Następna setka i powód do otworzenia barku Gratuluję Bogdziu! Jak tak dalej będzie odwiedzajcie mnie na odwyku koniecznie z wami wszędzie raźniej i weselej
Jeśli pójdziemy na odwyk to wszyscy razem.Ale ja nie chcę się odzwyczaic.
600 stron...a ja jeszcze nie przeczytałm tych ze środka, bo tak szybko tu sieleci ze stronkami....wybacz
Ale obiecuję, że doczytam . I od dawna jestem na bieżąco.. no prawie na bieżąco, bo o jedną stronkę przespałam
A ja Ci życzę z tej okazji , by na spotkanie w maju zakwitły wszystkei rh, które powinne planowo zakwitnąć
A w prezencie moich część patyczaków i ten co mi powtarza kwitnienie gigant.... (albo ja kurdupel????)
Dopiero co pisałam u Ciebie że ze względu na pogodę chyba sie spakuję i pojadę do Ciebie a tu dzięki temu zdjeciu Twojej kuchni juz jestem u Ciebie. Patyczaki masz rzeczywiscie imponujące. A ten wielki nie przewraca się?A jakie ładne podusie na siedzeniach. Już się rozsiadłam wygodnie.
no, z tą namnażarką to się okaże po świętach, teraz jeszcze nie zabieram się za sadzenie tych bukszpaników...
dzisiaj posiałam trochę roślin w moim kółku... ale jeszcze muszę kupić różne rozsady...
a tu centrum kółka warzywnego
i jeszcze takie obrazki
Następna setka i powód do otworzenia barku Gratuluję Bogdziu! Jak tak dalej będzie odwiedzajcie mnie na odwyku koniecznie z wami wszędzie raźniej i weselej
600 stron...a ja jeszcze nie przeczytałm tych ze środka, bo tak szybko tu sieleci ze stronkami....wybacz
Ale obiecuję, że doczytam . I od dawna jestem na bieżąco.. no prawie na bieżąco, bo o jedną stronkę przespałam
A ja Ci życzę z tej okazji , by na spotkanie w maju zakwitły wszystkei rh, które powinne planowo zakwitnąć
A w prezencie moich część patyczaków i ten co mi powtarza kwitnienie gigant.... (albo ja kurdupel????)
Zakupiłam tez cisy na żywopłot, drzewka, tawułki, berberysy...
na pierwszy ogień poszły obwódki z bukszpanu. Od razu zaznaczam, że zaczęłam od d... strony, bo nie zdjęłam darni... czeka mnie dużo pracy ale już się ciesze na te pracę
A ja M. zobaczył już całość nasadzenia to powiedział, że w sumie to on może latać z kosiarką między tymi krzaczkami i drzewkami...
Zostawiłam to bez komentarza i tylko popatrzyłam się znacząco...
Ci, którzy nie śledzili mojego wątku projektowego zapraszam - będzie wiadomo mniej więcej o co chodzi.
tutaj już wsadzony żywopłocik z cisa 'Hicksi' i 3 miłorzęby 'Mariken'
Kwitnąca magnolia gwiaździsta dla wszystkich spragnionych wiosny Wczoraj rozwinęła pąki
Powiem tylko woooooow ..... pięknie
Tylko, że malutka ma niewiele ponad metr, ale obrodziła w tym roku kwiatami, źe aż miło. Wystarczyło ja wreszcie z donicy do gruntu posadzić i nawozić a u Ciebie już pękają pąki?
no i dostałam od teścia bukszpan. Pojechalam do niego na działkę z łopatą i ogolociłam z odrostów prawie 30 letni krzew. Nie wiem czy dobrze zrobiłam ale to co udało mi się wyrwac korzeniami połączyłam i uformowałam w krzaczki a dzisiaj ciachnelam fryzurki. Mam nadzieje ze się przyjmą i dadzą dalej formować. nie mogłam zapytac o radę na forum, bo chciałam przed nocą jeszcze je wkopac.
Przed cięciem
Oświadczam wszem i wobec, że sezon 2012 już rozpoczęty
Najpierw była akcja "napadu" na Lidl celem zagarnięcia całej dostawy bukszpanu A że ja byłam w pracy ten zaszczytny czyn przypadł na M.
Pani nie chciała mu wydać całości, bo jak to, tak hurtem, inni tez by chcieli itd...
Koniec końcem M. wziął część, zapłacił i wrócił po resztę coby na rachunku nie było całości... Śmieszne co nie?
A jeszcze było śmieszniej jak wieczorem dostałam sms-a od kolegi z pracy, że "przed chwilą jego ojciec wkurzony wrócił do domu bo ktoś mu wszystkie bukszpany wykupił z Lidla "