Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta 14:49, 21 lut 2012

Do góry
Elfik napisał(a)
Wandziu, zachwyciła mnie Twoja ławeczka!!!!!!!!!!!! Podglądam, jak "utykasz" swoje pierwiosnki, masz ich takie mnóstwo, i przepięknie rozrośnięte! Bo mnie właśnie "wzięło" na pierwiosnki...

Elu, podglądaj sobie spokojnie. Ja mam swoje pierwiosnki z siewu. Zobacz te białe lub żółte; ta kępa to z jednej siewki.

Jesienią wsadziłam nowe sieweczki i ciekawa jestem, jakie kolorki mi powyrastają, bo w torebkach zawsze sprzedają tylko mixy.
Ogródkowe perypetie:) 14:36, 21 lut 2012

Do góry
I jeszcze ta część tarasu.

Tam gdzie są skrzynki w oddali to już mam piękny projekt z miłorzębem. Po drugiej stronie ( tam gdzie wierzba i akasamitki) w planach były żurawki i klonik. Ale wiecie co, a może dac tam jakieś drzewko małe, karłowe i poniżej trawy? np. czarna trawka z Hakonechloe albo jakimś Carex'em?
Ania i róże i cała reszta :) 14:32, 21 lut 2012

Do góry
Dziękuję Wam w imieniu irysków

monteverde napisał(a)
ładne irysy czy tylko bródkowe czy i syberyjskie masz?

Syberyjskie też mam, to te ciemne niebieskie
.
Cały rok w ogrodzie 14:20, 21 lut 2012

Do góry
Gabriela napisał(a)
Ale mi wstyd! Tylko pierwiosnka trafiłam.

Gabrielo,nie przesadzaj
Iglaste rarytasy w naszych ogrodach 14:18, 21 lut 2012

Do góry
Paweł dorzucę moje największe żółtka
Pinus mugo Dezember Gold

Pinus mugo Jalubi

i Pinus mugo Winter Gold

Mój kawałek raju 14:08, 21 lut 2012

Do góry
Kto mi pomoże rozpoznać ta hortensję, miała być Tivoli, ale przez nieuczciwość sprzedawcy,wydaje mi się ,że jest to RENATE STEINIGER, ale nie mam pewności

zdjęcia z lipca tamtego roku
Rajski ogród Ani 13:58, 21 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
Ania nad Motławą się bujała, ale czemu sama, może była na Jarmarku Dominikańskim , a faceci nie lubią zakupów
W cieniu - zacieniona 13:55, 21 lut 2012

Do góry
monteverde napisał(a)
ja swoje wsadziłam na jesień do ziemi, może przetrwały

Też mam w ziemi...przemarzają?
Ale śliczny!
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 13:45, 21 lut 2012

Do góry
Agnieszko,jest trochę tego,działka prawie 10 arów z domem,a że muszę sadzić wszystko od podstaw to i trzeba nazbierac.
Byłam dzisiaj w ogrodniczym.

W cieniu - zacieniona 13:35, 21 lut 2012

Do góry
ja swoje wsadziłam na jesień do ziemi, może przetrwały
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:33, 21 lut 2012

Do góry
Magnolio, cd. co dosadzić po lewej przed różami i firletkami i co po prawej, chcę zmniejszyć trawnik i zostawić taką dróżkę; tu jest zacienione bo duży wiąz

czy wokół tych kwiatonów nasadzić rh, po prawej

co dołożyć wokół magnolii susan; tam gdzie hosty powstanie podwyższona rabata z murem z piaskowca i kilka schodków bo jest skarpa; czy wywalić hosty?

a tu czy też można nasadzić rh czy coś innego? i na wprost widać drzewa pod którymi chcę zrobić nasadzenia, na części nich pną sie powojniki

Ogród... 13:30, 21 lut 2012

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 13:23, 21 lut 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Sebek , a czy kanny już posadziłeś? ja co roku sadziłam do gruntu zbyt późno i zdarzyło mi się kwitnienie pod koniec września

Posadziłem Posadź już śmiało - możesz je dać do ciemnego pomieszczenia. Jak zaczną wypuszczać kły to dasz je do światła

Moje w zeszłym roku o tej porze już wyglądały tak

Musiałem je dać do zimnego pomieszczenia, bo by mi jeszcze w domu zakwitły Tak to zaczęły chyba na początku czerwca - i kwitły do mrozów.

Zajrzyj też do tego wątku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/367-pacioreczniki-canna
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:06, 21 lut 2012

Do góry
1. pyt. co posadzić z przodu domku letniego jak już będzie po remoncie; rosną tam sosny czarne ale są wysoko podcięte, a po prawej stronie tawułki wiosenne, pięciornik, ognik i dołem hosty, acha i berberys

mur i kolumny będą wykończone otoczakami, jedno okno po lewej stronie drzwi likwiduje i tam będzie ściana z kolorowych luksferów

to drugie zdjęcie, lepiej widać i na 3 fotce z perspektywy

2.pyt., jakie kompozycje stworzyć pod choinkami, są to świerki, sosny górskie i czarne, oraz pod klonem, ma rozłożystą koronę

zaraz poszukam kolejnych fot i wrzucę co jeszcze mi stwarza problem
Ogród... 13:05, 21 lut 2012

Do góry
beamilusia napisał(a)

Szczęka mi opadła!! wspaniały widok!! ile ma lat??
Ogródek Hanusi po zimie 12:47, 21 lut 2012

Do góry
Za to skorpiony są albo porządnickie,albo bałaganiary.Ja,niestety ,do tej drugiej grupy się zaliczam.....
Proszę,jaki równy rządek!hihihi

Cały rok w ogrodzie 12:30, 21 lut 2012

Do góry
Jasne,nie będziemy zimy reklamować ,będziemy reklamowac wiosne

Nasz przydomowy ogródek 12:25, 21 lut 2012

Do góry
Zbyszku......... życzę Ci tego wszystkiego, czego życzę sobie A lista jest długa .......i napewno znalazły się tam takie marzenia:
- zdrowie
- miłość najbliższych i podziw znajomych
- piękny ogród
- pieniądze
- dobry humor
- dużo spotkań ogrodowiskowych
- ....................... (tu sobie pomyśl wg własnego uznania...dozwolone 102 pozycje)

Torcik za mnie śpiewa Ci 1000lat

Kapusta ozdobna - Brassica oleracea 12:18, 21 lut 2012

Do góry
Ja niestety przestałam wysiewać cokolwiek w domu. Zawsze się narobiłam, a efekt był mizerny. Wszystkie jednoroczne wysiewam w połowie kwietnia wprost do gruntu do zamykanego rozsadnika, dodatkowo przykrywam ziemię włókniną. Wszystkie rozsady z gruntu są o wiele mocniejsze, a kapusta siana nie za wcześnie nie jest tak mocno wyciągnięta. Pikuję ją dwa razy: duże, parolistkowe siewki pojedynczo do donic, a do gruntu dopiero wtedy, jak zawiązują środkowe liście w łebki. Na ogół jest to czerwiec/lipiec – kapuchy wtykam wszędzie tam, gdzie nie mam pomysłu na coś innego. I sadzę je wtedy bardzo głęboko, tym samym skracając nieco nogę. Wypraktykowałam też, że sadząc ją lekko nachyloną, po pewnym czasie uzyskuje się efekt, jakby tej wysokiej nogi nie było, a rozeta jest tuż przy ziemi. Przynajmniej raz opryskuję środkiem chemicznym przeciw gąsiennicom, a także bardzo często wodą z ludwikiem i octem. Wszystkie co ciekawsze kapuchy pokazywałam już w moim wątku...
Ten olbrzym jest już wszystkim znany - i jest najlepszym przykładem na kapustę "bez nogi"... (te z tyłu, to moje )

I takie mniej dorodne... (zawsze jest loteria, co wyrośnie i jakie duże...)

Pogaduchy skowronków 12:14, 21 lut 2012

Do góry
Zanim zakwitną w ogródku,pocieszmy się jeszcze zeszłorocznymi.......

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies