Romciu dziękuję, nieskromnie powiem że też ją uwielbiamy Cudny, mądry pies
Iza nawet nie mów Mi jakoś bardziej żal zwierząt niż ludzi, jakoś tak mam
Tocha ok, promanalem na wczesną wiosnę podziałam, ale teraz też muszę mu coś zapodać Kurde szkoda, że ciemno bo bym poleciała focić ha ha
Leń mi przeszedł i mam motora w doopie
Przepraszam Aniu, ale muszę odpisać. Jako stara psiara. Rozpacz przejdzie, z czasem. Ale gdy wspominamy nasze pieski, to fakt jest taki, że czasem się śmiejemy, a czasem... płaczemy, po dzisiejszy dzień. Staramy się myśleć o tym, że były przez nas kochane i zadbane. I szczęśliwe z nami dokładnie tak, jak my z nimi. Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie.
Ja z trzech cebulek mam pięć. Powinny być jeszcze dwa miejsca, ale nie znalazłam ich ...
Kurcze, muszę obejrzeć moje tulipany, bo ja trzymam w oryginalnych opakowaniach ...
Tylko zeszłoroczne mam w papierowych torbach na dworze pod dachem gospodarczego na belce, podpisane, posegregowane...
Jak Toszka czyta, to proszę o propozycje, z czym lub w jakim miejscu posadzić:
tulipany (doczytałam, że w hortensjach)
czosnki główkowate
czosnki gladiatory
iryski niskie
krokusy
szafirki posadziłam w dywanie z trzmieliny. Widziałam takie zestawienie rok temu. Było super.
Iwonko
Iryski tez możesz dać w trzmielinę, bo najwcześniej kwitną...chyba, że trzmielina za wysoka do nich.
Główkowate w jakieś carexy... albo róże
Gladiatory sadź w drugim planie, bo liście szpetne, zwłaszcza jak jest sucho. Może na rabacie z bukiem?
Krokusy wszędzie gdzie się da. Najlepiej przy ścieżkach, aby było je widać Im można w miarę wcześnie (po przekwitnięciu) liście ściąć i zapomnieć do następnego sezonu.