Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje poletko 10:09, 07 mar 2012

Do góry
Wczoraj miałam przerwę na ogrodowisku ,niestety.Stary rzęch zwany komputerem psuje się i syn wczoraj ratował na potęgę i jakoś się udało. No bo jak to tak ,bez dostępu do ogrodowiska!!!?? Niemożliwe!
Wieczorem pojechaliśmy z M. rozejrzeć się za nowym sprzętem a wylądowałam w ogrodniczym
Oczywiście, do koszyka wskoczyły odzywki do róż, hortensji, trawy,cebulki irysów
"Gotowię" się na sobotnie ostre działanie Póki co parę fotek z przeszłości

Przedogródek Agniechy973 10:07, 07 mar 2012

Do góry
Jeszcze bryła korzeniowa: od lewej festuca, rosplenica, uniola.
Korzenie rozrośnięte, przerośnięta cała doniczka, ciężko było wyjąć, zwłaszcza uniolę.

Przedogródek Agniechy973 10:04, 07 mar 2012

Do góry
Przyjechały pierwsze trawy. 34 festuca ovinia, 10 uniola latifolia i 4 rosplenica Hameln (Panu zabrakło festuca ovinia a paczka była już opłacona, więc dobrałam w zamian rosplenicę).
Ciekawie zapakowane, bokiem.

Pierwsze piętro paczki:

Drugie piętro:

Rozpakowałam z folii (każda szczelnie owinięta w woreczek), bo były dość mokre i szkoda, żeby zgniły i wygoniłam na dzień na słoneczko. Jeśli znowu bedzie taki mróz w nocy, to zabieram na nocleg do domu (dzisiaj jakaś masakra -8 stopni o 7 rano!)

Kolorowy ogród na piasku 10:02, 07 mar 2012

Do góry
viva napisał(a)

Angela

Tak, ta róża ma piękny kolor starego różu pachnącego popołudniową herbatą (z konfiturą różaną) i muffinkami.
Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 09:52, 07 mar 2012

Do góry
Przepraszam, kochani, ale ostatnio było trochę zawieruchy tu i ówdzie i cała moja energia kierowała się właśnie tam. No ale już zrobiło się nieco spokojniej, troszkę się ustabilizowało, a więc jestem
Rzeczywiście już działam w ogrodzie, bo moja ziemia, jako że piaszczysta, już w wielu miejscach rozmarzła. Na razie wyrzucam kolejne marne krzaczorki, żeby zrobić miejsce nowym, grzeczniejszym. Adieu, sentymenty! Na opał poszła irga i dwa wyłysiałe jałowczyki. Dzisiaj odbędzie się wielkie cięcie wierzb, tawuł i berberysów.
Pozdrawiam wiosennie, bo jak słyszę w radio, ma być słonecznie w całym kraju

Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 09:50, 07 mar 2012

Do góry
Małgosiu, na razie wirtualnie ponownie zajrzałam do twojego ogrodu. Jeszcze raz dziękuje za zaproszenie i będę miała na uwadze w lipcu wizyte u Ciebie
Na pytanie co ja sieję z jednorocznych odpowiedziałam Ci w moim wątku

Oto zdjęcie "moich" zatrwianów

Mnie "rajcuje" to wysiewanie nasionek i ogladanie, jak przez kolejne dni i tygodnie dorastają

pozdrawiam Jola
Ogród Danuszy - odsłona 2 09:37, 07 mar 2012

Do góry
hehe Bożenko i Haniu jakbyście mnie widziały szłam z tym załadunkiem jak w chinach ryksze ciągną!! Nic to jak mówił Wołodyjowski skończyło sie na sińcach( a te goją sie u mnie długo) dziś nic nie boli , aż dziwne

złoć wiosenna pierwsze które sa i mam sporo , są ługo jak pisałam na FB aż z koszeniem sie ociągam bo mi ich żal

Ogródek Hanusi po zimie 09:36, 07 mar 2012

Do góry
Odpuszczam ogródek do .........no nie wiem,chyba do piątku.......w sobotę ma padać deszcz.....
Zobaczymy jutro co przyniesie pogoda.....
Zaglądającym.....dużo pogody jakiej pragną.....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:36, 07 mar 2012

Do góry
Agnieszko czy masz już u siebie taka kompozycję?

Tam gdzie mgły i róże mieszkają... 09:34, 07 mar 2012

Do góry
Witam wszystkich.
Bardzo wam dziękuję za pamięc i życzenia.
Safoya zapadła w sen zimowo ogordowy Musiałam...inaczej znienawidziłabym zimę i wpadłabym w depresję. A zimą kocham zimę. Mamy cudowane warunki do sportów zimowych. Całe hektary idealnego lodowiska, które powstaje dzięki wylewającym kanałom, ośnieżone pagórki i oczywiscie zatoka. Pokochałam jazdę na łyzwach.
Mam nadzieję, że nie zmroże was za bardzo Ja też już nie myślę o niczym innym, tylko o wiosnie. W krótce mam nadzieje pokazać wam moją wiosnę

Danusiu... wzgórze jest specyficzne. Wszystko co mam wyżej - standarwowo marznie jak węszdzie, ale skarpa to jakieś magiczne miejsce. Tam nawet warzywa, facelia...część roslin jest zielona jakby zimy nie było. Róże pięknie przezimowały. Pamiętam, że w zeszłym roku dostały w kość poźną wiosną. Mam nadzieję, że tak nie będzie w tym roku. Już zaczęłam prace porządkowe w tym roku i mam nadzięję, że będzie co pokazywać. Niestety wiosna nad morzem przychodzi bardzo późno. Nawet mięsiąc poźniej niż w innych regionach. Wiosną to zimne morskie powietrze jest bezlitosne.
To właśnie tu 09:25, 07 mar 2012

Do góry
Dzidka napisał(a)
Był sobie żywopłot.

Wizyta w ogrodzie ElAri przypomniała mi, że i ja kiedyś zakładałam żywopłot z różnorodnych krzewów, który układał się, jak to określił ElAri w tzw. falę.
Podobnie jak i on pozyskiwałam rośliny z sadzonek, albo z siewu.
Czego tam nie było ?

Świetny ten żywopłot. Co to za roślinka?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 09:22, 07 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Jak w krainie wielkoludów. Szkoda, że widać w oddali samochody i inne szczegóły , bo naprawdę miałabym problem z określeniem proporcji.
Świetne te donice. No i krasnoludek też niczego sobie
Pogaduchy skowronków 09:20, 07 mar 2012

Do góry
Kto siedzi to siedzi. Są tacy co urzędują do 3 jako sowy a potem jako skowronki. Wieje cały czas z północy . Mam nadzieję że zmieni się cyrkulacja. Miłego dzionka. Czekamy na takie obrazki.

Mój kawałek raju 09:17, 07 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

Aniu, jakie śliczne. Poproszę o nazwę odmiany.
Pogaduchy skowronków 09:10, 07 mar 2012

Do góry
Po maluśku się ociepla! Miłego dnia ptaszyny! Siedzicie po nocach ,potem ciężko wstać.......
W ogrodzie u Aguniady 09:07, 07 mar 2012

Do góry
Witam Cię Agnieszko bardzo serdecznie
Sprawiłaś mi dużą radość ,że znalazłaś ścieżkę i trafiłaś do mnie.Ogród masz bajeczny,zestawienia piękne tak,że można tylko westchnąć z zachwytu.!
Na pewno będę zaglądać.Ja jestem amatorką absolutną ,a u Ciebie na pewno się wiele nauczępozdrawiam, a różyczka dla Ciebie w ciepłych kolorkach, bo dzisiaj trochę chłodno
Wichrowe wzgórze 09:06, 07 mar 2012

Do góry
Pogoda słoneczna, choć mroźna za oknem, więc pracować się nie da. Na dodatek złapałam jakieś paskudne grypsko. W drodze do apteki kupiłam sobie dzwonki - ciekawe, czy nadadzą się na rabatę?
Kolorowy ogród na piasku 09:05, 07 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)
Na ostatnim zdjęciu trzmielina????? Z owocami????
Czasami w przyrodzie się dzeiją cuda i skowronkom też się coś przestawi

Tak, Aniu to jest trzmielina, rośnie w postaci krzewu, (oczywiście przywiązana jest do palika), mam jej zdjęcie z 2008 roku, teraz ma blisko 3 m wysokości. Rośnie przy tarasie w zacisznym miejscu, w tym roku sarenka podgryzła jej dół, muszę ja czymś podsadzić, albo czekać aż się rozkrzewi. Jak nabierze wiosennych kolorów zrobię jej zdjęcie

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:04, 07 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Dziewczyny, nikt nie chodzi tą ścieżką (nawet po spożyciu ) ona ma za zadanie przełamać dużą powierzchnię trawnika i tak w całości to jest widoczna tylko z piętra domu.

Justi, niestety masz rację, dużo łatwiej i taniej aranżuje się mniejsze przestrzenie .

A to widok na miejsce, gdzie chcę ewentualnie przesunąć planowaną rabatę, dużo czegoś czarnego pod drzewkiem, to Danusina skarpeta z traw, tylko trochę mi nie wyszła

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 08:58, 07 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Rewelacyjne masz zdjęcie no i fajne donice
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies