Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 10:35, 20 paź 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Red baron się ładnie przebarwił. Tylko mam pytanie - on rośnie pod samą ścianą i tam w ogóle wody nie ma. Codziennie mu dolewam, szczególnie teraz, bo posucha....

Tylko co będzie zimą - czy nie wymarznie. Obok niego jest róża austina - też pod dachem, a śnieg tam nie dotrze. Jak będę sypać na nie śnieg zimą to dobrze przezimują czy grozi im susza? Sam nie wiem

właśnie... mnie tez interesuje odpowiedź na to pytanie dotyczace Red baron, tzn przemarzania, no mój
nie rosnie pod dachem...
Ogród Sylwii od początku :) 10:34, 20 paź 2011

Do góry
an_tre napisał(a)
Sylwia, nie myśl, że o Tobie zapomniałam ale twój wątek tak się rozrasta w piorunującym tempie, że nie nadążam muszę specjalnie dla Ciebie i Twojego ogrodu zarezerwować chociaż jedno popołudnie z wieczorkiem a tymczasem pozdrawiam serdecznie

Pozdrawiam Aniu również , wiem , że o mnie pamiętasz , ja pamiętam również i o Tobie buziol
Ogród Bożeny i Darka 10:26, 20 paź 2011

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Witaj Bożenko,

cudny zakątek stworzyliście z mężem . Estetyka wykonania nawet małych szczegółów robi wrażenie! Wszystko jest u Was takie schludne i zadbane, choć domyślam się ile pracy kosztuje zadbanie o każdy metr kwadratowy. No, ale nie dziwię się, że zdobywacie nagrody - w pełni na nie zasługujecie! i że znajomi upodobali sobie Wasz ogród na weekendowe wypoczywanie - też bym chciała spędzać czas w takim miejscu, w miłym towarzystwie i jeszcze bez wysiłku! Znam ten ból, kiedy w sobotę goście za 5 minut, a tu nowa roślinka czeka na wsadzenie, trawnik nie skoszony i mnóstwo innych rzeczy w ogrodzie do zrobienia. Od przyszłego roku chyba zacznę towarzystwo zaganiać do roboty
A i piszesz wcześniej, że nie nadążasz z czytaniem wszystkich postów - mam ten sam problem. Dlatego dopiero dziś do Ciebie dotarłam
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka

Witaj Agnieszko dziękuje matko ja nawet nie pamiętam czy u ciebie byłam ( ale nic straconego zawsze jak mam gościa szybciutko składam rewizytę ) hihihihihi
My z mężem uwielbiamy znajomych nio do pracy w ogrodzie to chyba ciężko będzie zagonić bo w słowach uznania dla naszego ogródka zawsze pada stwierdzenie :..." my się kochani nie nadajemy do takiej ziemnej dziobaniny no i podziwiamy że Wam się chce ) super byle tak dalej bo miło u Was się zresetować po całym tygodniu...itd"
hahahahahah szczęka opada więc z rękami do pracy problem )
Jedyne co po kilkunastu weekendach oznajmiłam że skoro tak mamy weekendować to nasz ogród jest ich ogrodem więc kazdy zajmuję się strefą gastronomiczną i zmywakową hihihihihihi - i to działa (tym bardziej że nikt nie lubi jeść z tektury )
Ogród Bożeny i Darka 10:19, 20 paź 2011

Do góry
Witaj Bożenko,

cudny zakątek stworzyliście z mężem . Estetyka wykonania nawet małych szczegółów robi wrażenie! Wszystko jest u Was takie schludne i zadbane, choć domyślam się ile pracy kosztuje zadbanie o każdy metr kwadratowy. No, ale nie dziwię się, że zdobywacie nagrody - w pełni na nie zasługujecie! i że znajomi upodobali sobie Wasz ogród na weekendowe wypoczywanie - też bym chciała spędzać czas w takim miejscu, w miłym towarzystwie i jeszcze bez wysiłku! Znam ten ból, kiedy w sobotę goście za 5 minut, a tu nowa roślinka czeka na wsadzenie, trawnik nie skoszony i mnóstwo innych rzeczy w ogrodzie do zrobienia. Od przyszłego roku chyba zacznę towarzystwo zaganiać do roboty
A i piszesz wcześniej, że nie nadążasz z czytaniem wszystkich postów - mam ten sam problem. Dlatego dopiero dziś do Ciebie dotarłam
Pozdrawiam serdecznie,
Agnieszka
Ogród Bożeny i Darka 10:07, 20 paź 2011

Do góry
A to nasza królowa kwiatów w naszym domu uwielbiam ją ubolewam bo też nie wiem jak ją rozmnożyć ale uroku nie potrafią jej odebrać nawet pięknie kwitnące storczyki )
Oczywiście nie wiem co to za odmiana nie znalazłam takiej dotychczas w kwiaciarniach bo zaraz kupiłabym sobie drugą ) ta ma kilka dobrych lat

Cały rok w ogrodzie 10:04, 20 paź 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Stewarcja rosnie pod ścianą ,jak dotad nie przemarzła,ale rośnie ładnie,czekam na jej kwiaty,widziałam dorosłą ,ma też ładną korę.

Kora się łuszczy?

zdjecie z http://pl.wikipedia.org/wiki/Stewarcja_kameliowata
Ogród Bożeny i Darka 10:04, 20 paź 2011

Do góry
dzisiaj zrobiłam oględziny mojego domowego ogródka parapetowego ) i... odkryłam narodziny fiołka ale nie wiem co teraz mogłabym z nim zrobić gdyż narodził się na łodyżce na której były kwiaty ...? czy teraz odciąć to maleństwo z całą łodyżką i włożyć do ziemi? Oto on )

Rododendronowy ogród. 10:01, 20 paź 2011

Do góry

Cały rok w ogrodzie 10:00, 20 paź 2011

Do góry
Kalina Sargenta 'Onondaga
...tak kwitła

...jesienna

...zaczęły się dni grujecznika

Obiedka inaczej owadzica, jakby owady fruwaly nad ziemią
Ogród Sylwii od początku :) 09:50, 20 paź 2011

Do góry
abiko napisał(a)

Piękny Sylwuś ten Twój domek, naprawdę. Taki dopracowany w każdym calu Kiedyś się wproszę

Dziękuję Abiko i zapraszam
Ogród Sylwii od początku :) 09:47, 20 paź 2011

Do góry

Piękny Sylwuś ten Twój domek, naprawdę. Taki dopracowany w każdym calu Kiedyś się wproszę
Ogródkowe perypetie:) 09:35, 20 paź 2011

Do góry
profus napisał(a)
Wymyśliłem jakąś tam propozycje.
Fachowcy pewnie doradzą lepiej ale zawsze jakiś początek.

Trochę sobie poszalałem

Albo można tylko 3 kule pniu na tym dłuższym kawałku.
Rafał bardzo dziękuję za pomysł Trawa tu nie bardzo. Tam na końcu jest bardzo ciemno, total cień. I musi być dojście do drewna, więc trawę będziemy deptać dość mocno, ale dzięki Tobie coś zaczynam sobie kombinować
Rododendronowy ogród. 09:34, 20 paź 2011

Do góry
Wiosną na jeziorko przylatują dzikie kaczki. Czasem próbują założyc gniazdo.Jednak rezygnują prawdopodobnie bojąc się dzikich kotów, które przychodzą do ogrodu. Gdybym im zrobiła ,,wyspę" chocby ze styropianu pewnie by zostały,ale już raz miałam 2 kaczki które kupiłam mojej wnusi na rynku.Były wspaniałe.Bardzo je lubiliśmy ale jak wyglądały moje lilie wodne? Obraz nędzy i rozpaczy.Tak więc kończy się na kilkudniowej wizycie i kaczki lecą dalej.

Pszczelarnia 09:18, 20 paź 2011

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I na pytanie "co człowieka skłania do pewnych decyzji życiowych" nie mogę odpowiedzieć jednoznacznie.

Odpowiem cytatem z artykułu:
"Dwanaście lat temu Franciszek nabył zaniedbany drewniany dom, położony na nieatrakcyjnym, długim i wąskim trójkącie ziemi nad potoczkiem. Uzasadnień do kupna było więcej, lecz wśród nich były takie, że z okien kuchni widać Igliczną i kościółek Marii Śnieżnej, że zbliża się emerytura, że na strychu są w dachu trzy dziury, skąd zachody słońca najpiękniejsze, czy wreszcie takie jak cena."

Cytat odpowiednio zmodyfikowany zachowuje swoją aktualność.

Dziękuję za uwagę

"O ukochana Ziemio Kłodzka! Pomiędzy Twoimi górami i dolinami jest wolność wędrowania, wszędzie drogi i ścieżki", Joseph Wittig, poeta' pisarz, filozof, teolog

Ewo,trafiłaś do mojego serca.
Spotkanie w ogrodzie u Szmitów 5 maja 2011 09:04, 20 paź 2011

Do góry
Ustalona data spotkania to 5 maja 2012 roku

Ostatnia moja wizyta w tym ogrodzie była bardzo miła i obfitująca we wspaniałe wrażenia estetyczne.

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/213-ogrody-polskie-jesien-w-pechcinie-u-szmitow

Dlatego napisałam maila do właściciela szkółki i ogrodu pokazowego z prośbą o poinformowanie o imprezach, jakie są planowane w maju.

Rada bym "zwołać" tam zlot dla osób z naszego Ogrodowiska.
Pęchcin leży koło Ciechanowa, więc blisko ma wiele naszych Forumowiczek i Forumowiczów.

Na pewno z dalszych odległości także przyjedziecie.
Czy jesteście chętni? Maj to chyba dobry pomysł?

Adres ogrodu

Szkółka Drzew i Krzewów Ozdobnych
Joanna i Bronisław Szmit
Pęchcin
ul. Kwiatowa 18
06-400 CIECHANÓW

tel./faks: +48(23)6723627
e-mail: szmit@szmit.pl

GPS:
52°51'54.45"N
20°34'15.89"E

Ogród zmyślony 09:00, 20 paź 2011

Do góry
Witaj Myszorku,
jestem tu "świeżak" ale raz jeszcze prześledziłam Twój wątek od deski do deski - fantastycznie "zmyślacie" ten Twój ogród z Danusią ! Już wcześniej było pięknie, ale teraz to będzie BAJKA, marzenie i co tam jeszcze!!! Podziwiam i z niecierpliwością (pewnie tak jak Ty) czekam na fotki z postępu prac - no i "happy end" tej wciągającej lektury .
Pozdrawiam,
Agnieszka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 08:14, 20 paź 2011

Do góry
Tak jest! Szefowo! Chciałoby się w tym miejscu dużo werbenek....../zdjęcie z Hortulusa/

A jak dotąd zakwitły 4 pędziki.
Mój kawałek raju 08:04, 20 paź 2011

Do góry
Ja także gratuluję okrągłej cyferki jesiennym kwiatkiem

HYPERICUM "Hidcote" (dziurawiec)

Ogród Bożeny i Darka 08:00, 20 paź 2011

Do góry
NO I STAŁO SIĘ ( NIEBO PŁACZE SZARO BURO I PONURO...

...hmm przestanie padać? lecieć nie lecieć?? )...

kocham ten widok za oknem szczególnie jak rano wstaję i pada to te ptaszki powodują że chce się człowiek uśmiechnąć )
Drzewa, krzewy owocowe i pnącza o jadalnych owocach 07:42, 20 paź 2011

Do góry

drugie owocowanie

jak by nie było to też w całości jadalna roślina

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies