Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mój kawałek raju 21:45, 29 gru 2011

Do góry
W ogrodzie u Aguniady 21:33, 29 gru 2011

Do góry
witam Cię Asiu dzięki za powitanie!

wklejam jeszcze kilka jesiennych zdjęć:

Ogrodomania Oli 21:17, 29 gru 2011

Do góry
Ciągle rozłącza mi się internet, wstawiam więc tylko po dwie fotki.
Wierzba na prośbę Agniechy, c.d.

Rajski ogród Ani 21:16, 29 gru 2011

Do góry

Nowy Rok 2012 przywitajcie w szampańskim nastroju ufając, że będzie wspaniały i przyniesie niezapomniane chwile, spełni wszystkie Wasze marzenia, nie tylko ogrodowe
Ania

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 21:15, 29 gru 2011

Do góry
tyna napisał(a)
Sebastianie,
pomyślałam o Tobie robiąc surfiniom zdjęcie...kosz przewrotnie stał obok drzwi frontowych, udekorowany jemiołą i gałązkami świerkowymi , i to nie jest żart

especiallly for you

ostatni kwiatuszek w tym sezonie, no chyba, że nie

A jednak

Suuuper
Rajski ogród Ani 21:14, 29 gru 2011

Do góry
Kochani dziękuję Wam wszystkim serdecznie za pamięć i świąteczne życzenia

Ogrodomania Oli 21:07, 29 gru 2011

Do góry
Wierzba całolistna pendula c.d.

Życzenia z okazji Nowego Roku 2012 21:04, 29 gru 2011

Do góry

Nowy Rok 2012 przywitajcie w szampańskim nastroju ufając, że będzie wspaniały i przyniesie niezapomniane chwile, spełni wszystkie Wasze marzenia, nie tylko ogrodowe
Ania

Ogrodomania Oli 20:53, 29 gru 2011

Do góry
agniecha973 napisał(a)
Od 2-3 lat nie mogę się zdecydować na wierzbę. Te 3-kolorowe jakoś tak spowszedniały, a wśród pozostałych nie mam zdecydowania. Ta prezentuje się pięknie w tej postaci. Masz jej zdjęcia w innych porach roku? A może po prostu napisz jak się prezentuje. Dzięki

Oto wszytkie zdjęcia jakie mam z wierzbą w roli głównej i w roli drugoplanowej. Mam ją 4 lata, rośnie jak szalona, tnę ją min. raz w m-cu, ma śliczne, czerwonawe młode przyrosty co rekompensuje małe , niepozorne bazie, dlugo utrzymuje liście jesienią, no i ciekawie wygląda zimą, czyż nie?
Żałuję tylko, że nie ma wyższego pnia,(nie musiałabym jej tak krótko ciąć), bo nie zacieniałaby wtedy roślin rosnących pod nią.

Życzenia z okazji Nowego Roku 2012 20:40, 29 gru 2011

Do góry
I ja składam najserdeczniejsze życzenia, aby ten nadchodzący nowy rok był jeszcze lepszym od tego co mija, życzę zrealizowania najskrytszych - nie tylko ogrodniczych marzeń, wiele uśmiechu na każdy dzień , żeby się Wam dobrze wiodło no i oczywiście dzikiego melanżu

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 20:34, 29 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebku, ja bym również wyrzuciła te płytki w pięknym trawniku one donikąd prowadzą..... . Przy rabacie Jekyllowej niepotrzebne. Chyba, że wszystko wyłożysz cegłą.
A hortensje mogą cierpieć na skwarze południowym, sądzę. Troszkę bym się obawiała.

Jakbyśmy poszli do przodu to ten chodnik dalej się ciągnie

Tam hen gdzieś hen na samym końcu widać rynnę - taki cienki pasek to ta sucha rzeka - tuje też widać - a gdzie ten pagóreczek tam się kończy rysunek

Boćkowe perypetie ogrodkowe 20:21, 29 gru 2011

Do góry
bociek napisał(a)
Straszny jestem antytalent, ale chodzi mi o cos w tym guscie....

Ma sens czy porazka?

Trzeba je oddzielić od ściany jednolitymi roślinami.
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 20:15, 29 gru 2011

Do góry
moni napisał(a)
Sebek mam pytanie jak wygląda twój cały ogród na projekcie? wiesz czemu pytam hehe

Nie mam zielonego pojęcia - na serio

Mniej więcej wygląda to tak - więcej na mniej

Ten rysunek wykonałem na początku - jest inaczej

Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 20:13, 29 gru 2011

Do góry
Całość mniej więcej przedstawia się tak - jak zwykle pomieszałem proporcje.
Tam gdzie napisałem deszczówka jest taka mini sucha rzeka - oddziela w zasadzie tuje z tym co ma być -

Rabata po prawej ma chyba podobny zarys do tej co już jest - kamienistej

Po lewej mniej więcej tyle miejsca zostaje - marzy mi się tam szpaler hortensji

Jak pisałem byłby akurat, bo posadziłbym je przy samym kanale, który zabiera mi około 60 cm do tyłu - a one są szerokie i byłyby niezłą barierą

Myślę, że hortensji narysowałem za mało - za to małych roślin chyba jest w sam raz tam zamieszczonych

A kolorami miałoby się to tak

Niestety nie wiem jak co i gdzie ułożyć - dlatego ten wątek

Kolory, które wybrałem to od fioletu, przez niebieski, różowy, biały po purpurę

Jeśli się nie przestraszyliście to chyba tyle z mojej strony jeżeli o rysunki chodzi - nie chcę aż tak Was straszyć
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 20:08, 29 gru 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Sebek, właśnie dlatego, że my mamy tych kamieni i skalniaków wokół w krajobrazie dużo uciekajmy od takich usypisk. Ja też z tym walczę. Dużo mi jeszcze zostało. Dla mnie nie ma sensu rabata bylinowa na podwyższonym skalniaku. Oplewić kamienie i kwiatki - współczuję. Jeżeli Jekyllowa to byliny (no + kostki z cisów i dereń cięty). Dlaczego u kogoś się wszystko widzi a u siebie nie?

Grzesiu, nie żałuj kamieni. One są wszędzie. Zapraszam do mnie.

To jest rabata naszej Gertrudy.
a jaka to gazetka jak można wiedzieć może bym sobie taką kupiła pomogła by mi przy projektowaniu hehe.
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:02, 29 gru 2011

Do góry
Sebastianie,
pomyślałam o Tobie robiąc surfiniom zdjęcie...kosz przewrotnie stał obok drzwi frontowych, udekorowany jemiołą i gałązkami świerkowymi , i to nie jest żart

especiallly for you

ostatni kwiatuszek w tym sezonie, no chyba, że nie

Kompot wigilijny 20:00, 29 gru 2011

Do góry
Elu, dzięki za przepis kompot wyszedł wyśmienity i pachnący słodko-kwaśny wszystkim bardzo smakował owoce też zjedliśmy ze smakiem i niepostrzeżenie myślę, że ten kompot podobnie jak susz, wejdzie u nas na stałe do świątecznego menu )
Mój był taki

Dzięki! Pozdrawiam!
Znowu zmiany - czyli mini ogród w angielskim stylu 19:57, 29 gru 2011

Do góry
Sebek, właśnie dlatego, że my mamy tych kamieni i skalniaków wokół w krajobrazie dużo uciekajmy od takich usypisk. Ja też z tym walczę. Dużo mi jeszcze zostało. Dla mnie nie ma sensu rabata bylinowa na podwyższonym skalniaku. Oplewić kamienie i kwiatki - współczuję. Jeżeli Jekyllowa to byliny (no + kostki z cisów i dereń cięty). Dlaczego u kogoś się wszystko widzi a u siebie nie?

Grzesiu, nie żałuj kamieni. One są wszędzie. Zapraszam do mnie.

To jest rabata naszej Gertrudy.
Choinka 19:49, 29 gru 2011

Do góry
U nas jak zawsze choinka prawdziwa, ale w tym roku już nie srebrny świerk czy jodła kaukaska czy jeszcze coś innego, a ......... Picea omorika w donicy mam nadzieję, że posadzony ładnie się przyjmie

Życzenia z okazji Nowego Roku 2012 19:48, 29 gru 2011

Do góry
Życzenia dla wszystkich składam - życząc zdrowia, pomysłów i ich realizacji w ogrodach
uśmiechu w domu, przyjaźni prawdziwej, sił i odpoczynku

aby do wiosny
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies