Ela, jaka fajna fotka ......
Tyle gadam, chciaz dzielnie mi wtóruje Bogdzia, Irenka i Agnieszka..... to nas wszystkicch zasługa w szybkim dobicu setki
I tak gadam, że miałam tyle wątków obejrzec..... do twego wskoczyłam i tyle mnie widzieli..... a wskoczyłam dość szybko bo Avatar zapraszał do tego......
Niedługo foty sie skończą....... powiem co miałam powiedzieć ..i będę czytac inne wątki Pismo obrazkowe też poczytam chętnie, a po takiej pięknej fotce mogę się spodziewać dużo ładności...
Mają dużo grubego drewna w środku. Trochę się boję je ruszać. Co myślicie? Sebek pisał w innym wątku, żeby obciąć od dołu, a Danusia wystożkować. Ale może gdybym wycięła trochę na objętości to zrobiłoby się świeżej?
Danusiu zakończyłam przeglądać wątek tworzenia przez ciebie ogrodu z dwoma lustrami, to jest istne cudo, co tu dużo pisać co fachowiec to fachowiec !!!!!!!
Jeśli chodzi o mój ogród z tyłu to już chyba wiem jakie rośliny chcę posadzić, ale na razie muszę zacząć od wytyczenia linii trawnika, od tygodnia kombinuję, i ostatecznie wyszło coś takiego, ble,ble,ble
Nie wiem czy tak może być, podaję się waszej ocenie.
to taki kalendarz prac, choć nie jest dokładny, bo każdego dnia opisane jest "coś" na daną porę roku. Ale wiemy co i jak, a na dole jest portret rośliny
czy warto... oceńcie sami
oraz MAŁY OGRÓD
przede wszystkim jest pięknie wydana! ma masę cudnych zdjęć, inspiracje więc na każdej niemal stronie są rysunki z planami ogrodów (bardziej techniczne), a całość jest podzielona na tematy:
- pokój dzienny
- styl
- analiza projektów
- planowanie
- konstrukcje ogrodowe
- nasadzenia (z fotkami, krótkim opisem, podzielone na barwy, zapachy...)
WARTO !
z opóźnieniem wstawiam fotki z wnętrza książek: PRZYCINANIE DRZEW I KRZEWÓW
fotka , rysunek, opis, dodatkowe inf. (czym, dlaczego, jaka pora, co podobnie należy przycinać)
każda strona (tzn. dwie strony) poświęcone jednej roślinie
wg mnie pomocne na początku, jak się uczymy
Dobra ilość gatunków tu jest, pod ścianą może bez tego szpaleru??? hehe a może jednakowe trawy?
Ogranicz ilość gatunków, daj po lewej też RH
Te kule na tle ściany bombowe są. Trzmielina pienna z lewej - niepotrzebna, może jeszcze jeden spory Rh???