ale moja ma od spodu ciemne liście i jeszcze taką o jasno- zielnych liściach i jasnych łodygach .
Jakieś krzyżówki lub siewki .!

Ogród z Czerwonym mostkiem 15:11, 14 sty 2012

Do góry
Do czerwonego mostka pasuje czerwona róża, gratuluję Kasiu 100-ny i życzę następnych
Ogród z Czerwonym mostkiem 15:00, 14 sty 2012

Do góry
Gratulacje stówki Kasiu
Języczka Gold Tourch / Ligularia 14:58, 14 sty 2012

Do góry
ja myślę, że jednak Rocketpatrz
Ogród z Czerwonym mostkiem 14:54, 14 sty 2012

Do góry
Gratulacje Kasiu, cieszymy się, że jesteś z nami i pokazujesz swoje piękne dzieło.Zdolna kobitka z Ciebie

Zamiast róży - ostróżka z okazji setki

Mój kawałek raju 14:44, 14 sty 2012

Do góry
No i zima zostawiła dzisiaj w nocy swoje piętno u mnie, spadł śnieg, nie za dużo, ale jednak

ale to nie jest najgorsze, tylko ten północny wiatr, grozi nam "cofka" a przy tym zalanie terenu, podobnież Tolkmicko już zalane, podlewa Elbląg, a dzisiaj nasze chłopy były na wałach i w niektórych miejscach brakuje metra do ich przelania, więc sytuacja nie ciekawa, a nadal wieje. Wczoraj nagle zabrakło prądu i pół nocy go nie było
Ogród z Czerwonym mostkiem 14:25, 14 sty 2012

Do góry
Gratuluję 100 - piękny wiek w każdym razie

Pewnie mi napiszesz, że odezwał się ten co ma prawie 800
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 14:18, 14 sty 2012

Do góry
Kaisia napisał(a)

My tu gadu gadu, a pomysł na rabatę frontową rabatę przedstawia się następująco

Dwa cisy na pniu otoczone obwódką z bukszpanu sięgającą do schodów (jeszcze nie wiem czy kostka będzie po fali czy prosto), dwie hortensje silver dollar i nie wiem czy jeden miskant czy dwa - długość całości to 3,5 metra

Sebastianie czy dobrze ja widzę chcesz na każdej rabacie naprzemiennie wsadzić po dwie hortensje i po dwa miskanty , czy to tylko wycinek rabaty?
Ogólnie rabata bardzo mi się podoba, dla kolorku wsadziła bym jeszcze coś żółtego lub czerwonego, zastanawiam się czy te hortensje nie będą tutaj za wysokie, rabata nie jest za szeroka przynajmniej na taką nie wygląda, zobacz na hortensję Bobo jest mniejsza a też piękna, a Twoje Silver Dolar na pewno znalazły by inne miejsce w Twoim Ogrodzie
Pomyśl o wiośnie na tej rabatce, wiem o czym mówię bo patrzyłam na moją trawiastą wiosną i bardo mi się nie podobała, dosadziłam tam krokusy i tulipany zobaczymy jak będzie teraz.

Jednak będą dwie hortensje i jeden miskant między nimi.

Rabaty mają po 90 cm szerokości i 3,5 metra długości

Tutaj z drugiej strony

Na wiosnę na pewno będą tu kwitnąć cebulowe.
Z tymi żurawkami na boku nie wiem - mogą się nie zmieścić - mogę dać np. po trzy za miskantem - hortensje przykryją resztę ziemi
Chyba, że tojeść rozesłaną - tylko ona nie jest zimozielona...
Języczka strzelista - Ligularia stenocephala "The Rocket" 14:08, 14 sty 2012

Do góry
zakwita w sierpniu, a The Rocket w lipcu, pokazuję co mam
Mój przyszły ogród 13:57, 14 sty 2012

Do góry
Kaisog1 Nie da rady teraz zrobić zdjęcia bo zasypało śniegiem
Dobra, kolejne podejście: Od prawego rogu: 5 smaragdów w łuku, przed nimi skupisko hortensji limelight i miskanta, potem 3 kule bukszpanowe albo thuji danica sadzone tak bardziej przy żwirku.Na rzeczonym zawijasek i powiedzmy klon palmowy.Obok smaragdów wzdłuż drogi RH white w liczbie 3 podsadzone hakonechloa lub funkią (tej chyba będzie zbyt ciepło). Potem 3 trzmieliny oskrzydlone compacta, wierzba hakuro, kompozycja: conica + kula bukszpanu+thuja danica(ew. dwie kule bukszpanu). Niżej może hortensja bombshell. Ta ostatnia to miniatura. Pod oknem tylko dereń biały jeśli nie będzie mu zbyt ciemno i da się nieco poskromić co do wielkości.Ufff, ale namieszałam. Ta kuleczka przy murku zielona to wypadek przy pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies