Większa niż Evergold, nia znalazłam metki. One są wysokości tych poprzednich czyli dość wysokie i takie bardziej "kołtuniaste" mniej sztywne i raczej nie będą zimozielone. Bardziej białe niż żółte.
Carex Evergold jest sporo niższa. Masz jeszcze jakieś typy co to może być?
Wreszcie mam wianek. Zrobiłam kilka zdjęć, ale przy świetle sztucznym aparat zabiera mu trochę urody. Jeśli jutro znajdę trochę czasu, zrobię mu zdjęcia w dzień. Na razie jeszcze nie zawisł na dworze, jeszcze ciepły...
Sebek dziękuję za zaproszenie do Twojego wątku o kannach Czytałem że masz problem z zagniwaniem kłaczy wiosną. Ja jak mam juz duże kępy to sadzę je bezpośregnio do gruntu na pocz. maja. A jak małe czy świeżo kupione to do doniczek wczesniej. I w ten sposób że jesli mam suchą ziemię kupioną to podlewam wcześniej aby była wilgotna i sadzę następnie do doniczki, do wilgotnej ziemi i przykrywam, folią lub szybką i nie podlewam nawet raz, trzymam w ciepłym miejscu do czasu pojawienia się kiełków, kłącze ma przecież w sobie wilgoć ziemia wilgotna a póki nie ma części nadziemnej to roślinie nie brak więcej wody. Jak juz pojawią się kiełki to podlewam ale bardzo mało tak że ziemia na powierzchni w doniczce jest cały czas sucha, wtedy nie zagniją .Największym problemem przy kupowaniu nowych odmian w centrach handlowych,jest to i nawet w większości przypadków nie są sprzedawane kłącza tych odmian za które są podawane. Mam swoje w większości z wymiany bo tak najpewniej.
Jak obyczaj każe stary, według przodków naszej wiary, Pragnę złożyć Ci życzenia w dniu Bożego Narodzenia.
Niech ta gwiazdka betlejemska, co przyświeca nam o zmroku,
Doprowadzi Cię do szczęścia w nadchodzącym Nowym Roku.