Danusiu, kadź mi kaźd...z dumy już urosłam z 20 centymatrów, co przy moim wzroście dobrze robi na figurę jak i na samopoczucie

A pochwała fachowca z prawdziwego zdarzenia to już jak złapanie Pana Boga za nogi
Widoczki ogólne z daleka są fajne bo kolorowe, ale z bliska widać "bałagan", aczkolwiek nie bałagan mi przeszkadza, tylko żle dobrane gatunkowo i pokrojowo sąsiedztwo. Dlatego na wybranym przez Ciebie foto jest zadanie numer jeden na wiosnę ...czyli przenieść gdzieś wysoką kępę sprzed róż, bo zasłania róże, które wg mnie są piękne, kwitną prawie całe lato do pierwszego śniegu.
Zdjęć kwiatków mam już dużą kolekcję, bo uwielbiam robić zdjęcia... Zabijając handrę zimową nawet z lekka uporzadkowałam cześć z nich i zaczęłam robić katalog roślin jakie posiadam i wyszukiwać jak się nazywają. Co jest zadaniem trudnym i często już niewykonalnym.
Dlatego szybko mnie się stąd nie pozbędziecie... Nie dość że gaduła, to wreszcie mam komu pokazać moje szaleństwa ogrodowe.... i nikt nie patrzy na mnie jak na wariata. A ile inspiracji i fachowych porad.... Wielka buźka za to... Bo wszłam na to forum szukając inspiracji do zagospodarowania otoczenia ogniska..... Za to dowiedziałąm sięod Ciebie dlaczego mi mogą padać niektóre żurawki...
Danusia, tak przy okazji na moim wątku napiszedo Ciebie,Twój ogród to jest prawdziwy "majstersztik".... wszystkim go pokazuję... jako wzór co można zrobić nawet z tak małym ogrodem. A te lustro to już mistrzostwo świata absolutne..i ta sadzawka przed lustrem. Bosko...
Posadziłam kilka bukszpanów.... zastanawiałam się po co....i już wiem po co

Dziękuję Ci, że masz czas na takich zapaleńcow jak ja...... Matka opatrznosciowa wszystkich kochających ogrody, te małe i te duże, te uporzadkwowane i te zwariowane.... Mówisz na siebie SZAFOWA...a ja mówię MAMUŚKA. I moja mamuśka też ma na imie Danusia.... tylko jak na mamuśkę wiekszosci z nas jesteś za moda.... ale mamśka ogrodów...matka chrzestna ogrodów... O tak jesteś matką chrzesną naszych ogrodów... Pasuje i mój ochrzcić, bo jeszcze nie ochrzczony.. Czy przyjmiesz zaproszenie?
Bardzo z mężem prosimy (troszkę niezby okazałe zaproszenie ,ale w drukarni tylko takie mieli pod ręką) :