Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Rodgersja 13:25, 21 gru 2011

Do góry
Moja rodgersja w towarzystwie języczki i ogromnej hosty.

W ogródku Niage 13:20, 21 gru 2011

Do góry
Gieniu, radości, miłych chwil, zapachu piernika, dźwięków dzwoneczków u sań, świątecznego nastroju jak najdłużej

Ogródek Hanusi po zimie 13:06, 21 gru 2011

Do góry
Jak widzisz renifery gnały co sił ode mnie do Ciebie

Mam nadzieję, że dowiozły Ci życzenia radości, serdeczności, ludzi bliskości na te nadchodzące Święta ode mnie
U Justyny 13:00, 21 gru 2011

Do góry
Justynko, pięknie, ze smakiem i pomysłowo
A najważniejsze wg mnie, że ozdoby nie przyćmiły gałązek, pachnących, zielonych, kojarzących się świątecznie Bluszczowe gwiazdki świetnie tu pasują ...

Niech Twoje choinkowe 5 minut trwa jak najdłużej

Życzenia świąteczne wzięłam też do siebie i odwzajemniam: RADOŚCI, SERDECZNOŚCI I SAMYCH DOBRYCH EMOCJI w Święta Bożego Narodzenie i niech ten uroczysty nastrój zostanie u Ciebie jak najdłużej

Kolorowych chwil

W ogródku Niage 12:28, 21 gru 2011

Do góry
U Gieniusi świecą gwiazdki,
ale świecą nie na niebie,
Wydziergane z srebrnej nici ,
każda gwiazdka mnie zachwyci!
Zabłyśnie w świątecznej porze
gdy mrok już będzie na dworze!
Te zdolności bardzo cenię,
idą tak przez pokolenia!
Choineczkę przystrój swoją
będzie jedyna taka,bo Twoja!

Gieniu serdeczne życzenia świąteczne przesyłam Tobie i Twojej rodzinie,przy wigilijnym stole niech Was łączy sama serdeczność a w przyszłym roku niech się spełnią wszystkie życzenia!

Ogród Dominiki 12:24, 21 gru 2011

Do góry
Niestety na pnącza nie zgadza się sąsiadka, z którą dzielimy płot
Zdjęcia robione przed chwilką:

Ogród Magdalenka 12:19, 21 gru 2011

Do góry
Dziękuję Anula , Dominiko za pochwały To miłe bardzo

Miałam nosa wczoraj, bo przykryłam stroiszem moje malutkie lawendy i hakone , bo takie cieniutkie listki im się zrobiły...słoneczko świeciło i była bardzo ładna pogoda, a dzisiaj popadał śnieżek , nawet jeszcze się utrzymuje a temperatura 2 stopnie

U Justyny 11:49, 21 gru 2011

Do góry
pozdrawiam przedświątecznie

własnoręcznie skleconym stroikiem, do którego wykorzystałam pozostały z lata bluszcz już zdobi wejście

i bombkami, cierpliwie czekającymi w tym roku na swoje choinkowe 5 minut

Życzę Wszystkim odwiedzającym mój wątek ogrodowy, Spokojnych, Radosnych i Niezapomnianych Świąt Bożego Narodzenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 11:36, 21 gru 2011

Do góry
Rośliny te bardziej wartościowe (laury i ostrokrzewy, a także spirale) i wiekowe w garażu mają trochę ciasno. Jeśli zaczną rosnąć to te przyrosty są takie delikatne. Potem wiosną muszę je obrywać, obcinać i za nim roślina dojdzie do siebie... no to mija dwa tygodnie, muszę poza tym je cieniować po wystawieniu na zewnątrz. Zobaczcie

Tak to wygląda wiosną

A tak, w szklarni mają dosyć światła i tylko je wystawię i gotowe.

Potem po odebraniu wielkie mycie z kurzu. Ach jak to uwielbiam, bo wiosna
W tym roku dodatkowo oddałam tę kulę z bluszczem i dwie kulki spod okna, żeby straty były mniejsze w kulkach.

Ogród Dominiki 11:02, 21 gru 2011

Do góry
Hurra!!!!! Pada śnieg!!!!
Miskant - Miscanthus 10:42, 21 gru 2011

Do góry
Zwracam uwagę na mozliwości aranżacyjne miskanta olbrzymiego (Miscanthus x giganteus). Zdjęcie nr 2 zostało wykonane w ogródku mojej wspólniczki. Małym. Miskant olbrzumi posadzony w dwóch łukach zachodzących na siebie i przedzielonych ścieżką stanowi wygrodzenie części prywatnej od wejściowo - roboczej. Drugi łuk niewidoczny na fotce znajduje się pod orzechem - faktycznie i wolniej rośnie i jest niższy.
Poniżej jeszcze jedna fotka w sezonie wegetacyjnym
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 10:33, 21 gru 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)
Ohoho Szron mnie dziś porankiem przywitał. Było minus 7.

To jest dla mnie WZÓR rabaty: pięknie skomponowane, przycięte, sprzątnięte; wszystko na swoim miejscu, czyściutko, równiutko, trawniczek, chodniczek, wykancikowane, dopieszczone. Wydrukuję sobie to zdjęcie, żeby służyło mi jako motywator do pracy w ogrodzie. Może kiedyś uda mi się przybliżyć do tego ideału.
Miskant - Miscanthus 10:14, 21 gru 2011

Do góry
Miskant olbrzymi (Miscanthus x giganteus)

Tutaj pod brzozami Zimą Przy budynku
ogrodoweimpresjejolki 09:48, 21 gru 2011

Do góry
Haniu, wzruszyłam się znowu - widać taki dzionek
Buzia się raduje, w oczach wilgoć czuję ...

Ślę Haniu te dwa rącze renifery do Ciebie, niech przywiozą na nadchodzące Święta same dobre emocje, serdeczność i radość

ogrodoweimpresjejolki 09:37, 21 gru 2011

Do góry
jotka napisał(a)
Śniegowa pierzynka, a właściwie śniegowy cienki pled okrył w nocy moje roślinki na balkonie ...

Ślicznie wyglądają te kapustki oprószone ścieżkiem i ten różowy kolorek
ogrodoweimpresjejolki 09:30, 21 gru 2011

Do góry
Patrząc na inne ogrody miewam uczucie zazdrości.......nie powiem ,że nie!
Ale nasze ogrody są cząstką nas,obojętnie w jakiej formie je mamy ukształtowane.
Przez 30 lat dawał mi mój ogród tyle wytchnienia od codzienności,tyle różnych specjałów do mojej spiżarni,że przestaję myśleć o tym , jaki on jest inny od wzorcowego ,bukszpanowego!
Od wczesnej wiosny,do późnej jesieni można tu znaleźć coś na ząb,coś do wazonu i coś do oglądania na miejscu w ogrodzie.
Czego więcej potrzeba? Pogodnego nieba.
Kompleksy?Miewam,,ale tylko wtedy ,gdy zaniedbam pielenie.
A słysząc radosne śmiechy dzieci,a teraz już i wnuków,myślę ,że ja to mam szczęśliwy ogród!
Oglądając zdjęcia z Twojego ogrodu,Jolu ,wiem,że szczęście w Twoim ogrodzie gości codziennie!
I tak trzymaj!
Z okazji zbliżających się Świętych Dni-Tobie i całej Twej rodzinie życzę dużo wzajemnej miłości,i przede wszystkim zdrowia!
ogrodoweimpresjejolki 09:13, 21 gru 2011

Do góry
Jolu spóźnione ale serdeczne gratulacje .

Nasza Jola się pyta :"Co ja tutaj robię "
A kto nam takie piękne wiersze skrobie ?
Kto ma taki balkon kwieciem ubrany ?
Kto ma kłopoty z kolanem ?

Kto na działeczkę rowerem pedałuje
A później pięknymi zdjęciami nas częstuje ?
Kto jest zawsze miły i pełen humoru ?
W nagrodę ślę zdjęcie iwonickiego Excelsioru.

Pogaduchy skowronków 09:11, 21 gru 2011

Do góry
W tej minucie ZERO,pochmurno,dachy ledwo pobielone,ale bez wiatru!
Pogodnego dnia!

Po prostu ogród... 09:11, 21 gru 2011

Do góry
Nie, nie o to mi chodziło
Są ludzie chętni do zakupu takich ładnych rzeczy, jakie robi Twoja córka.Nie każdy ma takie zdolności. O to mi chodziło
Ogród z lustrem 08:54, 21 gru 2011

Do góry
Dzisiaj środa i źródełko zrobione, ale wciąż czeka, miał być montaż... no i mróz spory. Te prace odkładamy albo na okres po Świętach albo na wiosnę niestety. Nie chciałabym "odwalić" brzydkich bukszpanów, tylko takie modelowe.
Ale za to pokażę jak miało to źródełko wyglądać docelowo.

Jest nieco inaczej zrobione, nie ma odkrytego lustra wody, bo wtedy by zieleniała, mamy wymyślone autorskie rozwiązanie, wszystko wygodnie dostępne, wymiana wody poprzez korek spustowy i dysza jest podświetlana. Jak Wicio je rozbierze z folii to pokażę jutro.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies