W Arboretum w Wojsławcach oprócz kolekcji roślin możemy podziwiać ładnie wyeksponowane stare narzędzia i maszyny rolnicze, dawny sprzęt gospodarstwa domowego, a także czynną kuźnię.
Zapraszam na krótką przechadzkę po tym urokliwym miejscu.
Tak jakoś mało się czuję świątecznie, i popatrzyłam na swój plan..i chyba nie podobają mi się thuje w ogrodzeniu (5). Bo tak naprawdę nie chcę się tak ogradzać. Jak macie pomysł na tydzień przed Świętami to zobaczcie co tam można dać?
Danusiu to na pniu bordowe chyba 3 szt. to co to jest????
Bordowe drzewka to Prunus cistena a pod spodem rośnie okrywowo Euonymus fortunei "Emerald Gaiety" plus żółte Ilex crenata "Golden Gem".
Trzmielinkę się docina ostro wiosną i drugi raz na początku lata. Przy krawężniku jest bardzo ważne dla efektownego wyglądu, aby także była docięta ładnie pod ukosem. Gdyby powyłaziła na podjazd byłoby brzydko, a tak estetycznie jest i elegancko. Grunt to dobre wykończenie.
Piękny fiołeczek .W sam raz na 9 x100!Podsyłam jeszcze mojego kwiatka na dokładkę!Gratuluję!Jak tak dalej pójdzie to w Sylwestra okrągły tysiączek!Wow! Ale będzie szampan!
Gabi, tak, masz rację !!! ja o tej drodze dojazdowej ( polnej ! ) już nie chcę nawet myśleć...
dlatego patrzę sobie na krajobraz, ogród ( a rzeczywistość codzienna...no, jest jaka jest )
a teraz moje metamorfozy - 4 pory roku ( 2011) prawie z tej samej perpektywy