Byłam wczoraj w Nadarzynie na targach Green Days. Słabiutko jeśli chodzi o wystawców.
Jedno stoisko z donicami było ciekawe.
Kupiłam sobie rękawiczki do róż i innych kłujących i trochę macierzanki.
Piszecie ze kielki powinny wychodzic z tej okraglej, spilowanej strony. Z moich dwoch pestek wychodza z tej drugiej strony, szpiczastej, ot, jak sobie roslina cos umysli
Mam takie miejsce w ogrodzie, gdzie pod trawa, wyglada tak... Nie przeszkadzalo mi to dlatego nic z tym nie robilam. Teraz jednak, chce to miejsce zmieniec. Dostalam dwie skrzynki pieknych paproci, nie wiem jaka odmiana, wysokie, dosc waskie...Tylko po tej stronie domu jest dla nich polcien...Zastanawiam sie czy sie przyjma, czy sa dobrze wykopane z ziemi, czy w tym roku bede cieszy sie z ich piekna...Pamietam ze kiedys Jak przenosilam paprocie, to w pierwszym roku nie pokazaly sie, dopiero w nastepnym... Ha, nic to, posadze i bede po prostu czekac.
Moze spodoba im sie miejscowka z tylko twarda glina i zwirem...
Dzisiaj oglądałam odcinek Maji w ogrodzie ogród z poznańskiego może już był kiedyś. Piękne magnolie hodowca opowiadał o ich uprawie. Dowiedziałam się, że pod magnoliami nie powinny rosnąć żadne rośliny. Miał posadzonych ok 40 odmian ciemiernikow. On nie u każdego krzaczka obrywa liście tylko te które są suche i leżące na ziemi. Ciemierniki sądzi się w żyznej ziemi i 2 cm wyżej niż w donicy.
Jutro posadzę z balkonu do gleby może ze 3 szt.
Ale jak przycielas liście od razu ładny efekt w slonku sie wygrzewają.
Ten bordowy ładny.
Byłam dzisiaj w obi i tyle ciemiernikow ale białe najtańsze po 26 zł reszta to 0wyzej 48 zł.
Witaj Misja z gruzem po starej stodole bardzo fajnie Wam wychodzi a ta ściana, hmm no i co mam powiedzieć, no podoba mi się, nawet bardzo lubię takie klimaty, murki, stare ściany no i córeczka widać, że ogrodowo też zaangażowana
Cięcie żywopłotu cd.
Kolejny kawałek już na gotowo.
Ciachnęłam dziś bok ,dość dużo.Chcę żeby tuje utworzyły jednolitą ścianę i nie było widać pojedynczych tui. Mało im brakuje
Jutro cd.
Pogoda ma być super to pewnie większość ogrodniczek ruszy do ogrodu
No to prezentuję zamkowe dzieło
Ze zbliżeniem dynksu włącznie
Haniu, groszki wysiałam w domu bo... bardzo chciałam coś wysiać A wysiewy muszę mieć z patyczkami bo przecież potem nie będę wiedziała co wysiałam No wiesz, pierwsze dni w szkole to się dziecko bardziej stara
Asia - nadrobisz Zgodnie z kalendarzem księżycowym od jutra okres korzeniowy, a korzeń to raczej każde zielsko ma, możesz siać ile wlezie
Kamelia. 2gi rok u mnie. Nieśmiało zaczyna kwitnąć. Później niż ta u sąsiada za płotem, ale mniejsze ryzyko że przymrozek zważy kwiaty. Mieszane uczucia mam co do tego koloru, takiego troche żółtawo-kremowego....
Hiacynty i EE z poprzednich sezonów zaczynają w przedogródku. Parę ciepłych dni i będzie czuć ich zapach
Wiosno przybywaj!