ja myślę raczej o seslerii jesiennej w to miejsce, kłosy ma podobne, a stoi sztywno, no i wiosną może udałoby mi się podzielić moje egzemplarze z przedpłocia, to byłoby bezkosztowo.
Ja z trzech cebulek mam pięć. Powinny być jeszcze dwa miejsca, ale nie znalazłam ich ...
Kurcze, muszę obejrzeć moje tulipany, bo ja trzymam w oryginalnych opakowaniach ...
Tylko zeszłoroczne mam w papierowych torbach na dworze pod dachem gospodarczego na belce, podpisane, posegregowane...
Jak Toszka czyta, to proszę o propozycje, z czym lub w jakim miejscu posadzić:
tulipany (doczytałam, że w hortensjach)
czosnki główkowate
czosnki gladiatory
iryski niskie
krokusy
szafirki posadziłam w dywanie z trzmieliny. Widziałam takie zestawienie rok temu. Było super.
AB ujęła mnie bardzo, do tego rozchodnik i smakowicie różowo na rabacie.
Wracam właśnie z podlewania ogrodu...tak sucho a niby że padało.
Jeszcze takie spostrzeżenia odnośnie hortek...te które mam w szpalerze pod iglakami, czyli nie w pełnym słońcu nie mają nic z brązu w kwiatostanach; cała reszta z rabat słonecznych ma większość rudziejących.
Zestawienie fajne ale wiosną muszę poprzesadzać - za gęsto posadziłam. Widziałam kilkuletnie ML - ale potwory były Hortki też sadziłam niby tak, jak Danusia pisała ale zrosną się chyba razem a ja chciałam aby ML była widoczna pomiędzy nimi
Dziękuję za słowa uznania Kochana jak tu trafiłam chciałam, zmienić wszystko ale popukali mnie po głowie, że nie warto ogród inny ale nie brzydki przesadzać i na nowo komponować rabaty będę zawsze ale bardziej świadomie
Widzimy się w niedziele