Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ciasteczka jabłkowe 22:18, 22 lis 2011

Do góry
Mnie z podanych proporcji wychodzi 100 ciasteczek, czasem jabłka zastępuję innym nadzieniem - ostatnio były to wiśnie jakie zostały z nalewki też były dobre, ważne żeby nadzienie miało wyraźny smak, bo samo ciasto jest takie delikatne. Oto już cały talerz dla wszystkich łasuchów smacznego jeszcze raz.
To właśnie tu 22:14, 22 lis 2011

Do góry
Grzesiu napisał(a)
Piękny ogród...gratulacje!!!
Moje klimaty...i nie tylko chyba
Ile masz róż w swoim ogrodzie?
A Tuscany wpisana na listę chciejstw

Skoro to i twoje klimaty, to może jeszcze zechcesz przysiąść w różanym zakątku ?

Ile mam róż ? Tak pobieżnie licząc to ponad 50 odmian.
Niektóre róże mają w sobie to coś. Jak je zobaczymy, to potem bardzo chcemy je mieć
A skoro podoba Ci się ten kolor, to mam jeszcze Veichenblau.

Poprzedniej zimy przemarzła, ale dobrze odrasta.
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:13, 22 lis 2011

Do góry
MarekW napisał(a)
Dziś było sadzenie cebulek - dodatkowych oczywiście - bo miało już w tym roku nic nie przybyć Ale jak się oprzeć skoro teraz są przeceny i za niewiele można dostać ciekawe okazy Otóż do tej pory nie sadziłem jeszcze narcyzów, były tulipany, krokusy, zawilce jaskry i szafirki, a dziś przybyły narcyzy i cebulice.

Moje ulubione kolorki - będzie pięknie.
Mój ogród - co dalej? 22:09, 22 lis 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Witaj Ewo, pięknie. Jak się ma taki piękny trawnik!!!!!???. A cis poniżej to jaka odmiana, jak rośnie, ile lat u Ciebie, ile sztuk jest na tym zdjęciu? Jestem na stronie 22 i wiem, że to elegantissima ale chodzi mi o coś bardziej szczegółowego (jakaś Aurea coś tam - mąż przytachał i próbuję oznaczyć, powiem więcej widziałabym je wszędzie u mnie ). I u Ciebie w klimacie kontynentalnym nie marzł?
Stół tarasowy z ławką - bardzo ładnie obrobione drzewo. To gotowiec? I jeszcze mam pytanie o drzwiczki do kuchni letniej. O czymś takim marzę..... .

Szkoda, że u mnie sosny nie chcą rosnąć.

Skończyłam czytać . Ja bym też widziała jakieś trawki przy cisach, zmieszczą się miskanty te lżejsze a na przód też jakies turzyce do tych iglaków (świerk Nimidis to pierwszy raz widzę!). Pozdrawiam i dziękuję za porcje estetycznych doznań.

Trawy bardzo mi się podobają i na pewno znajdą miejsce w moim ogrodzie, ale w miejscu, o którym piszesz chyba nie zmieszczę. Myślisz o miejscu przed cisami?
Ciasteczka jabłkowe 22:04, 22 lis 2011

Do góry
Najpierw w trakcie pracy

wyjęte prosto z piekarnika

i gotowe, proszę się częstować - życzę smacznego
W cieniu - zacieniona 21:44, 22 lis 2011

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)

Jest piękna ,ale jednoroczna,nie zimuje w gruncie.W ubiegłym roku chciałam przechować,miałam w piwnicy ale nic z tego nie wyszło.serdecznie pozdrawiam.

bardzo ładna ta lawenda francuska, ale tez mi kiedyś nie przezimowała... i tak zniknęła z mojego ogrodu ...
Ogródek na chabrowym wzgórzu :) 21:41, 22 lis 2011

Do góry
Posiedziałam chwilę i spróbowałam stworzyć projekt mojego ogródka z roślinami które już są posadzone - jeszcze sporo brakuje, ale i tak jest już wystarczająco zarośnięty - szkoda, że na taki efekt trzeba będzie poczekać kilka lat.

To właśnie tu 21:30, 22 lis 2011

Do góry
Aniu, z półzimozielonych to ja mam azalię 'Rosebud' .

W jej tle widać tawulec pogięty, opisany przez Łucję,
Rośnie on w tak trudnych warunkach, że aż mnie zadziwia swoją wytrzymałością.
W cieniu - zacieniona 21:18, 22 lis 2011

Do góry
no to trochę wiose nnie
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 21:16, 22 lis 2011

Do góry
Dzisiaj pokażę Wam kawałek mojej porażki w uprawie iglaków. Kupiłam kilka lat temu kilka cyprysików ale nie pamiętam jakich. Miały takie przewieszające się gałęzie i czubki. Na tych wszystkich zdjęciach są one posadzone w kształcie półokręgu. Miało być to takie małe przepierzenie oddzielające taras od reszty ogrodu. Zdjęcia są robione od strony tarasu. Wszystkie z roku na rok były co raz słabsze. Po każdej zimie pojawiało się co raz więcej suchych gałęzi. W końcu wszystkie usunęliśmy. Niektóre były duże, miały ok. 2 m.

Ogródek Goniak 21:03, 22 lis 2011

Do góry
Małgosia, piękny masz ogród nawet jesienią, ale specjaliście łatwiej , nie popełnia błędów A ta róża wyszła przepięknie
Ogródek Goniak 20:35, 22 lis 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Gosiu, douczam się u Ciebie nieustannie. Ten poniżej to świerk? On taki jest czy go formujesz? Bardzo ciekawie u Ciebie. A mi cedr w ogóle nie chciał róść/rosnąć. Chociaż on libański ponoć, więc wytrzymały jak dąb!

Ewo, to jest karłowa odmiana choiny kanadyjskiej - Jedelloh.
Wymaga podłoża trzymającego wilgoć.
Co do cedra, to sama mam obawy, bo to tegoroczny nabytek, taki duży przywieziony z Holandii.
Zastanawiam się czy przetrzyma naszą zimę ???
W cieniu - zacieniona 20:34, 22 lis 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

Jest piękna ,ale jednoroczna,nie zimuje w gruncie.W ubiegłym roku chciałam przechować,miałam w piwnicy ale nic z tego nie wyszło.serdecznie pozdrawiam.

Jak byłam latem u córki też sobie taką sprawilam, pozostawiam ją na zimę w gruncie, zobaczę czy przezimuje

Nie chcę Cię martwic,ale myślę,że nie.....cuda się jednak zdarzają....
To wiosną znowu tam pojadę i kupę

Masz rację Aniu,też kupię wiosną.
Mój kawałek raju 20:30, 22 lis 2011

Do góry
Ale się napracowałaś! Podglądałam tą pigwę w parku,była olbrzymia,szkoda,że takiej nie mam.
W cieniu - zacieniona 20:26, 22 lis 2011

Do góry

Jak byłam latem u córki też sobie taką sprawilam, pozostawiam ją na zimę w gruncie, zobaczę czy przezimuje

To wiosną znowu tam pojadę i kupię
W cieniu - zacieniona 20:25, 22 lis 2011

Do góry
an_tre napisał(a)

W cieniu - zacieniona 20:17, 22 lis 2011

Do góry

Ogródek Hanusi po zimie 20:14, 22 lis 2011

Do góry
Z ciekawostek spacerowych:
-mrówki już śpią
-krety budują bardzo wysokie i rozległe kopce,czyżby zima byłaby bez śniegu?
-znalazłam po drodze jeszcze 2 kurki i 5 podgrzybków złotawych, o dziwo ,niezasiedlonych,teraz się suszą na suszarce
-zauważyłam,że niektóre trawy nie zmieniają koloru,może warto je przenieść do ogrodu?

W cieniu - zacieniona 20:09, 22 lis 2011

Do góry
bociek napisał(a)
Bogusiu, u Ciebie to wyzsza szkola jazdy

Ja lawende dzielilam wiosna, tylko jedna z podzialu mi sie nie przyjela, reszta ladnie sobie radzi. Bardzo podoba mi sie lawenda ta z motylkiem na czubku kwiatu, nie wiem jak sie pisze jej nazwe - pampillon czy cos w tym guscie, ale niestety zbyt jest delikatna, nie przetrwala u nas

O....! 20:08, 22 lis 2011

Do góry
marzena napisał(a)
trochę bieli u mnie ...
Marzenko ten obraz bardzo mnie zauroczył, szczególnie podobają mi się dzbany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies