Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

Pod dębem - róże, liliowce, hosty, żurawki i reszta

AgnieszkaBK 11:37, 16 lut 2012

Zanim napisałam post...znowu pokazałaś cudeńka
Monic 11:38, 16 lut 2012

Wandziu, uwielbiam Twój ogród. Jest tak piękny, tajemniczy, zgrany w każdym calu. Mogłabym te Twoje fotki oglądac bez końca.
Pszczelarnia 11:43, 16 lut 2012

Co powiedzieć Wandziu, pokazuj dalej. Będzie więcej dla nas!
Milka 11:43, 16 lut 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko, cieszę się, że mnie rozumiesz. Masz czasem pewnie takie same doświadczenia jak ja. Piszesz u kogoś raz czy dwa. A tu żadnej reakcji. Najwyżej grzeczna odpowiedź w jego czy jej wątku.
Miło mi, że do mnie zaglądasz. Staram się oprócz portrecików roślin pokazywać też szersze ujęcia, bo sama też lubię takie oglądać. Można coś czasem podpatrzyć, obejrzeć rozmaite koncepcje nasadzeń i różne rozwiązania. Pod ich wpływem człowiek sobie też przemyśli sprawę i coś tam może u siebie zmieni, żeby wyglądało lepiej.

Wandziu, ja tez piszę u innych, ale nie każdy odpowiada.... u niektórych bywałam nieraz, jeszcze przed zarejestrowaniem się...... a teraz wszystkiego nie ogarniam... i też nie chciałabym,żeby ktoś pomyślał, ze go ignoruję. Czasami coś pisze , czy pytam i też nie wszyscy mi odpisują.... ale nie biorę tego do siebie Ciebie i Twój ogród lubię i też u Ciebie podpatruję

ja też nie ogarniam, piszę tam gdzie są dla mnie interesujące ogrody i ich właściciele
mam Agnieszkę, Anię, Bogdzię, Wandę i innych; reaguję na przestrzeń nie wspomne o dziewczynach z Kotliny Kłodzkiej, znam tam każdy zakamarek--- ale widzę, że jednak coś tam się zmieniło

Ale uwielbiam Ewy ogród różany, czarodziejskie róże Ani i Ircię w jej Danii
wanda7 16:00, 16 lut 2012

Agnieszko, Moniko, Ewa, Irka Dla was NIEZAPOMINAJKA

Gabriela 17:22, 16 lut 2012

wanda7 napisał(a)

Co to za krzew z tymi małymi białymi kwiatkami? I kiedy kwitnie, chyba dość wcześnie?
wanda7 20:05, 16 lut 2012

Gabrielo, ten krzew to TAWUŁA WCZESNA, najpopularniejsza z tawuł i jak sama nazwa wskazuje, kwitnie wczesną wiosną,Rośnie wolno, dorasta do 2 metrów. Kwitnie na zeszłorocznych pędach, a więc tnie się ją po kwitnieniu.
Gabriela 20:27, 16 lut 2012

Jasne, znam go przecież, dużo go na ulicach wczesną wiosną. Wyjątkowo wdzięczny jest.
an_tre 20:36, 16 lut 2012

Wpadłam Wandziu się przywitać, żebyś nie myślała, że zapomniałam o twoim pięknym ogrodzie
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Dzidka 20:53, 16 lut 2012

wanda7 napisał(a)

Jak sobie z nią radzisz ?
U mnie pragia stała się rośliną bardzo inwazyjną.