Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 10:03, 09 mar 2022

Do góry
Magara napisał(a)
Haniu, bardzo bym chciała mieć kiedyś taki busz jaki Ty masz, taki kwitnący
Krzewuszki mam cztery - w doniczce w kuchni, pobrane z pędów od sąsiadki, nakryte słoikami, żywe Boję się je ruszyć

Przecież patyczki nie gryzą.
Bardzo lubię ten moment, kiedy krzewy na długiej prostej i wzdłuż zachodniej granicy zaczynają kwitnienie. Posadzone są w grupach, kwitną w odstępach czasowych. Zaczynają mahonie, derenie jadalne i forsycje, potem tawuły szare, a w dalszej kolejności lilaki węgierskie i pospolite wraz z Palibinami oraz kaliny. Spektakl kończy się w czerwcu kwitnieniem krzewuszek i tawuł nippońskich.

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 09:23, 09 mar 2022

Do góry
Doczekałam się
Ptasi gaj 08:06, 09 mar 2022

Do góry
Milka napisał(a)
Ela, mnie chodziło o tę roślinę, co u Danusi kupiłyśmy, tak całą zimę wyglądała, ale stoi w miejscu.
Zdrówka życzę, przy tej pogodzie faktycznie można szybko sie załatwić.

Milka ja ci odpisałam, że to "czyściec hummelo".

Tak popatrz w necie jak wygląda jak kwitnie. Jest bardzo ładny. Zimy nie było to ma liście zielone. Może mój też w takim stanie muszę popatrzeć. Mam jedną rabatę przysypana igłami sosnowymi. Może tam gdzieś rośnie.
Pojadę to sprawdzę zrobię fotkę. Ewka też kupiła.
Stoi w miejscu a jak ma rosnąć jak zimno poczekaj aż ciepło przyjdzie.

Dzięki wypiłam na noc Teraflu i jest mi lepiej przynajmniej spałam.
Ogród hortensjowo różanecznikowy 07:57, 09 mar 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Śliczności muszę jesienią posadzić te maluszki ,bo jeszcze nie mam
.
Też jesienią będę chciała posadzić jeszcze inne odmiany krokusów To są naprawdę maluszki te botaniczne.
Botaniczne.

I wielkokwiatowe, te w miarę szybko się rozmnażają, z każdym rokiem jest ich coraz więcej.
Małymi krokami-Ogród Wioli 07:39, 09 mar 2022

Do góry
Hu hu ha nasza zima zła...
Glina i zielsko 07:21, 09 mar 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Dziś cd prac na basenowej.
Wyryłam kolejne 2 taczki zielska. Mąż pomagał w przekopywaniu a potem plantował kamyk.

Częsć plażowa rabaty bedzie na włókninie, natomiast tam gdzie miscanty posadzę to żwirek będzie na gołej ziemi.
Dość grubo mamy tego żwirku.

Rabata wokół basenu jest spora. Ma
- 9m na 2.5m - 2x dłuzszy bok
- 7m na 1,4m - 2x krótszy bok

Plaża z leżakami to będzie jeden z dłuższych boków.

Super będzie. Plaża z leżakami …. Idę szukać stroju

Narobiłaś się. Wiem ci to praca w glinie bo sama tez zbierałam darń z pasa gliny pod płotem. Czysta mordęga
Do raju daleko - u Ewy 07:19, 09 mar 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Ciemierniki u mnie w pąkach

Ewa na bogato z ciemiernikami, do tego różne odmiany.
Masz rację, dzięki Ogrodowisku nasze ogrody wypiękniały, mój tez nie ten sam, co kiedyś, pozdrawiam
Ogród Basi i Romka 07:16, 09 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
A te dwie wyglądają tak, narazie jeszcze nie na swoim miejscu, ale całe już opalone

Rewelacyjnie to wygląda, teraz wyolejować i zabezpieczyć, pięknie
Mazurskie klimaty Małgorzaty 07:04, 09 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
Zagwozdkę mam--kto podpowie co to za sosna-kiedyś dostałam w prezencie niewiekką doniczkę a ona mi tak pięknie rośnie i czy ewentualnie mogłabym ją przesadzić--chyba muszę odnależć Zbyszka z Tucholskich Borów.

Jaki porządek!
To mi wygląda na sosnę Weimutkę, cudna i rośnie wielka. Ona ma takie bardziej miękkie igły?
Dałam foto koreanki.
Ptasi gaj 07:01, 09 mar 2022

Do góry
Ela, mnie chodziło o tę roślinę, co u Danusi kupiłyśmy, tak całą zimę wyglądała, ale stoi w miejscu.
Zdrówka życzę, przy tej pogodzie faktycznie można szybko sie załatwić.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:59, 09 mar 2022

Do góry
tu czyszczenie czeka, widać jak kanty przez hakonki zjechane, bo trawa pod nimi nie rośnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:57, 09 mar 2022

Do góry

tu czyszczenie, dosadzanie molinii i marcinków z podziału ma być, ale jeszcze jałowiec na wyspie do docięcia

ruszyły brunery
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:55, 09 mar 2022

Do góry
basia3012 napisał(a)
Za życzenia ja też bardzo dziękuję.
Również życzę nam codzienności bez większych problemów, zdrowia i życia w pokoju, bez wojny.

Basiu i to nam wystarczy

czekam i czekam aż krokusy się otworzą, w końcu słonko było, otworzyły się, ale czyściłam rabaty i nie chciało mi się iść po aparat.

pierwiosnek od Uli

mój prezent na święto kobiet
super ostra łopata ze stali nierdzewnej, będę wykopywac buksy, jeden wykopałam i padłam
i moje ulubione grabki do czyszczenia rabat pomiędzy roślinami, mam jeszcze takie na długim trzonku
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:52, 09 mar 2022

Do góry
Ewa777 napisał(a)
U Ciebie zawsze dużo pracy przy tak dużym ogrodzie Ale zawsze pięknie wszystko zadbane Podziwiam Cię

Ewa dziękuję bardzo. Pracy naprawdę dużo, ale powoli i do przodu. Wszystkie trawy i hortensje wycięte, teraz czyszczę rabaty i zabieram się za cięcie innych roślin.
Z niektórymi wygibusy, inne kłujące, inne poschły i grube konary do piłowania.

tutaj podcięcie berberysów, wycinka jałowca, cięcie boczne i potem czyszczenie; na dodatek tu sporo przesadzania

tu na drabinę muszę wejść aby wykulkować
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:38, 09 mar 2022

Do góry
April napisał(a)
Irenko, pięknie ruszyły u ciebie trzcinniki. Bardzo ładną masz tą wysepkę z nimi. Ja do tej pory miałam je w rządku ale to nie dawało takiego efektu jak u ciebie. W zeszłym roku też wypełniłam nimi jeden narożnik rabaty w okolicach misy. Ciekawa jestem czy będzie fajnie.
Daj trochę fotek kociaka

Jolu, trzcinnik w masie najładniej wygląda, więc ta zmiana na plus u ciebie.

i moja Milusia. Jest tak do mnie przywiązana, że aż się boję jak wybędę na urlopy i mnie nie będzie.
U mnie pełno siewek nowych rośnie, będę to potem gdzieś przesadzać.

Miłkowo - sezon 2016-2022 06:33, 09 mar 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)
Nawzajem Irenko

Basiu

a tu forsycja się szykuje, w nocy chłód, w dzień ładnie.
Miłkowo - sezon 2016-2022 06:32, 09 mar 2022

Do góry
malgorzatakarpacz napisał(a)
..ja jeszcze bym dodała Ireno że bez muzyki,kwiatów i kobiet Świat byłby całkiem do doopy.
Pozdrawka zostawiam,bo rano zapomniałam.

Masz rację Małgosiu

Sfociłam koreankę, ma 22 lata. Jest przed cięciem, mus drabinę wyciągnąć, bo ja nie sięgam. Złamała się gałąź u Lawsona, też wysoko i mąż musi wyciąć.

April podbija las... 06:28, 09 mar 2022

Do góry
April napisał(a)

O super. Czyli stabilizator macie oddzielnie. Bo ja patrzyłam to są generatory z wbudowanym systemem zabezpieczającym. Ja mam właśnie piec kondensacyjny dwufunkcyjny i on ma komputer, skomplikowaną elektronikę z masą czujników dlatego muszę mieć odpowiedni generator.
Rozumiem że masz podłączenie do skrzynki elektrycznej i automatyczne przełączanie na zasilanie awaryjne? Liczyłam się z tym że z 5 tys trzeba wydać. Ale spokój jest bezcenny.

To przy okazji dalszy spam ciemiernikowy

kolejne w blokach startowych

Najpierw napiszę, że cudowne zdjęcia zapodałaś, słoneczne i kolorowe, a kicia cudna.
Stabilizator jest podłączony do pieca, ma wbudowany akumulator, jak zabraknie prądu, czerpie z tego akumulatora. Na dodatek przy skokach napięcia utrzymuje stały poziom. Dawno nam to doradzali, ale dopiero w ub.r. kupiliśmy. Generator jest osobno, ale ma podłączenie, nie bardzo się na tym znam.
W ogródku emerytki 22:57, 08 mar 2022

Do góry

W ogródku emerytki 22:53, 08 mar 2022

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies