Aniu gwoli wyjaśnienia to puszkinia, nie cebulica zapisz sobie na przyszłość, ale u Ciebie o wiele cieplej, widać po roślinach, a u mnie śnieg z deszczem dzisiaj , nadal zima, pozdrawiam i idę do roboty dalej przysiadłam na papieroska
A to mi tabliczki pies przestawił...bo my tak mimo woli Ładna ta Puszkinia
A to wypatrzył przed chwilą mój M i musiałąm wpaść na Ogrodowisko i się pochwalić.... wszystko ledwo ziemi wylazi..a tu taka jedna sasanka na skalniaku.... SZOK. Dla Ciebie Anuś...by ciepełko i do ciebie przyleciało....wczoraj jeszcze w czapce chodziłam bo było ze 3 na plus...
Dzięki Ewa , faktycznie masz rację ,w tym skupisku jest właśnie ten cyprysik ,ogromny jałowiec z którego chciałam zrobić bonsai na kamieniu, duży szmaragd i ogromna kulista tuja żółta o średnicy 2 m, rosły tam 3 tawuły, jedna z nich została jesienią wykopana pozostały jeszcze dwie.Widać w oddali tę dużą tuję, mam do was kochani pytanie, czy tę śliwę jeszcze bardziej poprzycinać? poskracać jej gałęzie ?
Co do cięcia śliwy. Czy sama dasz radę fachowo przeprowadzić cięcie śliwy? Ja bym ją już zostawiła, chyba, że jest użyteczna (dalej rodzi owoce), to wtedy trzeba i przycinanie rozłożyć na 2-3 lata. Teraz już za późno.
Stary ogród daje nam tez fantastyczne możliwości.
A to inne oznaki wiosny
Ciemiernik...ten jedyny rośnie i kwitnie jak trzeba....... ależ ma jeszcze pąków..... znó bedzie kwitł i kwitł..aż go liście krzewów zasłonią
Cebulice.... odmiana chyba PINK
Śnieżniki, kolejne poletka zaczynają dopiero kwitnać ... malutkie a tak cieszą..
Prymulki.....
Aniu przepięknie masz w swoim ogrodzie wszystkie fotki super
Wczoraj padało, dzisiaj leje
Na termometrze +2, ale odczucie zimna spotęgowane przez wilgoć....
Nawet gołąbek nie chce wyprowadzić się z parapetu,bo tu ma chociaż schronienie przed deszczem.
Przy tej pogodzie nawet nie kusi pojechać na działkę, nawet na balkon nie chce się wyjść.
Wróciłam do domu z wynikami badań, zakupami świątecznymi i najchętniej wlazłabym pod kołderkę ...
Dobrze chociaż, że amarylis dodaje trochę koloru tej szarej środzie