Ewo, postrzegałam go jako ogród dojrzały, taki, który nie potrzebuje już większych zmian i nasadzeń - zakochałam się w tym obrazie od pierwszego spojrzenia ... cudowny klimat.
Kiedy czytam .. róże, różaneczniki, lilie, piwonie, to widzę, że chcesz mu pewnie dodać więcej koloru
Ewuś papuzie piękne też masz ja już nie pamiętam jakie wsadziłam, a na dodatek gdzie je wsadziłam!
zmartwiłam się tą kalmią, no ale zajrzałam, ma pąki, to może mi zakwitnie; może miała więcej niż rok jak ja kupiłam
Tytuł mojego wątku sugeruje ogrody w liczbie mnogiej .
To ,co pokażę za chwilkę na miano ogrodu
jeszcze nie zasługuje , bo to właściwie plac budowy ,ale coś tam już sobie rośnie
Tak wyglądała działka przed rozpoczęciem budowy :
Sosny i brzozy samosiejki ,nie wszystkie zostały ,bo nie byłoby miejsca na dom
Ale i tak otoczenie domu jest mocno zadrzewiona.
Aniu, ona boska jest! Napisz coś więcej o tej księżniczce
Docelowo róża ma przekroczyć metr wysokości, ale moja po 3 latach nie ma nawet pół metra.
Powoli rośnie, zajmuje niewiele miejsca. Dobrze radzi sobie z mrozem i z chorobami. Kwiaty znajdują się powyżej liści, wyglądają jak chmurka , nie trzymają się zbyt długo, do 3 dni, są małe, wyglądają jak pomponiki. Są aksamitne i w wyglądzie i w dotyku.
Mocno pachnące.
Dziękuję ślicznie za informację
Ciekawe czy można ją wsadzić do donicy? Jeśli jest taka mała? Można by było łatwiej wąchać i podziwiać piękne kwiaty Szkoda, że tak krótko się trzymają, a czy jest ich dużo?
Gdzie ją kupiłaś Aniu?
Prześliczny i pisałaś, że rośnie wysoko, co potwierdza zdjęcie. Nabrałam na niego ochoty przy altanie. Czy jego kolor to taki brudnawy róż jak na zdjęciu, czy w rzeczywistości jest bardziej wyrazisty?
Gabrusiu, nie wiem jak widać na Twoim monitorze, ale jego kolor można nazwać lilaróż, może bardziej w stronę jasnego wrzosu, nie jest mdły, jest wyrazisty.
Dzięki, to go będę musiała odpuścić w mojej kompozycji, pójdę w powojnikowe niebieskości.
Masz jakieś sprawdzone w tym kolorze? U mnie tylko The President, ale on za wyrazisty i Blue Angel, szukam wysokiego, żaden z nich się nie bardzo nadaje.